Liga prvakov

City in PSG v skupini A, Atletico z Liverpoolom in Leipzigom, Jorginho igralec leta

Ljubljana, 26. 08. 2021 18.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Marko Juvan, Marko Gašparin, STA
Komentarji
95

V Istanbulu so izžrebali skupine v nogometni Lige prvakov. Španski prvak Atletico Madrid, kjer igra Jan Oblak, se bo v skupini B pomeril z Liverpoolom, Portom in Milanom, medtem ko italijanskega prvaka Inter Milano Samirja Handanovića v skupini D čakajo obračuni z Realom iz Madrida, Šahtarjem Donjeckom in Šerifom Tiraspolom Lovra Bizjaka. Prvi krog najkakovostnejšega klubskega tekmovanja na svetu je na sporedu 14. septembra. Redni del se bo končal 8. decembra. Finale bo 28. maja v Sankt Peterburgu. Naslov brani londonski Chelsea. Prenosi tekem med sezono pa ves čas na Kanalu A in VOYO.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Žreb skupin
    01:57
    Iz 24UR: Žreb skupin
  • Iz 24UR: Najboljši posamezniki minule sezone
    00:52
    Iz 24UR: Najboljši posamezniki minule sezone
  • Iz 24UR: Nova sezona Lige prvakov se lahko začne
    01:55
    Iz 24UR: Nova sezona Lige prvakov se lahko začne
  • Prihod delegacij na žreb LP v Istanbulu
    01:32
    Prihod delegacij na žreb LP v Istanbulu
  • Iz SVETA: Slovenci to sezono v LP
    03:03
    Iz SVETA: Slovenci to sezono v LP
  • Iz SVETA: Benfica z vstopnico za Ligo prvakov
    03:04
    Iz SVETA: Benfica z vstopnico za Ligo prvakov
  • Vrhunci povratne tekme PSV – Benfica
    04:32
    Vrhunci povratne tekme PSV – Benfica
  • Vrhunci preostalih torkovih povratnih tekem za uvrstitev v Ligo prvakov
    10:28
    Vrhunci preostalih torkovih povratnih tekem za uvrstitev v Ligo prvakov

Zelo zanimivi bosta tudi skupina A, v kateri sta lanski finalist Manchester City, finalist izpred dveh let Paris Saint-Germain, Leipzig nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla in Club Brugge, ter skupina E, v kateri so nemški velikan Bayern München. Španski velikan Barcelona, ki se v letošnjo sezono prvič do dolgih letih podaja brez Lionela Messija, portugalska Benfica in Dinamo Kijev Benjamina Verbiča

Tudi v prihajajoči sezoni si boste lahko najbolj zanimive dvoboje dneva v Ligi prvakov ogledali na Kanalu A in VOYO.  

Sporting, katerega član je še vedno Andraž Šporar, je skupaj z Borussio Dortmund, Ajaxom in Bešiktašem v skupini C. Salzburg, pri katerem se je na povratni tekmi zadnjega kvalifikacijskega kroga izkazal Benjamin Šeško, bo igral v skupini G skupaj z Lillom, Sevillo in Wolfsburgom. Atalanti Josipa Iličića je žreb namenil skupino F, kjer so še zmagovalec evropske lige Villarreal, Manchester United in Young Boys. Branilec naslova Chelsea pa se bo v skupinskem delu v skupini G meril z Juventusom, Zenitom in Malmöm. Klube prvi krog čaka 14. oziroma 15. septembra, skupinski del pa se bo končal 8. decembra. Točen koledar bo znan v prihodnjih dneh. Tekmovanje se bo s prvima tekmama osmine finala, kamor se bosta uvrstili najboljši dve moštvi iz vsake skupine, nadaljevalo 15. februarja, medtem ko bodo povratne marca, zadnja povratna dvoboja osmine finala bosta 16. marca. "Juventus z novim/starim trenerjem Massimilianom Allegrijem odpira novo poglavje. Sezona bo nepredvidljiva iz različnih vidikov, a cilji kluba so najvišji možni kot vedno. V vsakem tekmovanju bomo napadali končno lovoriko. Tudi v Ligi prvakov želimo visoko. Skupina z aktualnim šampionom LP je atraktivna in že sedaj poudarjamo, da bomo vsakega tekmeca jemali enako resno. Osnovni cilj je seveda napredovanje iz skupine, potem pa je vse možno," je po istanbulskem žrebu dejal direktor Juventusa Pavel Nedved. PSG, ki se je poleti okrepil s številnimi zvenečimi imeni na čelu z Lionelom Messijem in Sergiem Ramosom, bo imel zahtevno delo v skupini A. "Zelo zanimiva skupina. Imamo odlične nasprotnike, a v Ligi prvakov ni slabih tekmecev. Imamo velika pričakovanja, naš veliki cilj je znan. Pričakujemo zanimivo sezono, upamo in verjamemo, da nas čaka lepo tekmovalno leto v Ligi prvakov," je pred evropskimi izzivi prepričan prvi mož Parižanov Nasser Al-Khelaifi.

