Nogomet

Zidanu spodletelo na prvi resni preizkušnji: 'Poraz najbolj boli'

Valencia, 04. 04. 2019 09.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Madridski Real je izgubil prvo tekmo po povratku trenerja Zinedina Zidana na klop članske ekipe. Valencia je bila na Mestalli veliko boljša tekmica od slovitih gostov, ki se jim po porazu z 1 : 2 vedno bolj izmika tudi drugo mesto na lestvici.

Zidane (na fotografiji) med tekmo z Valencio.
Zidane (na fotografiji) med tekmo z Valencio. FOTO: AP

Gostovanje na Mestalli je bilo po mnenju poznavalcev prvi resnejši preizkus za Zinedina Zidana in ekipo Real Madrida, ki se je v zadnji del ligaške sezone podala z novim (starim) trenerjem, že tretjim v klavrni sezoni 2018/19. Neprepričljivi domači zmagi nad Celto iz Viga (2 : 0) in Huesco (3 : 2) je zdaj sledil prvi poraz pod Zidanovo taktirko, ob katerem so na površje spet priplavale vse pomanjkljivosti trenutnega kadra 13-kratnih evropskih prvakov, ki pokala Lige prvakov za razliko od prejšnjih treh sezon, ko je bil na čelu ekipe Francoz, letos ne bodo dvignili.

TEKMA

Če je Barcelona z dramatičnim remijem pri Villarrealu (4 : 4) še vsaj rahlo odprla vrata tudi madridskemu Realu v boju za državni naslov, je beli balet v sredo zvečer proti Valencii najverjetneje predal tudi boj za drugo mesto z Atletico Madridom, ki ima ta konec tedna na Camp Nouu priložnost še dodatno "zakuhati" šampionski spopad s Katalonci, od katerih jih loči osem točk, medtem ko je Real daleč zadaj s kar 13 točkami zaostanka.

Zidane: Zmanjkal je prvi gol
"Netopirji" so slavili z goloma Goncala Guedesa v prvem in zadetkom nekdanjega Realovega branilca Ezequiela Garaya v drugem polčasu. Zidane je lahko zgolj nezadovoljno mahal z rokami, ko je Toni Kroos spremljal strel Guedesa ob bližnjo vratnico slabo postavljenega Keylorja Navasa, ki je za razliko od prejšnje tekme, ko je šokantno branil trenerjev sin Luca Zidane, spet dobil priložnost od prve minute. Drugi gol gre po poročanju nezadovoljnih madridskih medijev na dušo vezista Casemira, ki ob Garayu sploh ni poskusil skočiti. Častni gol za povsem bledi kraljevi klub je ob obisku sredozemske obale zabil Karim Benzema v enem zadnjih napadov na tekmi.

Garay (zgoraj) je dobil skok v kazenskem prostoru Reala in v drugem polčasu zabil gol nekdanjim delodajalcem.
Garay (zgoraj) je dobil skok v kazenskem prostoru Reala in v drugem polčasu zabil gol nekdanjim delodajalcem. FOTO: AP

"Poraz je tisto, kar najbolj boli. Tekma je bila izenačena, nismo igrali slabo, toda rezultat je pravičen," je v prvem intervjuju po tekmi dejal Zidane, na novinarski konferenci je nato še povedal: "Zelo dobro smo šli v tekmo, s posestjo. Zmanjkal je prvi gol. V prvem polčasu nismo prišli do nobenega zaključka. To je bila težava. A razen tega nimam česa očitati mojim igralcem, igrali smo proti dobri ekipi. Tekma je bila izenačena in rezultat je bil takšen. Zgodil se je poraz in porazi vedno bolijo."

'S tem porazom bo težko'
Zidane je na tekmi pogrešal predvsem prihajanje do zrelih priložnosti in boljše odločitve v zadnjih metrih napada. Na novinarski konferenci so ga opozorili, da je njegovo moštvo prvi kot izvedlo v 52. minuti tekme, zato bi o kakšni pretirani prevladi gostov lahko le težko govorili.

