Nogomet

Zidane zaradi stika z okuženo osebo v izolaciji

Madrid, 07. 01. 2021 16.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po poročanju španske televizije La Sexta je trener madridskega Reala Zinedine Zidane v samoosamitvi, saj je bil v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba z novim koronavirusom. Kaj lahko bi se zgodilo, da se bodo španski prvaki na gostovanje v Pamplono odpravili brez slovitega Francoza, ki bi lahko manjkal tudi na polfinalni tekmi španskega superpokala.

Zidane (na fotografiji) ni smel voditi četrtkovega treninga, čeprav naj bi antigensko testiranje postreglo z negativnim rezultatom.
Zidane (na fotografiji) ni smel voditi četrtkovega treninga, čeprav naj bi antigensko testiranje postreglo z negativnim rezultatom. FOTO: AP
Vodenje ekipe bi v primeru Zidanove odsotnosti moral prevzeti 49-letni David Bettoni, prvi pomočnik, ki s francosko legendo sodeluje še od časov, ko je trenersko kariero začel v Realovi B-ekipi. Spoznala sta se v Cannesu, kjer sta skupaj prodrla v člansko moštvo, ostala pa sta velika prijatelja, saj naj bi ga Bettoni redno obiskoval tako v Torinu kot kasneje v Madridu, kjer je Zidane leta 2006 končal igralsko kariero. Časnik AS Bettonija opisuje kot glavnega taktika Zidanovega strokovnega štaba, ki ima na klubsko legendo tudi velik vpliv. Gledalci ga največkrat vidijo tik pred menjavami, ko nogometašem kaže grafike in fotografije s taktičnimi zamislimi ter deli zadnje napotke pred vstopom v igro. "Vsi načrti, ki jih potrdi Zidane, morajo najprej prek Bettonija," je zapisal AS.

Odločitev o tem, če bo Zinedine Zidane lahko odpotoval s člansko ekipo madridskega Reala na gostovanje pri Osasuni, je po poročanju spletne strani športnega časnika AS v rokah vodstva ligaškega tekmovanja (LaLiga). V oddaji Jugones na televizij La Sexta so poročali, da je bil Zidane v "neposrednem stiku" z okuženo osebo.

Njegovo zdravstveno stanje naj bi bilo sicer "brezhibno", je na svoji spletni strani zapisal dnevnik AS, v skladu s protokoli LaLige pa ni vodil četrtkovega treninga, saj še čaka na rezultate testiranja. Francoski trener je sicer zjutraj prispel v klubski center Valdebebas in tam skupaj s preostankom ekipe prestal PCR-testiranje pred sobotnim obračunom v Pamploni, opravil pa naj bi tudi hitri antigenski test, ki je bil negativen. 

V 'koronskih' mesecih okuženih že pet nogometašev Reala
Vseeno mora Zidane naslednje ure preživeti v samoosamitvi, brez neposrednega stika z varovanci. Tudi v primeru, da bo PCR-test negativen, mu bo za gostovanje v Pamploni morala zeleno luč prižgati tudi LaLiga, ki bo odločala o tem, če se bo Zidanu osamitev preventivno podaljšala. Nekaj dvomov se glede dvoboja med Osasuno in Real Madridom že pojavlja tudi zaradi slabe vremenske napovedi, v najslabšem primeru pa bi Zidane poleg tekme z Osasuno lahko izpustil tudi polfinalni obračun španskega superpokala v Malagi, kjer se bo branilec naslova Real udaril z Athletic Bilbaom.

Bettoni in Zidane (oba na fotografiji) med treningom pred četrtfinalnim obračunom z münchenskim Bayernom v sezoni 2016/17 Lige prvakov.
Bettoni in Zidane (oba na fotografiji) med treningom pred četrtfinalnim obračunom z münchenskim Bayernom v sezoni 2016/17 Lige prvakov. FOTO: AP

Real bi moral zadnji trening pred prihajajočo ligaško preizkušnjo opraviti v petek ob 16.30 in se še isti dan podati na pot ravno zaradi težav, ki bi jih lahko na dan tekme povzročilo vreme. V ekipi Reala je bilo sicer potrjenih že pet primerov okužbe po marčevski ustavitvi vseh tekmovanj. Kot prvi se je okužil napadalec Mariano Diaz, ko je Zidane z varovanci nedolgo po osvojitvi državnega naslova ravno začenjal priprave na povratni obračun osmine finala z Manchester Cityjem. V trenutni sezoni se je okužil še branilec Eder Militao (2. november), ki je na negativen test čakal kar 17 dni. Pet dni po Militau sta bila tik pred reprezentančnim premorom pozitivna še vezist Casemiro in napadalec Eden Hazard, kot zadnji pa se je na reprezentančni akciji okužil še problematični srbski napadalec Luka Jović (20. novembra). Tudi zaradi poškodbe mišice Jović vse od tedaj čaka na novo priložnost v Realovem dresu.

Koronavirus pasica november
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
08. 01. 2021 08.30
-1
Večini ljudem podobnim Slovencem ni jasen pojem inkubacijske dobe. Pri koroni je ta 1-14 dni, povprečna 5-6 dni. Torej je možno, da se 13 dni zapored testiraš in si negativen, 14. dan pa pozitiven.
cripstoned
07. 01. 2021 18.14
+5
smesno...clovek je sel na test ki je potrdil da je negativen...zdaj pa o njegovi prisotnosti na naslednji tekmi odloca vodstvo lalige...ce je negativen, je zdrav in ni okuzen z korono posledicno lahko gre na gostovanje k osasuni...toliko o tem koliko stoji vodstvo lalige za realom...da o 1.delu in razporedu tekem za real madrid niti ne zacnemo...
Od Halerja ati
07. 01. 2021 18.20
-8
Misliš da je Perezu dnarja zmankal al kaj se dogaja??
samomojemnenje
07. 01. 2021 20.19
-7
Frelstoned, boljše da o ničemer niti ne začneš, kajti pišeš samo nebuloze in laži in manipulacije.
Vladimir.Krutov
07. 01. 2021 20.34
-7
Hahaha....3 minuse si fasal....pa smo 7.1.....jaz pa 5.12...en mesec si za mano....haha
HALAcR7
07. 01. 2021 21.12
+4
Vsaj v zapor nebo šel kot vso barcino vodstvo
dark horse
08. 01. 2021 09.52
-3
A zdaj bo že razpored kriv za primer slabih rezultatov 🙈😂