Nogomet

Zidane nezadovoljen z nadaljevanjem: Hitro moramo ugotoviti, kaj se je dogajalo v drugem polčasu

Madrid, 15. 06. 2020 08.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Real Madrid je v prvi tekmi španskega nogometnega prvenstva po trimesečnem divjanju koronavirusa in prisilnem tekmovalnem odmoru rutinirano s 3:1 premagal Eibar in nadaljeval lov za vodilno Barcelono. Galaktiki so vse dvome o končnem zmagovalcu rešili globoko v prvem polčasu, nadaljevanje pa je bilo s strani belega baleta precej bolj zadržano. "Ugotoviti moramo, odkod takšen padec v igri. Nekatere stvari so razumljive, druge spet ne," je med drugim po zanesljivi zmagi povedal trener Madridčanov Zinedine Zidane.

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane FOTO: AP

Če ima mestni rival Atletico veliko skrbi okoli preboja v Ligo prvakov v naslednji sezoni, Atleti po 28. krogu LaLige ostajajo na šestem mestu, se pravi zunaj mest, ki vodijo med elito, pa bo Real v preostanku sezone, na programu je še deset krogov, poskušal sklatiti Barcelono s prvega mesta. Atletico v preostalih desetih tekmah čaka ogorčen boj z Getafejem, Real Sociedadom, Sevillo in Valencio, ki se bodo borili za tretje in četrto mesto. Omenjenih pet ekip loči sedem točk. Real je prvo tekmo po prisilnem tekmovalnem odmoru odigral proti Eibarju in bil v prvih 45 minutah izjemno zanesljiv in tudi učinkovit. Po 37 minutah je že bilo 3:0 in galaktiki so predčasno vknjižili pričakovane točke. A po prepričljivi zmagi ravno vesel trener belega baleta Zinedine Zidane ni bil. Takoj je začel opozarjati na slabo izvedbo ekipe v drugem polčasu. "Ne vem točno, kaj se je zgodilo, a to, kar sem videl v drugem delu, mi ni bilo všeč," je AS-u zaupal Francoz na klopi galaktikov, ki je svoje varovance pohvalil za igro v prvem polčasu, ko so razrešili vse dvome o zmagovalcu. "Verjetno so se preveč sprostili po visokem vodstvu, a opazil sem tudi to, da nekateri niso mogli več hoditi, da jih je izdala fizična pripravljenost. Tudi zato sem hitro opravil nekaj menjav," je priznal Zidane, ki je že v dobri uri opravil kar štiri od dovoljenih petih menjav. 