"To je težek trenutek, sezona je bila težka, poraz pa je treba sprejeti. Osem tekem je še ostalo in v soboto bomo poskušali odigrati kar se da dobro. Zdaj smo se še bolj oddaljili ... Govorili smo o tem, da bi sezono sklenili čim višje, s tem porazom pa bo težko. Držim z mojimi igralci in na naslednji tekmi bomo poskušali dati vse od sebe. Moji igralci se bodo borili do konca. Čaka nas mesec, v katerem se bomo morali pogovoriti o rečeh, ki ... V redu, poskusili bomo dobro zaključiti," dodaja Zidane.

"Če bodo preostale tekme kot preizkus za vsakega igralca? Ne, niti slučajno to ne bo preizkus. Ti ljudje so igralci Real Madrida. Gremo skozi naporne trenutke, a treba je doživeti tudi takšne, nič ne bo spremenilo. Danes smo igrali proti dobri Valencii, za katero je bilo veliko v igri. Morda je bila v tem razlika. Vedno pa pravim, da so rezultati pravični, sprejemam jih. Menim, da je bila tekma izenačena, še posebej v igri," je še dodal Zidane, ki je spet pohvalil bočnega branilca Marcela kot nekoga, na katerega "bo računal" in "pomembnega igralca", ki mu je "všeč njegova igra". Kljub temu je napovedal, da bo na prihodnjem obračunu priložnost ponudil Sergiu Reguilonu, ki je imel v času Santiaga Solarija veliko večjo minutažo od Brazilca.

Navas: Če mi bo trener rekel, da naj grem ... Kaj pa naj?
Zidane je poleg Marcela "obudil" tudi vratarja Navasa, čigar prihodnost pri Realu je še naprej nejasna. Kostaričan je na Mestalli spet dobil priložnost od prve minute, saj je Thibaut Courtois poškodovan, Zidane pa tokrat ni presenetil in je v ogenj poslal sina Luco, ki je tako presenetljivo zaigral prejšnji konec tedna.

"Ti trenutki nam bodo služili za učenje iz napak, ki smo jih storili v tej sezoni, da bi bile nato reči v prihodnje drugačne, saj mora ta klub zmagovati," si utvar po porazu ni delal Navas. "Nimam občutka, da smo bili telesno šibkejši. Izkoristili so protinapade. Hitri so in tu smo nekajkrat trpeli. Mi smo imeli žogo, oni pa so se dobro branili. Če izgubiš, potem si moral nekaj narediti slabo. Tega ne moreš skriti. Precej pa smo izboljšali raven igre, kar je dobro," je nadaljeval in se nato dotaknil svoje prihodnosti:

"Vedno želim dati vse od sebe in 'misterja' (trenerja, op. a.) prepričati, da lahko igram. Imam pogodbo in želim ostati tu. Bomo videli, kaj se bo zgodilo. Moramo se osredotočiti na to, da sezono dobro zaključimo že zaradi ponosa do grba, naših družin in ljudi, ki nas podpirajo. Če pa bo 'mister' rekel, naj grem ... Kaj pa naj? Imam pogodbo in boril se bom, dokler bom tu. Boril se bom za ta dres, da bomo spet tam, kjer smo vedno bili ‒ v borbi za naslove."

POSTAVI

Napeto na tribunah
Valencia je v sredo slavila veliko zmago, sicer pa ne preživlja najboljših trenutkov, vsaj ko gre za odnos med klubom in navijači. Že sprejem ekipe pred stadionom Mestalla je bil zelo mlačen, saj so se najbolj goreči navijači odločili za protest proti visokim cenam vstopnic, ki privržence "netopirjev" čakajo pred nadaljevanjem izločilnih bojev Lige Evropa, kjer se bodo nekdanji delodajalci Zlatka Zahovića v četrtfinalu pomerili z lokalnim rivalom Villarrealom. Večkrat je bilo med tekmo moč slišati tudi pozive k odstopu vodilnih v klubu, na kar so nekateri navijači s preostalih tribun odgovorili z odobravanjem, spet drugi pa z žvižgi.  

"Več hrupa sem slišal v drugem kot v prvem polčasu, takšen občutek sem imel. Predvidevam, da zato, ker je vse občinstvo združilo moči za podporo ekipi. To je neprecenljivo," je po obračunu povedal domači trener Marcelino, ki ga poleg evropskih bojev v zaključku sezone čaka tudi pokalni finale v Sevilli z Barcelono. 

