Nogomet

Zidanov 'obračun' s preteklostjo: Ronaldo in Ramos sta bila jeziček na tehtnici

Ljubljana, 06. 09. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nekdanji zelo uspešen trener 13-kratnih evropskih klubskih prvakov iz Madrida Zinedine Zidane se je vnovič ozrl na prehojeno pot v vlogi glavnega trenerja Reala, s katerim je v zadnjih treh sezonah osvojil tri naslove v najelitnejšem klubskem tekmovanju na svetu. "Vodenje 'belega baleta' je bila moja največja življenjska in poklicna šola," je med drugim poudaril legendarni Francoz.

Nekdanji evropski in svetovni prvak s francosko nogometno izbrano vrsto v vlogi igralca, kasneje pa tudi trikratni zaporedni evropski klubski prvak z madridskim Realom v vlogi glavnega trenerja, je potrditev nesporne kakovosti Zinedina Zidana, v katerega so mnogi dvomili, preden se je podal v resne trenerske vode, da bi lahko nekega dne v povsem drugačni vlogi zasijal podobno, kot je v igralski.

Zinedine Zidane je v zadnjih treh sezonah s tremi zaporednimi naslovi v elitni ligi prvakov osrečil predsednika kluba Florentina Pereza, a ga hkrati z nenadno odločitvijo, da zapusti klop madridskega Reala, šokiral.
Zinedine Zidane je v zadnjih treh sezonah s tremi zaporednimi naslovi v elitni ligi prvakov osrečil predsednika kluba Florentina Pereza, a ga hkrati z nenadno odločitvijo, da zapusti klop madridskega Reala, šokiral. FOTO: AP
Legendarni Francoz je v obširnem in zelo razgibanem intervjuju za uradno spletno stran Evropske nogometne zveze (Uefa) znova podoživel najlepše trenutke iz minulega obdobja, za katerega pravi, da je bil najboljša mogoča življenjska in poklicna šola. "Biti del velike Realove družine je resnično nekaj posebnega. Z vsakim dnem sem se naučil nekaj novega o delovanju tega, tako velikega kluba. Veliko je razlogov, zakaj smo bili pri svojem delu v zadnjih letih tako uspešni, toda skupni imenovalec se je vedno glasil: vzajemno spoštovanje," je uvodoma za spletno stran Uefa.com dejal 45-letni nogometni strokovnjak, ki je mnoge, še posebej pa svojega nekdanjega predsednika Florentina Pereza, šokiral z nenadnim odhodom komaj dobra dva tedna po osvojitvi še tretjega evropskega klubskega naslova zapored.

Pravilna odločitev, obžalovanja ni
"Niti v enem trenutku nisem podvomil o pravilnosti svoje odločitve. Vedno sem se ravnal po tem, kar mi sporoča notranji glas. Zavedal sem se, kaj vse smo dosegli v zadnjih treh letih, odkar sem po odhodu Carla Ancelottija prevzel vodenje Reala. Delati s tako kakovostnimi nogometaši je poseben privilegij, o katerem mnogi lahko samo sanjajo. Sam sem skušal izkoristiti prav vsak trenutek in vpijati nova znanja. Učili smo se eni od drugih, zato smo bili tako zelo povezani kot celota," se srečnih časov iz španske prestolnice z nostalgijo spominja eden od najuspešnejših trenerjev v zgodovini 'galaktikov'.

Zinedine Zidane je brez kančka dvoma zaznamoval določeno obdobje pri madridskem velikanu.
Zinedine Zidane je brez kančka dvoma zaznamoval določeno obdobje pri madridskem velikanu. FOTO: AP

Ramos naravni vodja, Ronaldo glavni na zelenici
Zidane je brez dlake na jeziku spregovoril tudi o hierarhiji znotraj moštva z legendarnega Santiaga Bernabeua. "Sergio Ramos je brez kančka dvoma naravni vodja tega moštva, med tem ko je bil Cristiano Ronaldo lider na zelenici, ki je svoje soigralce z vsako potezo delal boljše. Specifičnost priprav na vsakega nasprotnika, medsebojno razumevanje in spoštovanje ter jasno razdelana strategija v okvirjih fizionomije moštva, ki ga imaš na razpolago, so nas pripeljali do vseh omenjenih uspehov. Brez vrhunskega strokovnega in igralskega kadra se tudi sam nikoli ne bi tako proslavil v vlogi trenerja," je iskreno poudaril Zidane, ki se zaveda, da je bil na poti do zadnjih treh naslovov v ligi prvakov deležen tudi sreče.

