Nogomet

Žogo za Uefin superpokal 2020 so oblikovali otroci

Nyon, 15. 01. 2020 14.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./J.K.
Komentarji
1

Otroške risbe iz desetih projektov Uefine Fundacije za otroke bodo vključene v dizajn žoge za superpokal UEFA 2020. UEFA začenja na svojih platformah na Instagramu predstavljati zgodbe mladih, ki so s svojo ustvarjalnostjo omogočili to edinstveno pobudo.

Do tekme za superpokal, ki bo avgusta na Estádio do Dragão v Portu, bo Uefina Fundacija za otroke na kanalih uefa_foundation in @UEFA_official na Instagramu pripovedovala zgodbe teh 18 otrok. Med njimi je tudi Van iz Ankarana.

Zmagovalca lige prvakov UEFA in evropske lige UEFA te sezone bosta vsakoletno tekmo superpokala UEFA odigrala 12. avgusta v Portu s posebno žogo, na kateri bo vrsta otroških risb, integriranih v dizajn žoge. Risbe so delo 18 otrok iz različnih okolij iz desetih evropskih organizacij, ki sodelujejo z Uefino Fundacijo za otroke, izbral pa jih je predsednik odbora fundacije, predsednik Uefe Aleksander Čeferin. Otroci s celotne celine so bili povabljeni, da na natečaj, ki ga je organizirala fundacija skupaj s svojimi desetimi partnerskimi organizacijami, pošljejo risbe, na katerih prikažejo, kaj jim pomeni nogomet. Predsednik Čeferin je izbral 18 risb izmed skupno več kot 200 prispelimi.

Aleksander Čeferin
Aleksander Čeferin FOTO: Uefa

"Prepričan sem, da bodo otroci navdušeni, ko bodo na žogi za superpokal videli svoje risbe in bodo vedeli, da bodo nogometni zvezdniki z njo zadevali gole," je povedal predsednik Uefe. "Ti mladi poznajo delo Uefine fundacije in ponosen sem, da želijo biti del enega izmed Uefinih najbolj odmevnih dogodkov."

"Pravi navdih je bilo videti te odlične risbe in slišati zgodbe otrok. Upam, da jih bo veselje ob tem, da je njihova umetnina pristala na žogi za tako pomembno tekmo, motiviralo ne le za igranje nogometa, temveč tudi za to, da sledijo svojim sanjam," je dodal Čeferin.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kairos22
15. 01. 2020 20.43
+3
Res lepo! Prav fajn je to vključevanje in združevanje ljudi v šport!!! Bi se marsikatera druga zveza kaj več naučila od UEFE