'Če imate Manchester United za majhen, srednji ali velik klub ...'
"Čakajo nas še lepe reči in menim, da obstajajo načini za reševanje težav, če te nastanejo. Najinteligentnejše je, ko vidiš občinstvo, ki se identificira z ekipo in jo podpira," dodaja Marcelino. "Ostalo nam je še minimalno enajst tekem, upajmo, da jih bo štirinajst. Potrebujemo ljudi; tako proti Madridu kot proti Levanteju. Tekma? Že vso sezono imam občutek, da bi morali imeti več točk, dobiti več tekem, zmagati z večjo razliko ... A v tej sezoni težko dosegamo gole. Več priložnosti smo imeli, da bi tekmo odločili že prej, a tega nismo storili do zadnjega dela. Najbolj sem zadovoljen z igro, s tem, kako superiorna je bila Valencia proti Real Madridu. Zelo smo zadovoljni z razvojem ekipe," je še izjavil.

"Da je Zidane rekel, da je bila tekma izenačena? Menim, da je Madrid prevladoval v prvih minutah, v katerih nam je manjkalo točnosti, da bi se izvili iz visokega pritiska. Tu smo imeli težave z zadrževanjem posesti, ne pa nad nadzorom tekme. Menim, da smo bili veliko boljši od Madrida, žal mi je, da se moram prerekati z Zidanom. Menim, da smo si zaslužili tudi višji rezultat. Da smo končno premagali veliko ekipo? Vedno smo bili blizu velikim. Večkrat smo remizirali in bili minute oddaljeni od zmag. Rezultati so bili vedno tesni, razen tistih 1 : 4 proti Real Madridu v minuli sezoni. Ne vem pa, če imate Manchester United za majhnega, srednjega ali velikega. Ker smo Manchester United premagali."

