Nogomet

Zmaga? Ah, kje pa ... dva remija in solze sreče Rossija

San Marino, 15. 11. 2020 16.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometna reprezentanca San Marina doživlja najlepše čase v svoji zgodovini. Skoraj šest let je ta majhna državica potrebovala, da je znova vpisala kakšno točko v kvalifikacijah, tokrat pa so eni dodali še eno, in sicer z drugim zaporednim remijem v Ligi narodov (liga D, skupina 2).

Točka proti Gibraltarju (0:0, tekma je bila odigrana v soboto) je bila za majhno deželico znotraj Italije še toliko lepša in pomembnejša, potem ko so skorajda celoten drugi polčas nogometaši San Marina odigrali le z desetimi možmi v polju, saj je bil v 49. minuti izključen kapetan Davide Simoncini. V intervjuju po tekmi se je pred televizijskimi kamerami 'zlomil' Dante Rossi, ki je remi z Gibraltarjem posvetil celotni naciji. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Zame se to pravcate sanje," je povedal osrednji branilec za RTV San Marino. "Ne morem veliko povedati," je iz sebe komajda kaj spravil Rossi. "Moja družina je srečna, moja žena prav tako. Radi bi se zahvalil vsem soigralcem in strokovnemu štabu. Upam, da bomo ostali tu še dolgo," je dodal v Argentini rojeni branilec, ki si kruh služi pri Chiesanuovi. 

V nadaljevanju se mu je jezik vendarle malce bolj razvezal. "Ta remi posvečam celotni naciji. Smo majhna država, toda imamo veliko srce," je s solznimi očmi dejal Rossi. San Marino sicer na uradnih tekmah še nima zmage, na prijateljski pa je daljnega leta 2004 premagal zasedbo Liechtensteina, kar je sploh edina zmaga te reprezentance.

San Marino sicer po štirih odigranih tekmah v skupini 2 lige D z dvema točkama zaseda zadnje mesto, na vrhu je Gibraltar, ki na treh odigranih obračunih še ni izgubil (dve zmagi, en remi). 

Koronavirus pasica november
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Slobodan Cvijetinovic
15. 11. 2020 17.43
+10
Ljubezen do države