Prvi četrtfinalni obračuni bodo 5. in 6. aprila, povratni pa 12. in 13. Konec aprila, 26. in 27., se bodo najboljši štirje klubi merili na prvih polfinalnih tekmah, medtem ko bosta povratna dvoboja 3. oziroma 4. maja. Veliki finale bo 28. maja gostil Sankt Peterburg.

Skupine Lige prvakov:
- skupina A: Manchester City, Paris Saint-Germain, Leipzig, Club Brugge
- skupina B: Atletico Madrid, Liverpool, Porto, Milan
- skupina C: Sporting, Borussia Dortmund, Ajax, Bešiktaš
- skupina D: Inter Milano, Real Madrid, Šahtar Donjeck, Šerif Tiraspol
- skupina E: Bayern München, Barcelona, Benfica, Dinamo Kijev
- skupina F: Villarreal, Manchester United, Atalanta, Young Boys
- skupina G: Lille, Sevilla, Salzburg, Wolfsburg
- skupina H: Chelsea, Juventus, Zenit, Malmö

Lionel Messi
Lionel Messi FOTO: PSG

Jorginho igralec leta po izboru Uefe

Evropska nogometna zveza (Uefa) je ob žrebu skupin za ligo prvakov podelila tudi nagrade najboljšim nogometašem in trenerjem leta po njihovem izboru. Prestižno nagrado za Uefinega nogometaša leta je prejel Italijan Jorginho, evropski prvak z azzurri in klubski prvak s Chelseajem. Za nogometašico leta pa je bila izbrana Alexia Putellas iz Barcelone. Jorginho je tako nasledil Poljaka Roberta Lewandowskega, ki je Uefino nagrado za nogometaša leta prejel lani. V ožjem izboru sta bila še Belgijec Kevin de Bruyne (Manchester City) in Francoz N'Golo Kante (Chelsea). Tri najboljše so izbrali selektorji 24 reprezentanc z evropskega prvenstva, 80 trenerjev klubov, ki so igrali v skupinskem delu lige prvakov in evropske lige, in 55 novinarjev, po eden iz vsake Uefine članice. Trenerji niso smeli glasovati za igralce iz svojih ekip. Tudi drugi dve kandidatki za nogometašico leta sta prihajali iz Barcelone, ki je v pretekli sezoni osvojila ligo prvakinj, in sicer so trenerji klubov iz osmine finala lige prvakinj skupaj s selektorji 12 najvišje uvrščenih reprezentanc ter 20 novinarjev med najboljše tri uvrstili še Nizozemsko Lieke Martens ter Španko Jennifer Hermoso. Za trenerja leta so se potegovali Španec Josep Guardiola (Manchester City), selektor Italije Roberto Mancini in Nemec Thomas Tuchel (Chelsea), prestižni naslov pa je pripadel Tuchlu, ki je Chelsea popeljal do drugega naslova v prestižni ligi prvakov. Za trenerja leta v ženskem nogometu pa je bil razglašen Lluis Cortes (Barcelona). V ožjem izboru sta bila še švedski selektor Peter Gerhardsson in Angležinja Emma Hayes (Chelsea).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poleg tega so razglasili tudi najboljše po igralnih pozicijah. Za najboljšega vratarja in vratarko sta bila razglašena Edouard Mendy (Chelsea) in Sandra Panos (Barcelona), za branilca in branilko leta pa Ruben Dias (Manchester City) in Irene Paredes (PSG). Naziv vezista in vezistke leta sta prejela N'Golo Kante (Chelsea) in Puttellasova, za najboljšega napadalca in napadalko pa so razglasili Erlinga Haalanda (Dortmund) in Jenni Hermoso (Barcelona).

