Nogomet

Zidane zadovoljen, Koeman bentil nad sodnikom in VAR

Barcelona, 25. 10. 2020 10.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Real Madrida so zanje zelo pomembno tekmo z Barcelono zapuščali izjemno zadovoljni, saj so sredi Camp Noua na kolena spravili večnega rivala (3:1). Precej manj zadovoljstva je bilo v taboru blaugrane, kjer so za poraz okrivili predvsem glavnega sodnika tekme Juana Martineza Munuero in sistem VAR.

Zidane in Koeman
Zidane in Koeman FOTO: AP
Lionel Messi je še na šestem zaporednem el clasicu ostal brez zadetka ali podaje.

"Govori se, da se igram s svojo prihodnostjo, toda to se je govorilo tudi že pred enim letom," je trener galaktikov Zinedine Zidane, ki je bil po dveh zaporednih porazih (Cadiz in Šahtar) pod drobnogledom, odgovoril na kritike še pred obračunom z Barcelono. Mini krizo, kakor so jo poimenovali španski mediji, je Real preživel z veliko zmago na el clasicu na Camp Nouu (3:1). "Zidane je pogasil še en požar," danes piše španski AS.

"Uspela nam je popolna tekma," je po tekmi razlagal francoski strokovnjak, ki je Real popeljal do treh zaporednih osvojenih Lig prvakov, česar v zgodovini nogometa ni uspelo še nikomur. "A to so tri točke in nič več. Zdaj se je treba spočiti in uživati. V tem bomo uživali, toda treba se je zavedati, da nova tekma prihaja že v torek. S kritikami, ki smo jih bili deležni te dni … Treba je ostati miren in igrati, tako kot moramo igrati," je ostal miren Zidane. "Ne vem, ali ste bili nepravični do mene ali do moje ekipe. Vesel sem za nogometaše, saj se je v zadnjih dneh veliko govorilo. Igrali smo z ekipo, ki igra zelo napadalno in ti lahko povzroči precej težav, ob tem pa smo imeli priložnosti, da bi lahko zabili še dva ali tri gole," je poudaril Zidane.

Luka Modrić se je pri zadnjem golu Reala poigral z vratarjem Netom in se še na drugi zaporedni tekmi vpisal med strelce Reala.
Luka Modrić se je pri zadnjem golu Reala poigral z vratarjem Netom in se še na drugi zaporedni tekmi vpisal med strelce Reala. FOTO: AP
Pri Barceloni časa za objokovanje nimajo, saj jih že v sredo čaka izjemno pomembna tekma Lige prvakov z Juventusom, kjer bi si nasproti lahko stala stara znanca s španskih tal Lionel Messi in Cristiano Ronaldo. Prenos tekme bo na Kanalu A in VOYO ob 20.40. 

Če je bilo zadovoljstvo v taboru Reala nepopisno, pa so bili precej slabše volje v Barceloni. Prepričani so, da si poraza tokrat niso zaslužili in da je za izgubo pomembnih točk v prvenstvu kriv glavni sodnik tekme Juan Martinez Munuera in sistem VAR. Glavni trener Barcelone, Nizozemec Ronald Koeman, je šel še bistveno dlje in celo tvegal, da ga Španska nogometna zveza (RFEF) 'nagradi' s kaznijo. "VAR je močno vplival na potek tekme. Ne razumem ga, mislim, da VAR obstaja samo, ko gre za odločitev v škodo Barcelone. Odigrali smo pet tekem in nobena odločitev ni šla v naš prid. Ne zaslužimo si izgubljati na takšen način," je bentil Nizozemec po tekmi z Realom. 

"Pet tekem in nobena odločitev v prid Barcelone. Nikoli. Niti pri Messijevi enajstmetrovki v Sevilli niti pri dveh rdečih kartonih v Getafeju. Vprašal sem ga, zakaj VAR samo v škodo Barcelone," je besede, namenjene glavnemu sodniku, še pojasnil Koeman, ki na klopi Barcelone ne preživlja najbolj rožnatih časov, saj je uvod v sezono precej skromen, poleg tega pa nekatere zveneče okrepitve (še kar) grejejo klop katalonskega ponosa. 