Za vrhunski dosežek je potreben tudi kanček sreče
"Brez dejavnika sreče ni večjih uspehov. V to sem bil prepričan še kot aktivni nogometaš. Mi smo jo imeli v dvobojih s Tottenhamom, Juventusom, Liverpoolom v letošnjem finalu in pred tem tudi z münchenskim Bayernom. Toda ko potegnemo črto, menim, da smo si kanček športne sreče tudi zaslužili. Na koncu, veste, odloča kakovost. Te pa nikoli ni manjkalo v Realu, čeprav moram oddati ogromno spoštovanje do izjemnih rivalov, ki iz sezone v sezono postajajo vse močnejši," je zaključil Zidane. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (115)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NisteResni
08. 09. 2018 14.07
-1
kdo je že reku da se sreče ne kupt
cripstoned
07. 09. 2018 10.29
-5
novica o zidanu, realu ali ronaldu 120+ komentarjev....novica o barci, messiju po 20komentarjev....hejteri vi niste navijaci barce ampak hejteri reala....
Kollerik
07. 09. 2018 11.56
+0
muhe vedno priletijo tja, kjer je la merde....
spoštovanje ?ast lojalnost
07. 09. 2018 09.06
HVALA ZA VŠEČKA IN NEVŠEČEK VSE SPOŠTUJEM NAJBOLJ PA CENIM LASTNO MNENJE. LP
spoštovanje ?ast lojalnost
07. 09. 2018 08.15
+2
namesto da bi imel vsak svoje mnenje in spoštoval drugega vsi pluvate po vseh ne vem a mate kšne notranje informacije očitno ste tok primitivni da ne vidite da na svetu večina stvari ni tako kot izgleda jst navijam za chelsea ampak spoštujm vse druge klube glede primerjav ronaldo messi pa to vsak človek ma svoje oči ampak očitno je to težko za razumet meni osebno je bil najboljši ronaldinho tistih pet let ko je bil na vrhuncu v veselje je bilo gledati njegovo veselje do nogometa je pa res da ronaldo in messi vlečeta formo skozi vso kariero. lep pozdrav
ehjaehja
07. 09. 2018 08.19
-5
pač Katalonci se težko sprijaznijo da bo letos kraljevi klub pobral vse nagrade oziroma njihovi igralci.. toda to je dejstvo ki ga ne bodo mogli spremenit.Lep pozdrav tudi tebi:)
Kollerik
07. 09. 2018 13.23
+1
Si ti res na drogah? Barca je že pobrala dva pokala, vaši so enega z porazom proti ATM že zapravili.
Johnny_J
07. 09. 2018 08.13
+0
Na drugi strani sem prebral, kako je zidane rekel, da je bil ključni mož na igrišču Casemiro! 24ur saj vemo, da ste ogromni oboževalci cr5,5 in rm, samo prirejanje člankov po svoje, to je pa domena kripsteljna in zaprtega, vi bi morali biti v vsakem primeru objektivni.
ehjaehja
07. 09. 2018 08.16
-5
mi smo realni in objektivni recimo to realno vprašanje: katero leto zapored Messi ne bo bil najboljši na svetu?😂😂😂
Johnny_J
07. 09. 2018 09.16
+3
Ne vem kaj se repenčis saj tudi ronaldo ne bo in to je bila njegova zadnja možnost, medtem ko bo messi naslednje leto pobral vse nagrade. Povej ti meni, kolikokrat je bil ronaldo najboljši od leta 2003-2015? Precej dolgo sušno obdobje proti Messijevim 3 letom, se ti ne zdi? Aja pa nauči se slovensko!