Prva nagrada večera, odlikovanje predsednika Uefe, na tem položaju je Slovenec Aleksander Čeferin, pa je pripadla zdravnikom, ki so med tekmo evropskega prvenstva rešili življenje danskemu nogometašu Christianu Eriksenu, potem ko je ta v prvem polčasu doživel srčni zastoj. Odlikovanje so prejeli tudi zdravnik reprezentance, fizioterapevt ter kapetan Danske Simon Kjaer, ki je začel oživljanje.

Žoga Lige prvakov se bo začela kotaliti s prvimi tekmami, ki bodo odigrane 14. in 15. septembra. Nato pa 28. in 29. septembra, 19. in 20. oktobra, 2. in 3. novembra ter 23. in 24 novembra. Šesti krog bo odigran 7. in 8. decembra, veliki finale pa se bo odigral 28. maja 2022 na stadionu Krestovski v Sankt Peterburgu v Rusiji.

Žreb Lige prvakov za sezono 2021/22
Žreb Lige prvakov za sezono 2021/22 FOTO: Sofascore.com

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

19.24

Toliko za danes ...

... ostanite v naši družbi. Že jutri sledi žreb Lige Evropa in konferenčne lige! Nasvidenje.

19.23

Jorginho pa je igralec leta!

Osvojil je Ligo prvakov s Chelseajem, z Italijo pa je osvojila Euro 2020.

19.21

Naj igralka Uefe

Alexia Putellas je Uefina igralka leta (FC Barcelona).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
19.18

Nagrada za naj trenerja Tuchlu

Thomas Tuchel, ki je preporodil zasedbo Chelseaja, je trener leta. V ženski konkurenci nagrada za LLuisa Cortesa (FC Barcelona).

19.16

Sledijo še nagrade ...