Koeman je bil tako prepričan, da se je glavni sodnik pri odločitvi ob pogledu počasnega posnetka, da dosodi enajstmetrovko ob prekršku Clementa Lengleta nad Sergiom Ramosom, zmotil, da je celo zbrane novinarje vprašal, kaj si mislijo o tem. "Rad bi slišal vaše mnenje," je začel Nizozemec. Ko so mu odgovorili, da je bilo razvidno, da je Lenglet za majico vlekel Ramosa in da je obstajala možnost, da sodnik dosodi enajstmetrovko, je Koeman odvrnil, da se z njimi preprosto ne strinja. "Ne strinjamo se. Zame to ni enajstmetrovka. Upam, da mi bodo nekega dne znali razložiti, kako deluje sistem VAR v Španiji," se ni mogel pomiriti Nizozemec. Miren ne bo niti ob pogledu na ligaško lestvico, kjer ima Barcelona ob petih odigranih obračunih le sedem točk (dve zmagi, en remi in dva poraza). "Nisem govoril z Lengletom, toda videl sem akcijo. To je prekršek Ramosa nad Lengletom," je novinarje še želel prepričati Koeman. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (145)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
25. 10. 2020 21.00
+8
Koeman, mi smo kljub vsemu še vedno s tabo in z ekipo! Vemo in videli smo, kaj se je spet zgodilo, kaj so spet naredili frankisti! GO Barca!!
Konan
26. 10. 2020 18.36
+3
Baje bo barcelona zahtevala posnetek pogovora med stranskim in glavnim,ker mu je ta dejal da ni penala ces da je ramos vlekel prvi za dres,in pa seveda da je glavni sodnik zagreti madridista,in da je celo na sojenjih nosil dres od reala,no to je pa sramota res,pokopljite se realovci rajsi
manucao
25. 10. 2020 20.08
Ko se bo vrnil Carvajal (Hazard se že vrača) in ko bodo ostali v top formi bo vseeno malce bolje a ne moremo se otresti občutka, da vsekakor manjka malce kvalitete tako v zadnji vrsti, kot na sredini in v napadu. Bomo videli.
Konan
25. 10. 2020 20.06
+1
Trend a ti pridem babnco kresnit,saj ce je pregrda dobi vrecko na glavo
vivaldi
25. 10. 2020 19.15
-7
Vse regularno, ramosa je vleku 3sec za dres v kazenskem prostroru alooooo 3 sec!! Kaj je tu spornega? Res da se je ramos vrgu za oskarja cist nepotrebno ampak penal kot solza. Mesiju je zbiu zogo in pol se njega amapak to se ne sodi u 16 metrov. Izven kazenskega bi vrjetno biu faul amapk v kazenskem se gleda prvo zoga!! Kolikokrat se zgodi da gre nekdo 1v1 z golmanom in golman pride prej do zoge nato pa se pokosi igrauca in ni penala. Zakaj bi blo to kar smo videli vceraj drugace? Ker je messi? Ker je obrez toliko pristranski in subjektivrn, da vam vsak elklasiko nafila mozgane kolk so sodniki na strani reala? Dejte bit mal realni vsi skupaj. Uglavnem messi gre konc sezone zastojn v citija mogoce ze na pousezoni ce bo hotla barca kej zasluzit. Potem vam pa barceloncem zelim vso sreco :) . “Vasa “uprava je nazalost zelo nekvalitetna oz brez vizije za prihodnost . Obnasali so se kot, da bo trio xavi , iniesta in pa messi trajal vecno... srecno vsem skupaj, ostanite zdravi.
Johnny_J
25. 10. 2020 19.24
+7
Ramos je tudi porinil lengleta, vsaj tako zgleda, ker ne vem zakaj bi ramos imel roko na lengletu
Konan
25. 10. 2020 20.01
+2
vivaldi
25. 10. 2020 20.04
-2
Johnny_J
25. 10. 2020 20.34
+4
Šele zdej sem prebral do konca. Res si napisal neumnosti, da te kar pritisne. Prvo golman je kralj v kazenskem prostoru. Drugič, žoge se je le dotaknil, ni mu je zbil, je pa zadel direktno s podplati v njegova gležnja in start s podplatom v igralca je direktni rdeči karton! V takih štartnih lahko pride do hudih poškodb.