cripstoned
07. 09. 2018 10.26
-4
ronaldo ni imel ob sebi puyola, xavija in inieste...da ne omenjam ronaldinha in se koga....messi in ronaldo sta si enakovredna od upokojitve xavija in slabe forme inieste....od takrat je messi v senci ronalda ki je dosegel vse kar se doseci da in se vec samo v spaniji...potem je tu se anglija....in zdaj bo italija....lansko leto ste enako govorili o ronaldu ko je imel 5 tekem prepovedi in je ''slabo'' zacel sezono....potem pa ste vse pojedli nazaj....ronaldo bo letos resitelj juventusa kar se tice lige prvakov...to je pac njegovo tekmovanje in tam kraljuje on...vsako sezono najboljsi strelec in vsako sezono prvak...tako je ze 3,4 sezone in zato je messi le njegova senca.....razumel sem ko se je govorilo da je messi najboljsi 4leta nazaj....ne razumem pa zakaj se danes se omenja messi ce pa svoje pokaze proti drugorazrednim klubom v spaniji....drugje je povprecen in neopazen....
Johnny_J
07. 09. 2018 12.48
+6
Ne vem zakaj ti še vedno blodes po svojem shizofrenicnem svetu, ter to svojo paranojo in laži pišeš tukaj gor. Zdravit se pejd in nam daj mir. Toplo priporočam preden se ti otrok rodi.
igyyp
06. 09. 2018 14.35
+18
A se mi res kot pravi navijači svojih klubov ne moramo enkrat nekaj zmenit. Pa samo pljujete en po drugem. Se mi zdi da je večji interes en drugega žokat, kot pa kaj pametnega povedat, in navijat za svoj klub. In spet Messi in Ronaldo in ostalo. Kot pravi bi se pomenli o taktiki, strategiji itd. Tle odspodaj pa same kozlarije berem. Dajte že nehat enkrat in še takšne žaljivke letijo, ki so res za v vrtec. Pa lep pozdrav vsem navijačem.
HladnoLaško
06. 09. 2018 17.26
+0
Anticripstoned
06. 09. 2018 13.48
-12
Zidan ima vsaj tolk časti da je dal odpoved po tistem ko je dal Ramosu navodila da polomi Salaha kar je bila edina možnost ker do takrat ni bilo belčkov nikjer
ehjaehja
06. 09. 2018 13.56
-4
Katero leto zapored Messi ne bo bil najboljši na svetu?
Kollerik
06. 09. 2018 22.24
-4
le?o
06. 09. 2018 13.09
-6
Zanimivo da je julen komentiral na nekem kanalu tič sports al podobno. To je blo v obdobju menjave trenerjev pri barci pa jim je mal na duso popihal. Dok messija komentirajo na nekih tič tv kanalih, se o največjih govori na sedežu uefe in fife.
ehjaehja
06. 09. 2018 13.11
-4
le?o
06. 09. 2018 12.53
+8
No pa ga ni junaka ki bi podrl zidanove argumente za večno najboljšega. Človek osvojil,kaj osvojil razgrabil vse kar je igral. Izbran za naj europskega nogometasa zadnjih 50 let...njegov gol najlepsi v najpomembnejsi tekmi lige prvakov, zabijal v finalih svetovnih prvenstev...celo panenko zabil najboljsemu golmanu zadnjih 20 let. Nadaljeval vse to kot trener. Dejanja povedo vec kot tisoc besed. Za njega obstaja samo ena beseda najvecji. Vsi ostali so ponovljivi...zidane je neponovljiv.
Kollerik
06. 09. 2018 13.05
-5
Messi je najboljši nogometaš v zgodovini!" ... trener Real Madrida Julen Lopetegui za argentinski TyC Sports o tem, kdo je najboljši. Ostalo so drugi ali tretji po vrsti...ali pa kapitalski izvoljenci bančnih nakazil...
ehjaehja
06. 09. 2018 13.06
+10
res je eden in edini bil je najbolj tehnično podkovan igralec na svetu.
ehjaehja
06. 09. 2018 13.11
-3
le?o
06. 09. 2018 13.12
+8
Ej kollerika ce ze pijes je cajt da si nalijes cistega vina, ne pa vedno po neki šmarnci rezat. Finalih....mnozina vec final je zidane zmagal kot ti gledal.