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (95)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mother Russia
27. 08. 2021 17.50
+2
Videti je da oboževalci kebaba iz ruralnih koncev Bosne na začasni sociali v Sloveniji, dokaj množično prestopajo v navijaške vrste PSG...
Iniesta
27. 08. 2021 15.23
-2
Uh katera tekma bo Ronaldov Siti vs Mesijev Peesže 👍
evanderkane
27. 08. 2021 18.35
+3
Iniesta: Zgleda, da bo celo prestopil v United!
mmickica
27. 08. 2021 15.04
+1
Komaj cakam, da se zacne! No saj letos nam nogometa sicer ni manjkalo, ampak LP je LP.
evanderkane
27. 08. 2021 11.56
+4
Še danes niso bili sposobni popraviti glavnega naslova, saj Atletico ni z Leipzigom v skupini. Lahko bi vsaj enkrat prebrali svoje besedilo, ki ga napišejo "novinarji".
Hellsrael
27. 08. 2021 10.39
+3
Da vidimo Milanceta
cripstoned
27. 08. 2021 10.35
-2
največ se pričakuje seveda od psgja ki bi s takšno ekipo kot jo ima moral osvojiti tekmovanje brez problema.... sploh ker vemo da domačo ligo lahko igra z b ekipo pa bo prvak... verjamem da bodo spet prišli daleč tudi chelsea, city in real madrid v kolikor pride mbappe... na žalost vseh navijacev bayerna ne vidim da ta klub lahko pride do polfinala.. enako velja za united, atlete, juve in borussijo...
ehjaehja
27. 08. 2021 10.39
-2
Psg bo zdej izgubil glavnega aduta. 22 letnega čudežnega dečka kateri je na 174ih tekmah zabil kar 133 gollov:))
prava resni.ca
27. 08. 2021 11.21
+0
a vama je všeč da gre Ronaldo v City. a pol ni City glavni favorit
Kollerik
27. 08. 2021 12.09
-1
Tako Bayern, kot PSG sta v najožjem izboru za kanto. Če že lahko izločiš koga iz igre za prvo mesto, so to po vsej verjetnosti poleg nekaterih drugih še tvoj Juve, Barca in Real.
mmickica
27. 08. 2021 15.07
+0
PSG ima odlicno ekipo tudi brez Mbapeja in zdaj ze nekaj let za dlako sfalijo naslov, tako da zame so z ali brez Mbapeja zraven Bayerna najvecji favorit.
motorist_mb
27. 08. 2021 10.04
+4
PSG lahko delo Milan težko!
Barni3
27. 08. 2021 09.55
+4
A b in e so kar atraktivne skupine...
kojnusar
26. 08. 2021 21.57
-4
psg. pastirji slokih govedi. crnobelih. odkar preplacani palce mezi tam, mi prebava pospesena. krokodilje solze mu nic vec ne tecejo. kosmat, da ni za gledati.
PieBaracus
26. 08. 2021 21.33
-17
A real barca in juve niso v superligi, kaj delajo v lp?
Janez Novak 1
26. 08. 2021 21.00
-2
Ukrajina 2 predstavnik v LP, kira bruka je to...
Fuzbaler
26. 08. 2021 20.16
+11
Kako lepo bi bilo, da Leipzig vrze enega od Arabcev iz Lige Prvakov. Izjemno izenacena je pa B skupina. Tudi Sesko ima lepe moznosti za napredovanje. Kar se pa moje Barce tice...ni tako zagotovljeno napredovanje. Pa da vidimo proti Bayernu kaj so se naucili po zadnjem katastrofalnem porazu.
Diegol14
26. 08. 2021 20.16
+11
Kaj pa Olimpija?
slo_veter
26. 08. 2021 20.11
+12
skupina B: (Atletico Madrid, Liverpool, Porto, Milan) se mi zdi zelo težka in npredvidljiva. Doma lahko vsakdo zmaga.
Od Halerja ati
26. 08. 2021 20.05
-6
Stric Esien je pa očitno še kar jezen na Barcelono 🙈 Kako očitno je videl in prijel kroglico E ter jo nemudoma izvlekel, medtem ko je druge mešal in mešal 😊 Nič hudga. PSG z lahkoto iz skupine, mojim bivšim pa 2 mesto in napredovanje ne uide 💪 Juhuhuu
123maradona
26. 08. 2021 20.04
-1
Kje je Ata od Halarja da mu da zaušnico? 😂🤣😂🤫
Kollerik
27. 08. 2021 09.44
-1
Ja foter, kar trda roka..pošlihtaj ga malo... :)
HALAcR7
26. 08. 2021 20.00
-7
Komaj čakam letošnji debakel barce,,še dobro da ni več navijačev barce,,da bi jih lahko malo hecal,,,škoda,,,,zelo lepi spominj na 8:2,liverpol,roma,atletico,juve.........
Od Halerja ati
26. 08. 2021 20.03
+0
Ajax, lyon,chelsea... 🙈🙊 hihihi Težka bo sinko proti Cityu. Ampak gremo PSG vamooos
evanderkane
26. 08. 2021 20.04
+4
Komaj čakam, da vam sodniki več ne bodo pomagali v ligi prvakov!
bizgecc
26. 08. 2021 21.01
+3
zakaj pa ni navijačev barce? za koga pa ti navijaš?aja se vidi po tvojem imenu...za klub kjer igra cr
Kollerik
27. 08. 2021 09.45
+4
Kako neumen in bedast mora biti nekdo, "ki komaj čaka na letošnji debakel Barce". Debakli so sestavni del športa in le glej, da kakšen debakel ne doleti tudi Reala...potem pa se boš skrival po luknjicah, kot že toliko krat, pinko.
cripstoned
27. 08. 2021 10.39
-2
real debakla v svojem tekmovanju pač ne more doživeti...
Franci123
27. 08. 2021 10.56
+2
Real je debakel doživel že lani ko je izgubil priti b ekipi šahtarja. Raje vidim da me profesionalni borec nareže kot pa en mulc ki je vilik meter pa čevap
Od Halerja ati
27. 08. 2021 11.11
+2
Če ni debakel zgublat proti Lyonu, Ajaxu, Šahtarju B... ter da se mali stric 7 zlata žoga iz sredine sprehodi skozi bele in zabije hihihi ne se jezit. Pač ne gre več nimaš kej. Mogoče bo v ligi bolše po odhodu najboljšega v zgodovini. cmok cmok.
prava resni.ca
27. 08. 2021 11.22
+2
leta zapored izpad v osmini ni bil debakel?
drimtim
26. 08. 2021 19.40
-3
Real dobil avcajderje.
evanderkane
26. 08. 2021 19.40
+6
Atletico ni z Leipzigom! Površni "novinarji".
Sebastjan2015
26. 08. 2021 19.39
+10
Finale: AC Milan - PSG 3:1 ;-)
Rossoner88
26. 08. 2021 19.44
+6
glavni Baja
26. 08. 2021 20.09
+9
Ibrahimović👃 2 komada ha ha ha 😀😂🤣