Eden Hazard
Eden Hazard FOTO: AP

"Nekatere nogometaše sem umaknil, ker so imeli določene zdravstvene težave. Tudi Eden Hazard, ki je odigral odlično v dobri uri, je prejel neprijeten udarec in preventivno sem ga zamenjal. Podobno je bilo s Sergiom Ramosom in Danijem Carvajalom. Pozna se, da smo tri mesec mirovali in igralci so zelo občutljivi na poškodbe. Paziti moramo, saj si tekme sledijo druga za drugo," je AS-u še povedal Zidane, ki pričakuje dramatičen zaključek sezone. "V igri za naslov smo, tako želimo, da ostane vse do konca. Barca je v prednosti, a mi imamo pred sabo še deset tekem in vsaka bo za nas kot finale. Verjamemo v to, da nam bo uspelo, se pa zavedamo, da ni vse odvisno od nas."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (28)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
15. 06. 2020 17.30
+4
težko se bomo vmešali za kakšno lovoriko če nam bodo obrambni zabijali napadalci pa bili nevidni...to pije vodo pri takšnih ekipah kot je eibar pri ostalih bolj kakovostnih ekipah pa žal ne.nujno golgeterja pripeljati Benza pa na klop posaditi. Pa Kroos Modrić ne smeta igrati skupaj če ne je preveč izgubljenih žog.
grozjak
15. 06. 2020 16.44
+0
No ja , ne samo nadaljevanje, tudi do sedaj niso bili ravno na nivoju za prvaka....
samomojemnenje
15. 06. 2020 15.16
+6
Ne vem, kaj je Zidane pričakoval, ampak po tako dolgem premoru je najvažnejše, da so osvojili tri točke. Padec v drugem polčasu pa je bil normalen, je pa Real kljub temu imel vse niti v svojih nogah in verjamem, da če bi Eibar dal še en gol, da bi bolj stopili na plin. Bolj zanimivo bo videti, kako bo proti Valenciji in Barca proti Sevilli. Verjetno bo še zanimivo do konca in kdor bo manj kiksal, po prvak. Ima pa Barca malo težji razpored, saj gostuje pri Sevilli, pa še vedno neugodni Atletico ima doma. Upajmo na čim manj poškodb in naj zmaga boljši oz. srečnejši.
265004
15. 06. 2020 13.11
-2
k vidim cmeranje belih navijačev mi gre kar na smeh....Ok pa razumem pajace kot so crisp in zapirač in hala..to niso navijači,to so mulci z osebnostnimi problemi.Vsem realnim navijačem pa sporočam:Real je osvojil tri točke,veselite se,je kaj drugega sploh važno?Tekme bodo zelo na gosto in če bi jaz izbiral postave,bi sigurno Valverdeja prihranil za Valencio...Je kdo pomislil na to?
cripstoned
15. 06. 2020 13.43
+0
cmeranje? navijac reala nima ne razloga ne casa zato....vsi vemo kdo se cmera od l 2014 dalje in se danes......ce pa povem da gre var na roko barca pa se tudi ne motim.....brez vara bi z barcelono bilo konec...lani bi bil prvak atletiko letos pa real...nenazadnje sta prav ta kluba zaznamovala najtezjo ligo v zadnjih letih (liga prvakov) le da je real pocistil z evropo 4x v 5 sezonah....saj ves koliko solzic si spustil in koliko profilov si zamenjal...hahahahah
265004
15. 06. 2020 14.16
+1
Pravi navijač Reala res nima razloga...sam problem je k ti nisi pravi.....ti si provokatorski pajacek....
samomojemnenje
15. 06. 2020 15.00
+1
265004++++++ ... Ni mi najbolj jasno, a je Cripsi res tako prbit, ali se norce dela in zanalašč piše takšne neumnosti in venomer ponavlja o VAR-u in točkah in teorije zarote, itd. Ali mu je čisto utrgalo? Če je človek čisto pri sebi, ne more kar naprej pisati eneh in istih zablod.
dark horse
15. 06. 2020 16.15
-1
Kripsl če že pišeš SPET o LP katerega leta je pa Atl osvojil ligo da jo je zaznamoval?? Tega se pa res ne spomnim :D
grozjak
15. 06. 2020 16.43
-2
Samomoje...., kripke je tako prbit, žal....
Žnjj07
15. 06. 2020 20.12
-2
Crips...spet ti pa tvoj VAR:)..to se je edino s cim se tolazis, a ne? Vceraj offside Kroosa pri njegovem zadetku;). Najprej treba svoj prag pomest;)
Lima33
15. 06. 2020 12.21
+0
Vse po starem... Naslov Realu je pa šel papa proti Betisu... Barca bo kiksala ampak Real še bol... Barca nebo spustila prvega mesta v tej sezoni... Žal tako pač je... Zizu pa, če nebo kante ga naslednjo sezono nebonna klopi Reala...
cripstoned
15. 06. 2020 11.06
-15
real madrid lazje igra proti barceloni in atletom kot pa proti ekipam iz spodnjega dela lestvice...seveda bi raje videl modrica, benza in marcela na klopi in namesto njih mladenice ampak ne vem zakaj tega tudi sam ne vidi...kakorkoli...se vedno sem ponosen na ekipo in letosnjo sezono real madrida...da bodo igrali taksen nogomet in se borili za lovoriko vse 2 sezoni po odhodu igralca ki je zabijal po 30+golov in bil glavni motor ekipe nisem pricakoval...skoda samo da nimamo napadalca ki bi zabijal kot za salo ker potem bi real imel veliko vecjo prednost pred barcelono ki je na 1mestu samo na racun vara...igra katastrofalna, igralci so dalec od fizicno pripravljenih, imajo tezave na realaciji igralca-uprava...tepeni od reala na obeh tekmah pa so se vedno v igri za naslov...sodniska zveza in vodstvo lalige ze ve za kaj..
grozjak
15. 06. 2020 16.41
HalaCr77
15. 06. 2020 10.21
+0
