Nogomet

Zola: Igralci so se naveličali Sarrija

London, 30. 05. 2020 08.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarni napadalec londonskega Chelseaja Gianfranco Zola je v obširnem pogovoru za Sky Sports obudil spomine na lansko sezono svojega ljubljenega kluba, ki je pod vodstvom Maurizija Sarrija osvojil Ligo Evropa in zasedel 4. mesto v angleškem državnem prvenstvu. "Na začetku so igralci sprejemali vse, kar jim je Sarri govoril. Bili so navdušeni nad novimi metodami dela, a so se jih hitro tudi naveličali. In to je bil ključ do njegovega (zgodnjega) slovesa in odhoda v Torino," je med drugim dejal Zola.

Chelsea je vsaj v prvi polovici sezone 2018/19 igral morda najlepši nogomet na Otoku. Glavna ideologa igre modrih sta bila Eden Hazard in Brazilec Willian, ki sta vse koščke povezala v skladno celoto, kar je nekaj časa prinašalo tudi rezultate.

Toda bolj kot se je sezona pomikala v svoj sklepni del, bolj je do izraza prihajala zasičenost med glavnim trenerjem in igralci, pravi legendarni napadalec Londončanov Gianfranco Zola. "V prvih nekaj mesecih je bil užitek delati s tem moštvom. Ko je Sarri predlani junija prispel v Veliko Britanijo, je prišel z jasno vizijo o tem, kako naj bi Chelsea igral pod njegovim vodstvom. Kot atipični predstavnik italijanske trenerske nogometne šole, ki ga veliko bolj kot branjenje lastnih vrat zanima napadalno usmerjena igra s čim več doseženimi zadetki, se je takoj prikupil navijačem Chelseaja in tudi glavnim zvezdnikom moštva," je začel pripovedovati Sarrijev pomočnik v omenjeni sezoni, ki ga poznejša zasičenost nogometašev z metodami dela, ki sta jih uvedla s šefom garderobe, ni presenetila.

Maurizio Sarri in Eden Hazard ob koncu sezone 2018/19
Maurizio Sarri in Eden Hazard ob koncu sezone 2018/19 FOTO: AP

"Poglejte, nekaj podobnega sem skozi igralsko kariero doživljal tudi sam. Razumem, da v določenem trenutku pride do zasičenosti, a ravno takrat, ko nekaj ne gre, moraš preseči samega sebe in pokazati profesionalizem na najvišji ravni. Vrhunska igralca, kot sta denimo Eden Hazard in Willian, sta to opravljala brez prigovorov in bila pravi zgled ostalim nogometašem, ki so ob koncu sezone potrebovali več pomoči oziroma 'vetra v hrbet'. To je podobno kot na začetku, ko se komaj začneš učiti nogometne abecede: če želiš pravilo podajati in udarjati žogo, moraš ponavljati iste vaje tudi po 300- do 400-krat na dan. Na koncu smo le izvlekli tisto, kar smo začrtali kot minimalni cilj pred začetkom sezone: uvrstiti se na mesta, ki vodijo neposredno v skupinski del Lige prvakov, ob tem pa smo osvojili še Ligo Evropa, kar je bil prav tako velik uspeh," je dejal nekdanji italijanski reprezentant in ob koncu pristavil:

"Poudariti moram, da sva s Sarrijem imela to srečo, da sva imela možnost voditi zasedbo z veliko nadarjenimi nogometaši, ki so delali razliko na igrišču. Dva sem že omenil, bilo pa je tu še kar nekaj odličnih posameznikov, ki so bili dodana vrednost moštvu in zaradi katerih smo lansko sezono zaključili na zadovoljivi ravni. Bilo je očitno, da ne bomo nadaljevali skupne poti, toda vesel sem za Maurizija, da se je vrnil v domovino in dokazal, da lahko vodi tako velik klub, kot je Juventus."    

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tv1206802
31. 05. 2020 12.51
+1
Sarri ni presežek trenerja in daleč od stratežkega pristopa. Njegov model je najbolje uspeval v Napoliju kjer so se odlično ujeli in imeli zelo dober protinapad. Prvenstva in pokali pa se ponavadi osvajajo z zadržavanjem žoge in dobro gradnjo napada k temu pa seveda moramo vedno prišteti tudi individualno kvaliteto posameznikov. Allegri je v tem pogledu daleč pred njim in upam da bo drugo leto prevzel United!!!
Sortegilio
30. 05. 2020 12.13
-17
Sarri je bil bistveno boljši. Imel je rezultate, medtem ko je Lampard forsiral dolocene svoje igralce, nekaterim uničil samozavest, ker jih je posadil na klop.
Sortegilio
30. 05. 2020 12.12
-17
Lampard je pa dokazal, da ni dober trener. Zaradi njega je takoj nekaj igralcev odšlo.
Dr15f
30. 05. 2020 11.52
-7
nevem če je to dr***** žoge ravno napadalna igra...
samomojemnenje
30. 05. 2020 10.50
+29
Imam občutek, da so se ga naveličali tudi v Juventusu.
HalaCr77
30. 05. 2020 16.31
+4
Moram ti reči da imaš prav,sarri nič posebnega.