Nogomet

Debi 15-letnika v zmagi Milana, slavil tudi Napoli

Bergamo, 25. 11. 2023 20.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Milana in Napolija so se v 13. krogu italijanskega prvenstva približali vodilnemu Interju in Juventusu, ki ju v nedeljo čaka veliki derbi v Torinu. Obenem pa sta ekipi iz Milana in Neaplja pridobili pomembno prednost pred zasledovalci.

Branilci naslova iz Neaplja so na gostovanju ugnali petouvrščeno Atalanto z 2:1 (1:0) in na razpredelnic začasno napredovali na tretje mesto, ki so ga pozneje prepustili Milanu.

Junak tekme v Bergamu je bil Makedonec Eljif Elmas, ki je v 79. minuti dosegel odločilni gol. Pred tem so gostje v prvem delu povedli preko Gruzijca Khviče Kvaratshelie (44.), v drugem delu pa je poravnal Nigerijec Ademola Lookman (53.).

Zvečer se je na tretje mesto vrnil Milan, ki je šestouvrščeno Fiorentino ugnal z 1:0. Gol je z enajstmetrovke v sodnikovem podaljšku prvega polčasa dosegel Theo Hernandez. Pred tem je Fabiano Parisi v kazenskem prostoru nepravilno ustavil Nigerijca Samuela Chukwuezea.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tekma pa se bo zapisala v anale tudi zaradi 15-letnega Francesca Camarde, ki je v dresu Milana zaigral od 83. minute dalje in s tem postal najmlajši nogometaš, ki je zaigral v italijanski elitni ligi. Camarda je danes star 15 let, osem mesecev in 15 dni.

Že popoldan je prvo zmago v prvenstvu dosegla Salernitana, ki je bila z 2:1 (0:1) boljša od rimskega Lazia, a z osmimi točkami ostaja na dnu razpredelnice.

Napoli
Napoli FOTO: AP

Izjemno zanimiva bo tudi nedelja, ko bo pri drugouvrščenem Juventusu v Torinu gostoval vodilni Inter iz Milana. Zanesljivo bodo tekmo natančno spremljali tudi pri lanskih prvakih iz Neaplja, ki za prvim mestom ob tekmi več trenutno še vedno zaostajajo za sedem točk.

Ostali nedeljski pari so: Cagliari - Monza, Empoli - Sassuolo, Frosinone - Genoa in Roma ter slovensko obarvani Udinese. V ponedeljek sta na sporedu še tekmi Verona - Lecce in Bologna - Torino.

Milan - Fiorentina
Milan - Fiorentina FOTO: Sofascore.com

Izidi, 13. krog:

Salernitana - Lazio             2:1 (0:1)

Atalanta - Napoli               1:2 (0:1)

Milan - Fiorentina              1:0 (1:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pagliaccio 46
27. 11. 2023 18.22
-3
Zdaj pa ali bo ubral pot Pirla ali Tonalija ?