Nogomet

Zmago Egipta zasenčila izključitev Warde zaradi obtožb o spolnem nadlegovanju

Kairo, 27. 06. 2019 07.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Egipta so na tekmi drugega kroga afriškega prvenstva prišli do zanesljive zmage. Z 2 : 0 so premagali Demokratično republiko Kongo in so z dvema zmagama že v osmini finala. Vodstvo reprezentance je izključilo reprezentanta Amra Wardo zaradi obtožb o spolnem nadlegovanju.

Amr Warda
Amr Warda FOTO: AP

Za Egipt sta gola dosegla Ahmed Elmohamady v 25. in Mohamed Salah v 43. minuti, tako so gostitelji zanesljivo prišli do druge zmage in si že zagotovili nastop v osmini finala. Vzdušje v reprezentanci pa je pokvarilo dejstvo, da so do konca prvenstva ostali brez Amra Warde. Vodstvo nogometne zveze je nogometaša že pred tekmo izključilo in kaznovalo s prepovedjo nadaljnjih nastopov, ker se je znašel sredi afere in obtožb o spolnem nadlegovanju.

"Amr Warda je izključen iz reprezentance po posvetu z vodstvom moštva in zveze. To je končno dejstvo, osredotočiti se moramo na tekme in ohraniti disciplino," so sporočili iz moštva.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Obtožbe so prišle v javnost v zadnjih dneh, ko je kar nekaj žensk objavilo pričevanja spolnih opazk in komentarjev na družbenih omrežjih, pa tudi fotografij. Pojavil naj bi se tudi viralni video z Wardo, ki se razkazuje ženski, a ni potrjeno, da je v videu nogometaš. Že leta 2017 je portugalski klub CD Feriense prekinil pogodbo z nogometašem, ker naj bi spolno nadlegoval dve ženi njegovih soigralcev. Zapustiti je moral klub in se je preselil v grški klub Atromitos.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Warda se je tudi javno opravičil v videu na družbenih omrežjih, komentar pa je dodal tudi prvi zvezdnik moštva Mo Salah, ki je zapisal: "Ženske morajo biti obravnavane z največjim spoštovanjem. "Ne" pomeni "ne". Te stvari morajo ostati svete. Prav tako verjamem, da tisti, ki delajo napake, se lahko spremenijo na boljše in ne bi jih smeli poslati neposredno na giljotino, kar je najlažji izhod."

V osmini finala je tudi že Nigerija, ki je z 1 : 0 premagala Gvinejo.

Izid:
Egipt - DR Kongo 2 : 0 (2 : 0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zsolt1
27. 06. 2019 13.03
+0
cripstoned
27. 06. 2019 10.16
+13
"Ženske morajo biti obravnavane z največjim spoštovanjem. "Ne" pomeni "ne". Te stvari morajo ostati svete. Prav tako verjamem, da tisti, ki delajo napake, se lahko spremenijo na boljše in ne bi jih smeli poslati neposredno na giljotino, kar je najlažji izhod."....blefer salah v vsem svojem sjaju....ce bi v muuslimanskem svetu zenske bile obravnavane z najvecjim spostovanjem jih ne bi se danes kamenjali, mucili, zazigali itd...ne bi imel lahko moski 6 zena itd...boljse da je bil tiho kot pa da je pokazal kaksen potuhnjenec je....