Anticripstoned
06. 09. 2018 16.02
-1
Kollerik
06. 09. 2018 22.25
-2
le?o
06. 09. 2018 12.47
+0
Vceraj smo dognali da papa podpira vse vrste filije.
dark horse
06. 09. 2018 12.27
-2
Mi lahko en REALEN realovcev pove koliko naslovov v zadnjih 10 letih bi imeli če bi se igralo po starem sistemu kjer so igrali le PRVAKI. Hvala za odgovor
ehjaehja
06. 09. 2018 13.07
+0
Če čebula ne bi imela če bi bila bula;))
Campeones36
06. 09. 2018 13.39
+4
mmickica
06. 09. 2018 12.09
+14
Ta forum je postal en pravi otroški vrtec, tako se dolgo časa nisem oglasila, ker sem mislila, da je to le trenutni trend. Zdaj že nekaj dni spet tu in tam kakšno "pametno" rečem, ampak se mi vedno bolj zdi, da bom raje še nekaj časa na "forumaškem dopustu". Samo kregate in žalite se vse povprek in to okrog ene in iste teme Messi-Ronaldo! Pa kaj vam res ni nikoli dovolj? Včasih smo kakšno pametno rekli tukaj gor, se kregali bolj za hec in v mejah normalne človeške kulture, zdaj je pa to že hujše od otroškega vrtca in to nekje v enem zakotnem getu...
ehjaehja
06. 09. 2018 13.07
+3
mickica ne se jezit pridi te povabim na kavo😜😍
igyyp
06. 09. 2018 14.28
+0
BayernGomez
06. 09. 2018 20.46
+1
Kot kaže nism edini ki ne komentiram več na tem forumu oz, sploh ne komentiram na nobenem forumu ker nikjer ni nič pametnega za prebrat sicer kdaj pa kdaj še komentarje preberem to je pa to. Sicer trend na vsake toliko časa kaj komentira ostalih pa res nikjer ni več. Curvanord Zanetti in Symbolic sta kot kaže nehala komentirat semprebarca pa MMČ že dlje časa ne komentirata. Tudi mariomandzukic ki je bil sicer provokator ampk vsaj smešen že dlje časa ne komentira. Spremljam pa bolj skupino nogometni navdušenci na Facebooku kjer pa je kdaj pa kdaj tudi zanimiva tema.
le?o
06. 09. 2018 11.39
+0
Vidim da je drevo spet polno messifilov....rajsi recem maj munov. Afne guncajo cakamo se glavnega pavijana resnicnega da prinese banane.
HladnoLaško
06. 09. 2018 11.40
+4
Kollerik
06. 09. 2018 11.56
-1
idiu3krasne
06. 09. 2018 11.09
-6
Zapirač , Crisp , Hladni , Leđo so štirje ubogi bratje ki jih je mama zapustila že davno zato sočustvujmo z temi ubožci ker živijo v zablodi in pomanjkanju klub temu da so mentalno zavrti jih moramo vedno tolažit in z njimi delati v rokavicah.
cripstoned
06. 09. 2018 11.15
+2
toliko o motenosti...ogabno razmislanje ogabnega cloveka cigar vrhunec meseca je 21 datum v mesecu...takrat zgine v lokal za 3 dni potem pa smo mu za vse tezave krivi jaz, zapirac, hladni in leđo....ce ti nimas zivljenja zaradi real madrida ne obsojaj nas....
HladnoLaško
06. 09. 2018 11.23
+6
Kdor si nadene nick "idiu3krasne", je pa poden od podna. Pa še Barcin logo zraven pripopa.
Kollerik
06. 09. 2018 11.29
+0
idi +++++, res delujejo kot štirje zatrti homići... močno nevoščljivi Badru hariju...
HladnoLaško
06. 09. 2018 11.38
+3
Če smo že pri žaljenju in dopuščanju spolnih žaljivk s strani uredništva , ok. Dragi kollerik, če je že tvoj oče homić, kolko jih je potem drajsalo tvojo staro, da je postala breja s tabo, gnojar zmešani?
