Nogomet

Barcelona bo izzvala PSG, lahko Iličićeva Atalanta preseneti Real?

Nyon, 14. 12. 2020 10.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu je bil opravljen žreb parov osmine finala elitne Lige prvakov. Za morda najbolj zanimiv obračun velja izpostaviti dvoboj nekdanjih soigralcev Lionela Messija (Barcelona) in Neymarja (PSG). S slovenskega zornega kota bo najbolj zanimivo na obračunih Iličićeve Atalante z madridskim Realom, medtem ko se bo Kamplov Leipzig udaril z Liverpoolom. Atletico Jana Oblaka pa bo pot v četrtfinale iskal na dveh tekmah z londonskim Chelseajem.

Branilec naslova, münchenski Bayern, se bo pomeril z rimskim Lazijem, najprijetnejše presenečenje dozdajšnjega dela sezone v najelitnejšem klubskem tekmovanju Borussia iz Mönchengladbacha pa bo imela zahtevno delo proti Manchester Cityju, ki se je v zadnjem času začel dvigati v formi tudi v angleškem državnem prvenstvu. 

Juventus, ki je na zadnji tekmi rednega dela z odlično predstavo povsem zasenčil Barcelono na Camp Nouu, bo za uvrstitev med osem najboljših nogometnih kolektivov v Evropi v dveh tekmah moral premagati neugodni Porto, ki je edine tri zadetke v skupinskem delu prejel na uvodnem gostovanju na Etihadu proti Guardiolovemu Cityju. 

Leipzig nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla bo za napredovanje moral izločiti evropskega prvaka iz leta 2019 Liverpool, ki bo, ko se po zimskem premoru vrnejo številni poškodovani nosilci igre, zagotovo v igri za vnovičen nastop v velikem finalu. Po drugi strani pa bo zanimivo videti, ali se je madridski Atletico slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka kaj naučil iz lanske sezone, ko je najprej v osmini finala izločil aktualnega prvaka iz Liverpoola, nato pa je klecnil že na naslednji stopnički.  

Pari osmine finala elitne Lige prvakov
Pari osmine finala elitne Lige prvakov FOTO: Sofascore.com

Najbolj zanimivo bo zagotovo na obračunih Barcelone s Paris Saint Germainom, kjer si bosta nasproti stala nekdanja soigralca pri 'blaugrani' in hkrati velika prijatelja Lionel Messi in Neymar jr. Slednji se je sicer grdo poškodoval na zadnji ligaški tekmi proti Lyonu, a kot zatrjujejo iz francoske prestolnice bo do izločilnih bojev nared za največje napore. Mnogi se seveda sprašujejo, ali lahko argentinski virtuoz povleče vse bolj potapljajočo se 'Barcino' barko proti starim višavam, ki tako v španskem prvenstvu kot tudi v zadnjih obračunih skupinskega dela Lige prvakov ni delovala niti najmanj prepričljivo. 

V dvoboju med Sevillo in dortmundsko Borussio je težko določiti favorita, a sodeč po prikazanem bi manjšo prednost vseeno pripisali nemški predstavnici. Podobno velja pri zadnjem paru Atalanta - Real Madrid, čeprav je aktualni španski prvak v zadnjem tednu in pol občutno dvignil raven forme. Strateg 'belega baleta' Zinedine Zidane vselej potegne kakšnega 'asa iz rokava', bo tudi tokrat našel pravi recept za najprijetnejše presenečenje minule sezone Lige prvakov?

Pari osmine finala Lige prvakov:
Borussia Mönchengladbach - Manchester City
Lazio - Bayern München
Atletico Madrid - Chelsea
Leipzig - Liverpool
Porto - Juventus
Barcelona - PSG
Sevilla - Borussia Dortmund
Atalanta - Real Madrid

Zadnjih pet zmagovalcev Lige prvakov
Zadnjih pet zmagovalcev Lige prvakov FOTO: Sofascore.com

Do kod lahko seže Oblakov Atletico, bo Atalanta ponovila prejšnjo sezono?
O tem, da smo v preteklih dveh mesecih spremljali zelo zanimivo dogajanje na zelenicah širom stare celine in posledično v nekaterih skupinah videli presenetljiv razplet, ki je denimo prinesel izpad velikanov, kot sta Manchester United in milanski Inter, ni treba izgubljati odvečnih besed.