LESTVICA

  • 20
  • 19
  • 18
  • 17
  • 16
  • 15
  • 14
  • 13
  • 12
  • 11
  • 10
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (82)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
05. 04. 2019 07.28
+4
Prišel je rešitelj ,ampak rešitve za Real še ni. Morda pa je čudežna palico potrebna velikega remonta. Če bi bilo vse samo odvisno od trenerja , potem v ekipah , ki imajo "vrhunske " trenerja, ne bi bilo problemov . Še enkrat, že stotič ponavljam , da dobrega trenerja naredijo samo dobri igralci in ne obratno .
Kolosej6
04. 04. 2019 20.30
+10
Malcom letos: 655minut 4 zadetki, Vinicius : 1622minut 3 zadetki... pravi biser je ta vinicius
Campeones36
05. 04. 2019 10.36
+0
lovetheworld
04. 04. 2019 20.27
+10
crips včeraj: " pravi zmagovalec letosnje lalige je real madrid....vidimo kje je barca brez messija...enako bi bilo z realom ce ne bi imeli kvalitetnih igralcev...danes bo tezka tekma proti valenciji ampak verjamem da lahko zmagamo....barca premaga atlete in real madrid je 2... ob odsotnosti najboljsega igralca moderne ere in njegovih golih ter zidanom...ob vseh poskodbah kljucnih igralcev skozi sezono in kregarij v slacilnici bo 2. mesto sedlo enako kot da smo prvaki.....je pa to se en dokaz kako nekokurnencna je letosnja laliga....jasno da obema kluboma po dominaciji v evropi zdaj pozna slaba forma...ampak to je pricakovano...tako da za nas navijace real madrida razocaranj letos ni in ne bo....sploh ce koncamo na 2.mestu smo zmagovalci mi.....barca pa kljub temu da je imela najlazje prvenstvo v zadnjih 10letih do naslova na racun vara....toliko o tem...hvala za pozornost se slisimo danes po zmagi reala nad valencio....spremljajte nas...hahahahaha " L+M+A+O ! " ... po zmagi reala ... " HAHAHAHAH fak ej dobr da obstajas ti da me nasmejes
Iniesta
04. 04. 2019 20.14
+1
Ni Ronalda, ni golov ...
apodgra
05. 04. 2019 07.14
+4
Iniesta Kaj si pozabil lansko sezono Reala v La ligi , čeprav je igral tudi Ronaldo. Drugo mesto za Barcelono z 17 točkami zaostanka.
Kollerik
05. 04. 2019 07.46
+2
...tudi ko JE BIL Ronaldo, je RM zaostajal za Barco recimo lansko sezono doma v Španiji kar za debelih -17 točk! Toliko za vse tiste, ki se tako jokate za Rončijem...
Campeones36
05. 04. 2019 10.38
+1
kakšne veze ima zaostanek, dejstvo je da brez ronalda ni golov. Raje se vprašaj kje bi real končal lani, da ni blo ronalda.
Kollerik
05. 04. 2019 11.53
šumar
04. 04. 2019 19.02
+3
oooo moj VAR haha
resnicaosvobaja
04. 04. 2019 18.47
+17
Bodimo realni. Valencija se je vsula po igrišču, Real pa je tako ali tako zrel za blamaže že nekaj časa.
lotmerzanec
04. 04. 2019 18.40
+12
Sem gledal tekmo Real je bil samo senca nekdanjega kluba!! Sramotno je gledati igro dobitnika zlate žoge,ki igra kot večina igralcev v Evropi!! Ramos igra na silo in le z težavo zabije kak gol!! To je povsem normalno saj ne moreš biti vedno na vrhu!!
tedoVV2HCmedo
04. 04. 2019 18.32
+6
Jasno, da ima glavni trener samo eno funkcijo: ocenjevati igralce in govoriti šefom, koga je za zamenjati. S temi, ki so sedaj v Realu, noben trener ne more ničesar doseči. Upam da nihče iz Zidanovega seznama za nakup noče priti v Real.
resnicaosvobaja
04. 04. 2019 18.42
+8
Še lani bi bila to "čista" enajstmetrovka
resnicaosvobaja
04. 04. 2019 18.44
+9
Prišel je Vinicius, Courtvois, Odriodzola,...sami biseri... , trener je isti. Manjka samo tisti, ki so mu lani žvižgali lastni navijači...
šumar
04. 04. 2019 19.02
+14
nihce nemanjka ampak je eden prevec in to je VAR haha
idiu3krasne
04. 04. 2019 18.07
+11
A ma Zizu že spakirano...tak za ziher ma ...mali kovček perajt...ne
T5t
04. 04. 2019 17.27
+11
Malo čekiram komentarje danes... a s tem cripstoned je vse vredu ?
idiu3krasne
04. 04. 2019 18.05
+7
Ne ni...pa kaj čmo...bo kolk dolgo bo ...pol pa ....
cripstoned
04. 04. 2019 17.02
-20
kaaaj vaaaaam delaaaa cripsiiii....ahahahahaah
Antena92
04. 04. 2019 17.12
+33