HladnoLaško
06. 09. 2018 11.39
+3
Slišal sem, da ti je stara tok nagravžna, da sirski emigranti niti bicikla neb prislonli nanjo...hhhh
cripstoned
06. 09. 2018 11.42
+2
Kollerik
06. 09. 2018 11.46
-2
Kollerik
06. 09. 2018 11.48
-2
potem res ni čudno, da tako s srcem navijate za takšno bag*ro, kot je npr. Ramos, ki je (popolnoma nekaznovano seveda) načrtno in zahrbto likvidiral Salaha....
Kollerik
06. 09. 2018 12.01
-4
...kaj sem zdaj jaz kriv za Badra Harija.... kar je res je res...
Campeones36
06. 09. 2018 13.43
+1
Seveda, Ramos je telepatsko prisilil Salaha da ga je primil pod roko ;DDD
HladnoLaško
06. 09. 2018 10.58
+7
265, iz tvojega pisanja je očitno, da si hudoben človek v privatnem življenju. Malo se zamisli, kam te bo to pripeljalo.
265004
06. 09. 2018 13.27
-1
a veš kdo je bil hudoben?tisti ki je v preteklosti zganjal revolucije in ti danes častiš njegov kult...tisti ki je z goljufijami osvajal pokale...še do dan danes je tako
cripstoned
06. 09. 2018 10.56
+5
za vse tiste ki pa vas motijo novice o real madridu, zidanu in ronaldu pa preprosto ne komentirajte ampak ignorirajte....tako kot nekateri od zacetka sezone ignoriramo novice o barci pa ceprav so bile samo 3 ....hahahahaha....dovolj smo vam navijaci real madrida in real madrid sam kompleksov nabili v vasem peskovniku....tako da preprosto....ne komentirajte ampak samo minusirajte pa bo....a bo slo? seveda da ne ce pa ste hejteri reala in vsaka novica vezana na ta klub vas zaboli ker vam je ta klub ze unicil zivljenja....sam jok in stok kolerike, johhnya, rolice in nekih stevilk....
cripstoned
06. 09. 2018 11.04
+5
ce sem moten v oceh motnega...pa naj bo tako....
HladnoLaško
06. 09. 2018 11.10
+5
V bistvu smo moteni vsi, ker zapravljamo čas tukaj. Le da so eni še bolj moteni in to so tisti, ki navijajo za Barcelono.
cripstoned
06. 09. 2018 11.16
+3
hladnolasko...tista urca na dan da jim nabijem komplekse ni zapravljanje casa....jaz se z njimi ukvarjam 1uro na dan oni se z mano in ostalimi cel dan 24/7 ze 5 sezon zapored....
HladnoLaško
06. 09. 2018 11.24
+0
Haha crips, dobra. Upam, da čimprej znorijo in gredo na zaprti oddelek hahahh
Kollerik
06. 09. 2018 11.30
-2
lepo je biti moten....imaš takoj sogovornike...ala crips laško itd...
HladnoLaško
06. 09. 2018 11.41
+4
Lep primer sta vidva z đžonijem, butec&butec.
Kollerik
06. 09. 2018 12.01
-2
265004
06. 09. 2018 10.47
-4
kolerik imaš popolnoma prav,ne mine dan brez Rončija tu gor,to je res smešno...Kaj bo šele ko bo tap-in padel,al pa penal zadel...ta portal je dokaz,kakšno medijsko mašinerijo ima ta klub z umazano preteklostjo za sabo.Nič čudnega kako se delijo nagrade....V stari Jugi si moral biti trikrat boljši od domačina,če si gostoval da si zmagal.Premagal si klub,sodnike,funkcionarje,gledalce...Tukaj je to nemogoče.Ne morš bit boljši kot medijski ustroj...Mimogrede a Zidana še vedno močno zebe?To ni nič povedal je pa na slikah kar toplo oblečen...
ehjaehja
06. 09. 2018 10.51
+4
Kollerik
06. 09. 2018 11.50
-3
265... denar je sveta vladar in fašoti so ga imeli vedno dovolj...na račun žuljev naroda seveda....