vivaldi
25. 10. 2020 20.52
-4
Golman je kralj in lahko podre kogarkoli kadarkoli? Pac takrat ko pride prej do zoge ni penala ,ko zamudi in pokosi igralca je penal. Kaj smo uceri videli? Prvo zogo in potem košnja messija. Na zogo je dobesedno stopil in jo zarotiral u 3pm stran od mesija. Tut ce nebi pokosil mesija jo mesi nebi nikol vec dobil , ker je sla v posest reala. Lp in bodi se bolj subjektiven
Johnny_J
25. 10. 2020 21.37
+3
Morda, ampak res morda sem subjektiven, toda potem tudi nad ramosom ni bilo penala, saj je ta porinil lengleta ta ga je pa res držal za dres in ramos je potem padel, pač izkoristil je prevarantske izkušnje in uspelo mu je. Ampak to bi moral var videti.
Trend01
26. 10. 2020 09.43
Vratar je "kralj" LE v 5m prostoru. V 16m pač ne.
kamu
26. 10. 2020 09.52
+3
Ker ta tvoj komentar je pa ful objektiven. Kake neumnosti. "V kazenskem se prvo gleda žoga."Poglej si samo včerajšnji moment s tekme te iste lige med Getafejem in Granado. Tudi tu je obrambni igralec najprej odbil žogo pa za sodnika ni bilo dileme.Seveda obrambni igralec na tej tekmi ni nosil dresa Madrida.
manucao
25. 10. 2020 18.55
-3
Še enkrat ne morem mimo dejstva in bedastoče ki je že prej bila napisana in sicer tda je Koeman v 50 najboljših igralcev vseh časov. To seveda nikakor ni res in niti blizu te pedesetterice. Zidane je seveda globoko v tem klubu. Nikoli ne bom pozabil finala lige prvakov 1990 ko je resnično odločil finale proti Samdoriji a v tej tekmi je Sampdoriji popolnoma zapustila sreča. Koeman kot trener je popolnoma druga zgodba a se bojim, da tudi tu ni prevelikega talenta.
Roglič šampion
26. 10. 2020 08.04
+3
To je blo leta 1992. Leta 1990 je biv prvak Milan.
derek angelus
25. 10. 2020 17.44
-1
zmaga cista kot solze za nevtralne navijace ki smo navajeni da farcelonarcki vedno jokcajo
xxman.y
25. 10. 2020 17.34
+5
Sodnik je vedno realov 12. igralec. Vsaj v La Ligi, kjer je že potrjeno dejstvo da večina sodnikov tudi osebno navija za real.
cripstoned
25. 10. 2020 18.25
-7
smo videli na vsaj 5 zadnjih elklasikov kako so sodili za real...barca je venomer imela 15igralcev v polju in to je jasno vsakemu...zdaj ko je pa po vase prisla pomoc realu pa ceprav sploh ni bila pomoc je pa vse narobe...hahahahaa..to so vasi problemi...nasi problemi so dominacija na igriscu in 3tocke pod streho in se vedno 1.mesto....
Johnny_J
25. 10. 2020 19.37
+3
Na predzadnjem el clasicu v barci so sodniki sodili za barco, nato pa 37 krogov za real, morda bo pa letos drugače in so sodili ekstremno za real na el clasicu v barci in bodo sedaj naprej malo manj škodljivi za barco.
Kollerik
25. 10. 2020 19.55
+4
Ja, to bo ja... prej bo mačkam začelo rasti perje... :)))
Miran1960
25. 10. 2020 16.32
+3
Sem bolj pristaš Barce kot RM in zadnji dve leti samo z žalostjo gledam kam drsi Barcelona. Igra slabo, obramba ni za niti 2. ligo, pa vendar to kar so sodili na zadnji tekmi ni za nikamor. Ko ti igralca v kaz prostoru ustaviš brez dotika žoge je to penal! Da je vlečenje za dres isto se popolnoma strinjam, bi pa znala v eni akciji vmes biti tudi Ramosova roka ? NE VEM ČEMU SLUŽI VAR-perezu? to zagotovo
Johnny_J
25. 10. 2020 15.56
+6
Iz protesta bi morali zapustiti igrišče, takoj po brutalnem prekršku casemira nad messijem, ko niti var niti sodnik trznali niso. V takšnem tekmovanju nima smisla igrati.