Tudi to, da se je prvič v svoji klubski zgodovini v novoustanovljenem formatu Lige prvakov v izločilne boje uvrstila Borussia iz Mönchengladbacha, je podatek, ki veseli slehernega ljubitelja najprestižnejšega klubskega tekmovanja na svetu. Podobno kot v lanski sezoni, v kateri je Atalanta našega reprezentanta Josipa Iličića presenetila vse z uvrstitvijo v četrtfinale in tam pošteno namučila nesramno bogati Paris Saint Germain z Neymarjem mlajšim in Kylianom Mbappejem na čelu. Po dolgem času pa smo bili priča kolektivnemu uspehu nemških predstavnikov, saj so se poleg omenjene Borussie M. v drugi del tekmovanja uvrstili še aktualni evropski klubski prvak Bayern iz Münchna, Leipzig nekdanjega slovenskega reprezentančnega vezista Kevina Kampla in dortmundska Borussia. Zanimivo bo videti, do kod se lahko prebije v dozdajšnjem delu sezone odlični madridski Atletico z našim Janom Oblakom med vratnicama, ki je prejšnji konec tedna v mestnem derbiju z Realom doživel sploh prvi poraz v španskem državnem prvenstvu.

Glede samega žreba sta pomembni dve postavki, in sicer: v osmini finala se ne moreta srečati moštvi, ki sta se pomerili med seboj že v skupinskem delu tekmovanja, obenem pa še naprej velja pravilo, da se za preboj med osem najboljših moštev v Evropi ne smeta srečati zasedbi iz iste države. Med nosilci se nahajajo moštva, ki so osvojila prvo mesto v svojih skupinah, medtem ko imajo drugouvrščena moštva iz posameznih skupin status nenosilcev. 

Nosilci: Bayern München, Real Madrid, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Borussia Dortmund, Juventus in PSG.
Nenosilci: Atletico Madrid, Borussia Mönchengladbach, Porto, Atalanta, Sevilla, Lazio, Barcelona in RB Leipzig.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

12.24

Toliko za danes, odzive na žreb spremljajte na naši spletni strani!

12.23

Žreb je zaključen!

Dobili smo vse pare osmine finale Lige prvakov!

12.22

Osmi par - s slovenskim predstavnikom

Atalanta (nenosilec) - Real Madrid. Težak žreb za Josipa Iličića.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
12.21

Sedmi par

Sevilla (nenosilec) - Borussia Dortmund (nosilec)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
12.21

