Nogomet

Zidane prepričan, da nič še ni izgubljeno

Madrid, 10. 02. 2021 12.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trenerja madridskega Reala Zinedina Zidana je "bolela" glava zaradi težav s sestavljanjem moštva pred tekmo z Getafejem. Galaktiki so navkljub odsotnosti kopice igralcev zabeležili zmago in tri točke in francoski trener pravi, da bo še zelo zanimivo v boju za naslov španskega prvaka.

Madridski Real in Getafe sta včeraj odigrala zaostalo tekmo 1. kroga španske Primere Division. Madridčani so zmagali z goloma Karima Benzemaja in Ferlanda Mendyja ter so na drugem mestu lestvice (46). Vodi mestni tekmec Atletico, ki ima pet točk več (in dve odigrani tekmi manj), tretja je Barcelona (43 točk). 

Do konca sezone je še več kot dovolj tekem za spremembo vrstnega reda povsem na vrhu, trenutno bolj kot lestvica trenerja Zinedina Zidana skrbi zdravstveni karton moštva. Zaradi poškodb in kazni so pogrešali Sergia Ramosa, Edena Hazarda, Tonija Kroosa, Rodryga, Fedeja Valverdeja, Danija Carvajala, Lucasa Vazqueza.

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane FOTO: AP

Zidane je imel na klopi za rezerve le osem igralcev, a se je vse razpletlo po madridskih željah, tri točke so vknjižene: “Morali smo se prilagoditi situaciji z veliko odsotnimi igralci. Dobro se je razpletlo in vesel sem zaradi igralcev, ker jim ni lahko. Res smo dobro odigrali tekmo, še posebej v obrambi. To je zagon za naprej in mislim, da ni prav veliko naših navijačev, ki menijo, da ne bi zmogli osvojiti naslova. Prej nasprotno, vedno verjamejo, da lahko obrnemo stvari v našo smer in to bomo skušali narediti." 

"Seveda ne bo lahko, vendar gremo naprej, verjamemo v to, kar počnemo. Do konca nas čaka še veliko stvari in veliko tekem, do konca prvenstva lahko osvojimo še 48 točk," je dejal Zidane, ki predvsem upa, da bo čimveč igralcev nared tudi za preizkušnjo v ligi prvakov.

Galaktike v osmini finala lige prvakov zahtevna tekma čaka 24. februarja, ko sledi najprej gostovanje pri italijanski Atalanti, nato sledi še povratna tekma v Madridu. "Ta zmaga nam je dala veliko samozavesti, mislim, da smo na dobri poti, da bomo znova v najboljšem igranju," pa je dejal strelec enega gola Karim Benzema.

Pasica osmina finala Lige prvakov
Pasica osmina finala Lige prvakov FOTO: 24ur.com
Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SDS Kopriva
11. 02. 2021 10.44
+2
Da ma Real suareza al pa Ronalda bi blo fertik.
Iniesta
10. 02. 2021 19.38
+5
Zizujev Real igra celo sezono po principu toplo - hladno ... manjka jim dober golgeter ...
Barbarezo
11. 02. 2021 08.57
+2
Realu manjka skoraj cela postava plus trener,kot se rece...in ja manjka se en igralec in to je CR7
Kollerik
10. 02. 2021 18.49
-1
Sodniki umirajo zadnji....
RUBEŽ
10. 02. 2021 17.26
-2
Normalno, dokler ima Perez denar za sodnike.