fcrs_lj
25. 10. 2020 15.21
-4
Zadnjih 5 tekem VAR deluje vedno proti vam. To pomeni da ste ekipa ki se vedno posluzuje teh malih pokvarjenih trikov. Kaj Longle ni vlekel Ramosa, al samo Obrez in navijaci barce gledajo VAR in vidijo nekaj drugega, po vase bi morali gledat var se 5 min pred tem prekrskom. Da se seveda opravici ocitno vlecenje za dres Ramosa.
User416781
25. 10. 2020 16.09
+7
Kaj tebi ni jasno? Kakšnih trikov pa se poslužuje Messi? Preigrava, ga podrejo in...nič. Drugega se pa igralci Barce dotaknejo in pade, kot bi ga zadel meteor...penal...
Johnny_J
25. 10. 2020 16.24
+5
Aja, ko je ramos vlekel za dres je vse ok, ko pa njega je pa takoj penal. Ajde dvolični, pa še nekaj, ko Messi pade je faul, on je eden redkih, če ni kar edini, ki ne pada ob vsakem dotiku, ali celo ne dotiku. Takoj, ko je padel, se v živo ni videlo, ampak jaz sem takoj rekel kolegu, navijaču reala, ko sva skupaj gledala, da bi moral biti penal, da Messi ne pada brezveze in posnetek je pokazal svoje, še kolega je rekel penal čist kot solza. Jaz sem pa od tega trenutka naprej, le še bežno gledal tekmo, saj me je minilo in verjamem, da je tudi nogometašem padla volja do igre.
hirajem
25. 10. 2020 15.03
+0
Koeman naj benti nad samim sabo. Pustil Suareza ki je kot narejen za take tekme v špici mu igra mulac 17 let star. Ni na njemu da nosi napad Barcelone. Na krilu mu drugi mulac Pedro na klopi pa Dembele??? zadnji vezni Buskec ki ni senca tistega igralca ispred neka sezon a natural zadnji vezni Jong na x poziciji Pjanic ki pa je space shutle za oba na klopi in potem ko moea reagirat z menjavami da celo vezo in pol obrambe ven in nabije v napad 6 igralcev??? Shizofrenicno res! Skoda da Messijeve najboljsa leta unicujejo idijo..tske poteze uprave!
hirajem
25. 10. 2020 15.03
+0
napisal sem Pedro...ker pravilno Pe.dri mi najboljši portal na teem svetu ne dovoli
Johnny_J
25. 10. 2020 16.29
+4
Drži, po drugi strani, je pa dobro za te mladce, da nabirajo izkušnje in bodo tako hitreje napredovali v igralce, ki bodo nosili trofeje domov. Letos se itak ne pričakuje trofej, če pa kakšna bo, pa še toliko bolje, sploh če bi bila iz la lige, ker bi s tem premagali še sodnike.
User416781
25. 10. 2020 14.22
+2
Kvaliteta RM se bo letos videla v LP. La Liga pa je že odločena (oz. prodana).
cripstoned
25. 10. 2020 14.45
-1
za ligo prvakovnpo odhodu ronalda kvalitet ni in tufi ne bo dokler se ne zamenja benza za vrhunskega napadalca ala mbappe... tako pac je...
hirajem
25. 10. 2020 15.14
+2
Bayern je pred vsemi ostali pa se lahko udarijo za drugo mesto
User416781
25. 10. 2020 16.09
+4
bundy crocodile
25. 10. 2020 13.59
+3
Težko komentiram njuno delo kot trenerja ampak kot igralca sta oba med top 50 vseh časov. Zidan vsi vemo kdo je in ima verjetno še vedno enega top 3 golov vseh časov, ko pa je streljal Koeman pa se je zid dobesedno razbežal. Človek je iz 30m dal tako bombo, da je vratarja odneslo v mrežo skupaj z žogo.
manucao
25. 10. 2020 18.51
+0
Uf primerjati Koemana in Zidana kot igralca je kot bi primerjali noč in dan. Koeman je bil grob in res imel močen strel in to je vse. Niso igrali na istem mestu a je Zidan bil za Koemana doktor nogometa.
Uporabnik1816146
25. 10. 2020 13.53
+4
