Nogomet

Zmaji želijo ostati na vrhu: 'Smo v naletu'

Ljubljana, 19. 02. 2021 19.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Olimpije so edina ekipa v slovenski prvi ligi, ki je v uvodnih dveh krogih spomladanskega dela sezone zabeležila zmagi. Zmaji so se s šestimi točkami zavihteli prav na vrh prvenstvene tabele. V dveh tekmah so nadoknadili zaostanek treh točk, ki so jih po jesenskem delu držali njihovi večni rivali iz Maribora. Ljubljančani bodo v 22. krogu gostovali v Kidričevem. Proti Aluminiju pa bodo lovili tretjo zaporedno zmago v spomladanskem delu, s katero bi ohranili prvo mesto na prvenstveni lestvici.

Goran Stanković je odisejado na klopi Olimpije začel z dvema zmagama.
Goran Stanković je odisejado na klopi Olimpije začel z dvema zmagama. FOTO: NK Olimpija Ljubljana

Eden najbolj izkušenih zmajev Matic Fink, ki se je v tabor zeleno belih vrnil pred pol leta, se zaveda zahtevnosti gostovanja v Kidričevem, a hkrati ga veseli dejstvo, da so zmaji ta hip najbolj vroča ekipa v PLTS. "Ta teden smo posvetili pripravi na tekmo v Kidričevem. Upam, da bomo uspešno nadaljevali ta niz zmag. Zavedamo se, kaj nam ta tekma prinaša, vemo pa, da bo teren zelo težek in da bo nasprotno moštvo maksimalno motivirano. Ne glede na vse mislim, da če bomo pravi in bomo igrali na našem nivoju, potem bodo vse tri točke naše," je za uradno spletno stran Olimpije prepričan Fink, ki pričakuje težko gostovanje, a cilj je jasen ... "Zagotovo je pred nami zahtevna tekma, vendar smo v naletu in gremo na zmago. Na igrišču pričakujem trd boj z malo priložnostmi in upam, da bomo mi svoje izkoristili." 

Đorđe Ivanović je po mnenju mnogih najboljši nogometaš PLTS. Za Olimpijo je v tej sezoni zabil devet golov in ima še štiri asistence.
Đorđe Ivanović je po mnenju mnogih najboljši nogometaš PLTS. Za Olimpijo je v tej sezoni zabil devet golov in ima še štiri asistence. FOTO: Miro Majcen

V preteklem tednu so se, kot piše na uradni spletni strani kluba, posvetili tako kondicijskim kot taktičnim elementom: "Uspeli smo se nekoliko spočiti in se še boljše pripraviti, saj vemo, da nas čaka naporen ritem, ko si bodo tekme sledile na tri dni. Nekaj smo delali na kondicijskem delu, seveda pa smo se posvetili tudi taktičnim stvarem. Poskušali smo odpraviti pomanjkljivosti, ki so se pojavile na prvih dveh tekmah."

Ljubljančani so si tik pred iztekom zimskega prestopnega roka izposodili dva nogometaša. Del prenovljene zeleno-bele zasedbe bosta spomladi tudi Vujadin Savić in Ante Čorić. Prvi ima poleg srbskega še francosko državljanstvo, v prestolnico pa prihaja iz vrst ciprskega APOEL-a. Čorića je zmajem posodila italijanska Roma; gre za otroka Dinama, ki se najbolje znajde na sredini igrišča.

Koronavirus pasica november

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gullit
20. 02. 2021 13.22
+1
Dobro igrajo tudi trener je dober ter odlicno pozna igralce. Tudi okrepitvi sta velik plus Coric pa Savic sta dodaten plus. Edina pomankljivost zna bit manjsi kader ker je klub zapustilo vec kot ducat igralcev.
SamoPovemMojeMnenje
20. 02. 2021 11.44
-1
no vprašanje dni je kdaj bo lolimpija začela propadat
RUBEŽ
19. 02. 2021 21.43
-3
Dokler bo Manda financiral sodnike, ne bo problemov.
gremolevo
20. 02. 2021 08.23
+4
rubež kdo tebi financira možgane samo vprašam kot vidim je pri financiranju zelo skop pa naj še Maribor financira sodnike aja saj jih je mnoga leta ko je bil prvak e rubež, rubež bolano ane če naši niso prvi potem so podkupljeni sodniki ali pa ni v redu igrišče pa žoga ni hotela v gol ker ni bila okrogla itd bolnik
blazter
19. 02. 2021 21.36
+3
Fenomen. Menjave trenerjev, igralcev....