Kaj se je dogajalo???mi vsi vidimo,on kot trener ne,a se dela norca,Benzema,Modrič,Marcelo,...so žal odšpilali svoje
igyyp
15. 06. 2020 10.34
+9
Dokler bo Zizu, bo Benz vedno v prvi postavi, že znana tehnologija. Marcelo včeraj je dal vse od sebe, Modrič pa ogromno napak, posledično še potem Casemiro, ki je zadnji pred obrambo. Valverde, in ostali pa na klopi. Kaj boš pričakoval? Super da so tiste 3 zadetke dal na hitro, ker drugi polčas bi bil totalni polom.
HalaCr77
15. 06. 2020 10.45
+10
Verjetno in tudi je,pustil isca,valverdeja,bale,mendya za zahtevnejše.brez varana,courta in casemira si bolj ne upa.eibar ni ekipa za katere bi tvegal,ker imajo kr urnil natrpan vsi v laligi in po parih tekmah se bo to videlo
Roglič šampion
15. 06. 2020 11.38
-1
Benzema je vedno startal tudi ce je bil v zelo slabi formi. Spomni se sezone 2016/17 ko je bil benz precej manj ucinkovit kot morata pa je vseeno vedno startal. A takrat se je dobro izslo za real(osvojena laliga in liga prvakov)
samomojemnenje
15. 06. 2020 15.06
+2
Iz mojega vidika, je Marcelo včeraj odigral zelo dobro. Croos je bil proglašen za igralca tekme, ampak mislim, da bi to moral biti Marcelo. Modrić pa je bil čisto izgubljen.
igyyp
15. 06. 2020 10.04
+17
Realno ste delali napake že v 1 polčasu,sploh na sredini, se je dobro izšlo, drugi polčas pa večinoma sami kiksi, počasnost. Razumem 3 mesece nič, spet izgleda da Hazzard z težavo noge, Marcelo glih tolk da je izdržal. Čakamo pa Valencio, kot Barca Sevilo pa da vidimo, kje je kdo.
blueboy0
15. 06. 2020 11.19
+10
Mene je na žalost ponovno spet Bale razočaral glede na to kako se je marsikje pisalo, da je v najboljsi kondicijski pripravljenosti pa tako dalje, a v pol uri igranja ne vem, ce je opravo vec kot en sprint niti pokazal neko ekstro željo in po videnem si še žoge nikakor ni uspel lepo zaustavit vsaj pomojem no, ceprav je igra fejst zaostala se je na drugi strani Vini vsaj precej trudo in tudi v obrambi pomagal za razliko od Balea
blueboy0
15. 06. 2020 11.23
+5
Se pa je zelo poznalo ko je iz igre odsel Hazard ker je odlicno povezoval sredino ter napad ker je bio skos na voljo igralcem in širo igro, kar pa je potem močno manjkalo. Če se je res popolnoma pozdravil pol bi pa zdaj upajmo da res znali videti tistega pravega Hazarda močno zeljnega dokazovanja kar bo kot čist nova okrepitev v zakljucko sezone
igyyp
15. 06. 2020 11.26
+8
Blue: Bale nima minutaže, tiste pol ure, ki jih dobi jih težko vnovči, je pa velikokrat reševal RM, sicer pa večji problem relacija zizu vs bale. Zakaj ga ne da v prvo postavo od začetka. Benza skozi not rine, Bale na klopi, dobro različna pozicija igranja vendar vseeno.
blueboy0
15. 06. 2020 11.42
+6
Se strinjam da je Bale dal veliko Realu ja nedvomno, a trenutno po mojem mnenju si neke ful minutaze po trenutnih igrah spet ne zasluzi (rajsi vidim zdaj predvsem Asensia in tudi Rodryga). Treba je priznat da Bale vec ni isti igralec kot je bio, katerega je krasila predvsem velika hitrost medtem ko zdaj ne presprinta vec skoraj nikogar žal (gol pa nedvomno se zna zabit). Seveda je to posledica konstantnih poskodb in nekaj tudi starosti zato je zgleda mogo spremenit stil igre (podobno kot Marco Reus pri Burussii) zaradi cesar pa vec ne izstopa tako. No po mojem mnenju vsaj.
blueboy0
15. 06. 2020 11.45
+5
O Benzemaju pa ja škoda besed ker bi mogo Mariano zdaj dobit vec priloznosti obvezno... Kar me moti pri Baleu pa je to da ne pokaze neke borbenosti tudi ko tekme zacne in ce je ze tak dkbri pripravljen bi lahko dao mao vec od sebe medtem ko vsaj tega Benzemaju ne moremo ocitati.
igyyp
15. 06. 2020 11.58
+4
Blue: saj ne očitamo nič Benzemaju, sam ni več malo je že štorast, tudi ni sposoben na polno 90 min, je pa res, da tudi standardne 9 nimamo,razen benza, je pa treba mlade noter poslat,vse kar sem ti mislu rečt mogoče bi Bale naredu veliko več, če bi konstantno igral. No vidimo kaj bo naprej.
blueboy0
15. 06. 2020 12.06
+2
Igyyp se strinjam s tabo seveda in ja konec koncev bi tudi jaz rad vidao da bi Bale konstantno igral samo glih to je najvecji problem pri njem da ko glih pride v formo se na zalost ponovno poskuduje. Sej ja škoda ga je ni kaj. Benzema pa tudi ni tisti klasicni golgeter daleč od tega in seveda se mu poznajo leta pa da je že štorast kot si omeno ja zato pa se strinjam da je potrebno tukaj vec rotirati ja.
igyyp
15. 06. 2020 12.11
+4
Blue: saj ne da boš mislu,da zagovarjam Garetha, ja in dost poškodb, pol je še malo z tem golfom, pol še z zizujem nekako nista, maš pa prav mamo Rodriga, Viniciusa, Mariana, Valverde v sredino, bolj z Krosom, kot z Luko, obramba pa delno pošlihtana. Glej sicer moje mnenje.
blueboy0
15. 06. 2020 12.46
+3
Ja se strinjam tudi jaz z vsem kar si reko. Tudi meni je obramba precej vsec (problem se bo letos pojavo le pri menjavi za Carvajala) in vceraj morem priznat da mi Ramos dejansko ni svoja leta toliko kazal ker je parkrat zelo intelegentno posredoval sploh drugi gol, vrhunsko.