Vazno da mas ti pjanica na klopi, ne De Jong ne Busqet mu ne sezeta do kolena. Sergio je bil s pred leti vrhunski zdaj je le povprecen igralec, za DeJonga pa vemo zakaj igra😀. Živeli nizozemci
Kollerik
25. 10. 2020 13.46
+1
Realu se doma spet obeta sodniška kanta. Zakaj torej brez potrebe tratit čas...naj jim ta sodniški pokal za novo sezono podelijo kar danes!
cripstoned
25. 10. 2020 13.41
+2
ko je prisel modric domov je v zepu nasel kljuce, telefon in neta...
alien8potnik
25. 10. 2020 13.37
-3
od kje se je vzel ta koeman? zadnji žebelj v krsto barse.
cripstoned
25. 10. 2020 13.36
+1
zanimivo...kjerkoli drugje pogledam novico in spodaj komentarje je vse normalno...navijaci barce brez problema priznajo poraz in cestitajo realovcem za zmago...pravtako povedo da je bil penal in da je lenglet storil napako ko ga je povlekel za dres...poleg lengleta grajajo se de jonga, piqueja in busqetsa ki so vceraj odigrali katastrofalno...itd. itd...nikjer pa ne gredo na taksen nivo kaksnega lahko opazimo od tukajsnjih ''navijacev'' barcelone.... boljse da ne pisete nic in ostanete skriti kot pa da pridete sem in govorite o tem kako je imel real madrid pomoc sodnikov...real madrid je imel premoc na igriscu zaradi vseh 11 igralcev in par izjem ki so zabijale barceloni...barcelona je pac bila preslaba in je pricakovano izgubila elklasiko...zakaj se ne ukvarjate z predstavo barcelone raje? ker vas boli uspeh real madrida in resnica kripsija ki ima vedno prav ko vam nekaj napove....tako da dragi hejterji brezveze se trudite umazati ugled dalec najvecjega kluba v zgodovini nogometa...pa tudi pred svojim pragom imate prevec umazano ...sodniki, prikrivanje cen , korupcija, podkupovanje ....tako da najprej pred svoj prag ce gre..ce ne pa tiho in v luknjice.....
User416781
25. 10. 2020 14.00
+2
No, glej, saj bi se strnjal. Ampak tudi tebi, kot navijaču Reala je verjetno jasno, da s sojenjem na tekmah proti Barci nekaj ni v redu. Pa ne rečem, Real je včeraj odigral odlično tekmo. Ampak čudno je, da Barca izgublja tekme z enajstmetrovkami. Pa pivej mi še, koliko enajstnetrovk je letos streljala Barca, pa so ekipa, ki drži žogo in vsako tekmo padajo v kazenskem prostoru. Barca je bila oškodovana že tretjo tekmo zapored. To je jasno, res pa je da drugim to mogoče paše in nočejo priznati, da se dogajajo čudne stvari. Škodi pa to celotni ligi.
alien8potnik
25. 10. 2020 13.35
+1
tretji lukov gol je bila mala nogometna bravuroza. obrambo barse je obrnil malo za hec. in tu se pištoljarite o tem, da rm ne bi smel zmagati? kako? a bi modrićev gol tudi nekako razveljavili? koeman, super strateg ;) vrhunsko, kdaj je v igro poslal okrepitve. in to na način, da je ostal praktično brez obrambe. ni naiven samo lenglet, ki si misli, da lahko po mili volji ramosa vleče za majico, predvsem je amater ta koeman. a on ne ve, da je rm ubijalski ravno v kontrah?
Lima33
25. 10. 2020 14.17
+2
User416781
25. 10. 2020 14.20
+4
Od tiste brezvezne enajstmetrovke je tekma potekala čisto drugače kot bi sicer. Barca je imela v igri same napadalce. Kaj ti ni jasno?
dark horse
25. 10. 2020 19.07
+4
Alien očitno ti ni jasno če bi sodil penal nad Messijem in rdeč karton Casemiru bi bila to drugačna tekma. Ampak ta beli imate slepoto
kojnusar
25. 10. 2020 13.32
+0
komaj cakam, da decimo stisne barceloni BAYERN. to, da vidim oblicje mesija. neprecenljivo. za ostalo pa, Real.