Nogomet

Zmagovit začetek leta za redse: Anfield ostaja uganka za nasprotnike

Liverpool, 02. 01. 2020 22.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trenutno vodilni klub angleškega prvenstva Liverpool je v zmagovitem slogu začel leto 2020, redsi so v 21. krogu Premier League namreč na Anfieldu ugnali Sheffield United (2:0). Že kmalu po začetku je mrežo gostov načel Mohamed Salah, za njim se je med strelce vpisal še Sadio Mane.

Nogometaši Liverpoola so v novo leto vstopili z novo zmago. Na Anfieldu je gostoval Sheffield United, ki je sicer nekajkrat uspel pokazati zobe, v večji meri pa so redsi tekmo mirno pripeljali do konca. Napram zadnji tekmi z Wolvesom se je Jürgen Klopp odločil le za eno samo menjavo, namesto Adama Lallane je tekmo začel Naby Keita. Najnovejša pridobitev redsov Takumi Minamino je tekmo spremljal s tribun, po špekulacijah sodeč bo dobil priložnost na tekmi z mestnim tekmecem Evertonom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Domači so že takoj po začetnem sodnikovem žvižgu pritisnili na vrata gostov in podjetnost v 4. minuti kronali z zadetkom. Andrew Robertson je sprejel globinsko podajo stebra obrambe Virgila van Dijka in z njo zaposlil Mohameda Salaha, ki je utekel pred vrata. Egipčan ni razočaral, žogo je pospravil v mrežo Sheffielda. Ta je tako postal že dvaindvajseta ekipa, katere mrežo je uspel zatresti Salah, čaka le še na zadetke proti Aston Villi, Swansea Cityju in večnemu tekmecu Manchester Unitedu.

Gostujoči vratar je imel polne roke dela

Pri Shieffieldu niso potrebovali veliko časa za odgovor, štiri minute kasneje je proti vratom Alissona Beckerja nevarno streljal David McGoldrick, a Brazilec je s požrtvovalno obrambo žogo odbil izven igrišča. V naslednjih minutah so se priložnost kar vrstile, najprej je z udarcem v desni zgodnji kot ponovno poskusil Salah, vendar je bil Dean Henderson na prave mestu, zatem je mrežo Liverpoola le uspelo zatresti Johnu Lundstramu, ki pa je bil ob podaji v prepovedanem položaju. Niz poskusov redsov je nadaljeval Georginio Wijnaldum, čigar strel je le za las zgrešil prečko, zaključil pa ponovno egiptovski kralj, ki mu je slavje preprečil vratar Henderson. 

S tekmo manj ima Liverpool 13 točk prednosti pred drugouvrščenim Leicestrom.
S tekmo manj ima Liverpool 13 točk prednosti pred drugouvrščenim Leicestrom. FOTO: AP

Kloppova četa v drugem polčasu ni popustila in je takoj po začetku krenila proti vratom gostov, s samostojno akcijo se je izkazal Roberto Firmino, a bil pri zaključku le malce nenatančen, za njim še Salah, ob strelu katerega se je zatresla vratnica. V 64. minuti se je pritisk Liverpoola le izplačal, Sadio Mane je ob lepi kombinaciji s Salahom vpisal dvanajsti zadetek v prvenstvu.

Do konca tekme je imel gostujoči čuvaj mreže še nemalo dela, saj se redsi niso zadovoljili le z dvema zadetkoma, kljub temu je dobro opravil svoje delo in končalo se je s 2:0. Liverpool je tako vpisal še osemnajsto zaporedno domačo zmago in utrdil svoj položaj na vrhu angleškega prvenstva. 

TEKMA

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
03. 01. 2020 17.37
na domačem igrišču je Liverpool že kar nekaj časa nepremagan in še bojo nabirali zmage v tej sezoni, se borijo