HladnoLaško
06. 09. 2018 10.41
+1
Zidan, Ronaldo in Ramos so spisali zgodovino. Trikratni zaporedni CL prvaki, to je perfekcija. Barca še lahko leta in leta žuli ta ubogi LaLiga naslov, pa je to nula v primerjavi z Kraljevskim klubom.
ehjaehja
06. 09. 2018 10.44
-2
barca nikdar več ne bo osvojila lige prvakov,Messi pa nikdar več ne bo osvojil zlate žoge,gotovi so.
cripstoned
06. 09. 2018 10.57
-3
barca bo se na tronu evrope...ampak sele takrat ko se od kluba poslovi bartomeu za njim pa se messi ki je dobesedno ugrabil ta klub....ce bi odsel 3 leta nazaj bi njegov denar sel za vsaj 5 okrepitev ki bi danes prinasala rezultate....tako pa iz sezone v sezono slabo..
Kollerik
06. 09. 2018 11.32
+2
bilo bi vsaj lepo, ...če že ne spodobno, ...da se iskreno...iz srca... zahvalite...prijateljskim piščalkam...torej: HVALA VAM NAŠI BELI SODNIKI.....
cripstoned
06. 09. 2018 11.45
-3
govori hejter reala ki se ima za navijaca barce....barca ne bi obstajala ce ne bi bilo uefe in sodnikov, podkupovanj, korupcije....za vse slabo za kar obtozujes real ima barca se v hujsi obliki....za vse dobro kar pises o barci ima real v se vecji obliki.....hahahahahajter
Kollerik
06. 09. 2018 11.54
+1
Seveda tudi najboljši klub na svetu Barcelona ni brez madeža...toda v tako nerazumni meri kot RM še zdaleč ne! Sicer pa itak navijamo za bogate klube, ki imajo...skozi prizmo pogleda na nek osnovni fair play... neskončno denarja za nakup najboljših asov... svet je torej zelo pokvarjen...
cripstoned
06. 09. 2018 12.00
-2
hahahaha v tvojem primeru je slepota lepota....
Kollerik
06. 09. 2018 12.06
+1
"Messi je najboljši nogometaš v zgodovini!" ... trener Real Madrida Julen Lopetegui za argentinski TyC Sports....
Campeones36
06. 09. 2018 13.46
+3
Ja ker Barca še ni osvojila lige prvakov s pomočjo sodnikov lolek
cripstoned
06. 09. 2018 10.38
-2
najvecji nogometas v zgodovini nogometa...dame in gospodje zinedine zidane...dalec najbolj spostovana oseba v nogometu....to kar je uspelo njemu ni nobenemu....ze kot nogometas ni imel konkurence....njegov uspeh kot trener pravtako nima konkurence....kamorkoli bo prisel so lovorike neizbezne....taksen clovek kot je zidane se rodi samo enkrat in je neponovljiv....kar se tice trenerstva ga je najbolje primerjati z alexom fergusonom....ko pride on na stolcek kluba je odgovoren za vse....tako za prihode, odhode in politiko kluba kot za kemijo v ekipi ....redki so taksni ljudje in spostovanje do taksnih je pac vecno.....grande zidane...
ehjaehja
06. 09. 2018 10.41
-1
HladnoLaško
06. 09. 2018 10.42
+1
265004
06. 09. 2018 10.54
-2
HladnoLaško
06. 09. 2018 10.59
+2
idiu3krasne
06. 09. 2018 11.04
-3
cripstoned
06. 09. 2018 11.11
+3
265004...pa ti je lepo idiu3krasne odgovoril kaj pri vas laufa....
cripstoned
06. 09. 2018 11.47
-3
eden in edini...v tvojem svetu....realnost je pa taksna da ze 3 sezone ni med top 3 igralci tako kot njegov klub ni med top 5 klubi....zivela slepota..ane? hahahaha
Kollerik
06. 09. 2018 12.03
+0
Še eden, ki si predstavlja, da je bolj pameten od samega trenerja Real Madrida osebno... moje sožalje..crips.. :)))
zoooom
06. 09. 2018 10.28
+4
Po mnenju nasih desnicarjev gre za migranta, ki ga je potrebno deportirat nazaj v afriko
HladnoLaško
06. 09. 2018 10.35
+2