Nogomet

Žreb Lige Evropa: Stojanović z Dinamom v Plzen, Handanović na Dunaj

Nyon, 17. 12. 2018 13.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Evropska nogometna zveza je v Nyonu izžrebala pare šestnajstine finala evropske lige. Dinamo Zagreb Petra Stojanovića bo igral proti Viktorii Plzen, Inter Milano Samirja Handanovića proti dunajskemu Rapidu, Dinamo Kijev Benjamina Verbiča proti Olympiakosu, Zenit Mihe Mevlje pa proti Fenerbahčeju.

Nogometaši zagrebškega Dinama s Petrom Stojanovićem (prvi z leve) odhajajo na Češko.
Nogometaši zagrebškega Dinama s Petrom Stojanovićem (prvi z leve) odhajajo na Češko. FOTO: AP

Prve tekme bodo 14., povratne pa 21. februarja. Inter Samirja Handanovića bo igral proti dunajskemu Rapidu, ki ga je premagal v prvem krogu pokala Uefa v sezoni 1990/91. Takrat je Inter tudi osvojil naslov. Italijani tudi tokrat napovedujejo boj za končno zmago.

"Prepričani smo, da lahko v tem tekmovanju igramo pomembno vlogo. Zadovoljni smo z žrebom, tudi zaradi tega, ker pot na Dunaj ni dolga. Imamo lepe možnosti za napredovanje. Razočarani smo z izpadom iz Lige prvakov, ampak pripravljeni na Ligo Evropa. Želimo si osvojiti to prestižno tekmovanje," je povedal podpredsednik Interja Javier Zanetti.

Bjelica: Viktoria v vlogi rahlega favorita
Inter na stavnicah za končno zmago zaseda četrto mesto za Chelseajem, Arsenalom in Napolijem. Viktoria in zagrebški Dinamo se bosta merila prvič v evropskih tekmovanjih.

"Žreb bi lahko bil boljši, lahko pa tudi slabši. Viktoria prihaja iz Lige prvakov in je zagotovo kakovosten tekmec. Je v vlogi rahlega favorita, ampak tudi mi imamo svoje možnosti in verjamemo, da lahko napredujemo," je po žrebu dejal trener Dinama Nenad Bjelica. Ta pravi, da bo dvoboj privlačen za navijače

'Dinamo je slaven klub z veliko izjemnimi nogometaši'
"Verjamem, da jih bo veliko potovalo že na prvo tekmo na Češko, doma pa tudi pričakujemo močno podporo," je še dodal Bjelica. Strateg Viktorie Pavel Vrba pa je dodal: "Dinamo je osvojil prvo mesto v skupini brez poraza. Gre za slaven klub z veliko izjemnimi nogometaši. Ne bo lahko."

Kijevski Dinamo čaka obračun z Olympiakosom. Ukrajinci so tega premagali v prvem krogu pokala državnih prvakov 1975/76, ko so napredovali z 2:2 in 1:0. Grki so si napredovanje v zadnjem krogu skupinskega dela letos priborili z navdušujočo zmago nad AC Milanom (3:1).

Kijevčani se zavedajo, da v Grčiji nikomur ni lahko
"Vemo, kje bomo bivali in kje igrali. Najpomembnejše je, da se zdaj spočijemo in potem pripravimo. Olympiakos je klub velikega imena in z izjemno zgodovino. V Grčiji pa je težko vsakemu moštvu," pravi trener Dinama Aleksander Hackevič. Zenit Mihe Mevlje bo igral proti Fenerbahčeju, ki ga je v skupinskem delu povsem zasenčil zagrebški Dinamo, zato so se Turki morali zadovoljiti z drugim mestom.

"Zenit ima zelo dobro sezono za razliko od lani. Vreme bo mrzlo in tega se moramo zavedati. Ruskim ekipam je težko igrati evropske tekme februarja, saj ima njihova liga takrat premor. Vsi v klubu pa vemo, da je to težav žreb in nikakor ne bo lahko," pravi direktor "Fenerja" Damien Comolli.

Pari šestnajstine finala Lige Evropa:

Viktoria Plzen ‒ Dinamo Zagreb
Brugge ‒ Salzburg
Rapid Dunaj ‒ Inter Milano
Slavia Praga ‒ Genk
Krasnodar ‒ Bayer Leverkusen
Zürich ‒ Napoli
Malmö ‒ Chelsea
Šahtar Doneck ‒ Eintracht Frankfurt
Celtic ‒ Valencia
Rennes ‒ Betis Sevilla
Olympiakos ‒ Dinamo Kijev
Lazio ‒ Sevilla
Fenerbahče ‒ Zenit Sankt Peterburg
Sporting CP  ‒ Villarreal
Bate Borisov ‒ Arsenal
Galatasaray ‒ Benfica

PARI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.