Nič nam ne delaš. Si že slišal kdaj za to, da se ljudje naravno najraje spravljajo na šibkejše. To seveda ni prav, a tu si ti v tem primeru najšibkejši, zato se vsi najraje spravljamo nate. Ker si mentalno najšibkejši. Tvoji komentarji so na ravni desetletnega otroka. Spremljaš nogomet, a ne veš, kaj je to avtogol. Kar naprej govoriš, kdo vse je hejter, a največji hejter si ti. Pod člankom Barcelone včeraj je največ komentarjev tvojih, a ti še kar zatrjuješ, da smo mi navijači Barcelone hejterji Reala. Po tvojih komentarjih sodeč je pa tako, da si največji hejter ti. Messi ti ne pusti dihati.
dark horse
04. 04. 2019 17.42
+9
Anticripstoned
04. 04. 2019 18.52
+7
peresni
04. 04. 2019 16.55
+13
a nimajp prvega igralca sveta? Takole vidiš kaki kekci vozijo nogomet za nos.
Antena92
04. 04. 2019 16.36
+18
Bogi krispelj je včeraj pisal o tem, da bo srebrna medalja Reala vredna enako, kot če bi bili letos prvaki. Prav tako je govoril, kako je letos prvenstvo lahko oz. natančneje, da je najlažje v zadnjih 10 letih. Napisal pa je tudi, da se slišimo danes (beri včeraj) po zmagi Reala nad Valencio. Kakšen lažnivec je ta krispelj. V nekaj povedih toliko laži. Boga tista oz. bogi tisti, ki te ima. Prvič: srebrna medalja še zdaleč ni enaka zlati. Drugič: vprašanje je, če bo Real sploh 2. na koncu. Tretjič: če je to najlažje prvenstvo v zadnjih 10 letih, potem je vprašanje, kako slab je Real Madrid. Četrtič: Real včeraj ni zmagal, ampak je spet izgubil. Petič: niti včeraj niti danes se še nisi oglasil. Šestič: večjega reveža na tem forumu ne poznamo. Človek, ki niti ne ve, kaj je to avtogol, komentira nogomet in misli, da je najpametnejši.
cripstoned
04. 04. 2019 17.00
-20
neverjetno koliko casa si nekateri vzamejo za mene...hahahahahha..hvala za pozornost...se na mnoga leta ...
fihner
04. 04. 2019 19.21
+4
Res si neverjeten! Kako že pravijo,- vaški posebneš....
apodgra
05. 04. 2019 07.39
+2
Cripstoned Žalostno je to, da ti vsi hočejo nekaj dopovedati in te prepričati, da si eden redkih , ki se ne da prepričati in ti trmasto vztrajaš pri svojih utopijah in zablodah. Edina stvar ,ki bi jo moral storiti je , da spregledaš in se soočiš z realnostjo. Ne moreš dan , ko sije sonce ,spremeniti v noč.
blazter
04. 04. 2019 16.13
+9
No , brez CR ne gre. Barca je proti podmornici z vstopom Messija uspela. Manjka na žalost letos igralec spredaj , ki bi ekipo potegnil za sabo, imel idejo več ali obrambnega igralca na sebi več. Tega ni
Manandi
04. 04. 2019 15.06
+13
Kak je to trener ?? ki potrebuje ob takih igralcih kot je NOSONJA oh in spljoh, jojn ni da ni ?? še 500 milijonov za nakup, tako ekipo še zmore do naslova pripeljat Slovenski doktor nogometa Verdenik..
Manandi
04. 04. 2019 15.06
+10
Johnny_J
04. 04. 2019 14.41
+16
kje je zaprti? Zaprtiiii....zaaaaprrtttiiiiiiiiiiii... Aja real je zgubil....se vidimo cez 3 dni.
265004
04. 04. 2019 14.51
+10
V postelji pod odejo....Duhec ga je prestrašil v torek.....
RUBEŽ
04. 04. 2019 14.21
+20
Zdaj se kaže, kako " dober trener " je Zizu. Ko je imel dobre igralce se je lahko zmagovalo. Zdaj naj se dokaže, če še z Valencio ne more dobiti remija. ZIZU je povprečen trener. In to je to.
Johnny_J
04. 04. 2019 14.32
+16
Saj ima se vedno dobre igralce, med njimi tudi zlato zogo.
Johnny_J
04. 04. 2019 14.33
+12
razlika je le v varu, ki jim je tudi vceraj odvzel penal, ki ga ni bilo. Tudi ronaldo je imel tretjino golov iz penalov, vecino od februarja naprej.
apodgra
05. 04. 2019 07.50
Rubež Samo Ronaldo je odšel ,ostala pa cela ekipa .Odhod Ronalda ni krivec za to stanje.
resnicaosvobaja
04. 04. 2019 13.05
-4
crreal kolikor je Barcelona že zapravila in še bo, bo še zmeraj capljala za Realovimi denarnimi vložki za igralce
Johnny_J
04. 04. 2019 14.35
+4
zgodovinsko gledano, ga je nemogoce doseci...se sejki v psg in man city se bodo morali nekaj let ven metat.
cripstoned
04. 04. 2019 17.01
-8
zdaj je pa zgodovina kar naenkrat pomembna...hahahahaha ...13 in 33...3x zapored z najmanjsim vlozkom pac ne bo noben osvojil....noben..nikoli...v jok...
resnicaosvobaja
04. 04. 2019 18.39
+6
Štanjkol
04. 04. 2019 12.49
+8
No Ronaldo no fun! A je tako kriskros?
Srecko84
04. 04. 2019 12.48
+10
Kaj kripl je danes v službi, da se nič ne javi?
Maxx365
04. 04. 2019 13.49
+16
265004
04. 04. 2019 13.52
+8
Štanjkol
04. 04. 2019 17.57
+3