Šesti par

Barcelona (nenosilec) vs. PSG (nosilec). Težak par za Barcelono, ki ima v tej sezoni veliko težav. Obračun Neymarja proti Messiju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (105)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Konan
15. 12. 2020 11.36
-3
Upam da bayern se vsaj dve ligi prvakov dobi zapored, in pokaže nogometnemu svetu kako se osvoji na pošten način to, tri ucl zaporedoma, ne pa ta zahrbten real, sramota
HALAcR7
16. 12. 2020 15.52
+1
Johnny_J
15. 12. 2020 08.23
+3
Če bo barcina vezna in obrambna linija slaba, kot je zdaj in zadnje leto, če Koeman ne spregleda, da so potrebne spremembe na teh pozicijah, se tukaj konča barcina pot v ligi prvakov, kjer ni izključen nov debakel. Toda tudi čebula brez če, bi bila le bula. Kar se tiče ostalih, gredo po mojem naprej: city, bayern, atm?, Liverpool?, juventus, borusia, real?. Kjer sem dal vprašaj, so zame tekme, ki se bodo odločale ob dnevni formi, razen real, ki si lahko škodi s podcenjevanje, če bodo šli v tekmo, kot proti močnim nasprotnikom, potem dvoma o napredovanju ni.
cripstoned
14. 12. 2020 21.16
-4
ne maram psgja in proti njim bi navijal ce bi igrali z ekipo iz kazahstana.....tako da upam da jih barca izloci....seveda je pa realnost drugacna...mbappe, neymar in druscina so v tem trenutku premocni za barcelono...tudi juve v polni postavi je bil uganka za koemana, messija in ekipo...kar se pa reala in tekme z atalanto tice pa na papirju premagljiv nasprotnik za real ampak v realnost zelo tezka ekipa ki igra zelo napadalno in lahko zabije 3 komade komurkoli ce ima svoj dan...upam da ga bodo proti realu ne bodo imeli ....srecno vsem naj napredujejo tradicije in pravtako zmaga tradicija na koncu..kot lani bayern, pa liverpool pa real madrid itd...mesta na vrhu lige prvakov za city in psg ne bi smelo biti nikoli...
deckoSprecko
14. 12. 2020 19.13
-1
Ajmooo Jojooo in Atalantaaaa
dark horse
14. 12. 2020 19.13
+2
Ko vidiš da realovce bolj zanima koga je dobila barca kot kluba za katerega kao navijajo veš koliko je ura 😂🙈
derek angelus
14. 12. 2020 17.00
+0
barca bo izpadla to je zanesljivo.vzporednice sem potegno takole: italija (roma) anglija(liverpool) nemcija(bayern) in zdaj se francoska ekipa.
DR.Fejsbuk
14. 12. 2020 15.37
+10
Res neposrečen naslov. Pravilno in v duhu dosedanjih srečanj, bi bilo bolj smiselno, če bi napisali, "PSG bo izzval Barcelono", saj je do sedaj še ni uspel izločiti iz nadaljevanja tekmovanja v LP.
Ciercq
14. 12. 2020 15.40
-4
24 hejterjev je to, saj vidiš kateri trener je prvi na naslovnici po žrebu :) Iličiča pa bodo zgleda nagnali da se ne zgodi to kot lani. Takšnih igralcev ne potrebujejo v Atalanti ki so plačani milijonsko potem pa jim ni za igrati v najbolj pomembnih trenutkih
NisteResni
14. 12. 2020 17.07
+3
24 hejterjov mas prou sam nase si pa pozabu.... Depra je hudič ni si sam kriv al res misliš da ni želel spilat
le?o
14. 12. 2020 17.35
+3
@boris...ne drži tvoj podatek. Sezona 94/95
DR.Fejsbuk
15. 12. 2020 09.07
-1
uf, kje je že to, pa naj bo, barca bo izzvala.... ;)
Trend01
15. 12. 2020 10.14
+2
Zakaj takšen naslov? Ker je PSG nosilec, Barcelona pa ni nosilec.
bogdajmir
14. 12. 2020 15.34
+1
Barcelona oslabljena, PSG oslabljen, Real oslabljen, Liverpool izven forme, kaj se dogaja s top ekipami?
Kollerik
14. 12. 2020 18.53
+2
TEDO84bv0MEDO
14. 12. 2020 15.28
+3
V tej sezoni VAR več ne obstaja v ligi prvakov, zato me boli kura'.
DR.Fejsbuk
14. 12. 2020 15.37
+2
Tudi gledalcev ni, kar je še bolj hudo....
Frel
14. 12. 2020 16.46
+1
var obstaja, vendar ne za nekatere klube, na vrhu seznama je FC uefalona! je dokazala na zadnji tekmi proti juvetu, ko jim niso dveh penaloh piskali (pri enem bi lahko ali penal ali priznal regularen gol- ni bilo ne enega ne drugega) ter drugi rumeni za lengleta. toliko o varceloni.
Kollerik
14. 12. 2020 18.55
+2
Smo videli spet včeraj proti Leganesu, kakšen VAR obstaja...oni Madridski...
Kollerik
14. 12. 2020 15.28
+7
Barca s svojo trenutno formo, brez Fatija in Piqueja in z bojazljivim Koemanom na čelu proti PSG-ju po moje nima kakšnih možnosti, pa Neymar gor ali dol. Toda tekma bo šele čez dva meseca, tako da upanje na morebiten boljši razplet za Blaugrano vseeno ostaja.
tv1206802
14. 12. 2020 14.58
+7
Bomo videli v kakšni formi bo katera ekipa čez 2 meseca in šele potem bodo komentarji lahko imeli neko resno težo. Osebno se mogoče najbolj veselim tekme Sevilla - Dortmund kjer pričakujem lepo igro na gol s strani obeh ekip. Dejansko na papirju bi morala biti največji fix Bayern in City. Zelo izenačeno bo med Atleticom in Chelsea ( pričakujem trdo in bolj taktično tekmo ), medtem ko bo najbolj zveneč derbi pripadel Barci in PSG ( nerad odpisujem Barce, a s tem kar trenutno kaže ... ). Real in Juve bi morala napredovati pa vseeno bosta to morala dokazati z dobro igro na igrišču ker oba kluba imata kar velika nihanja iz tekme v tekmo.
realmadrid the best
14. 12. 2020 14.34
+3
Ne ni najboljši par je real sociedad-manchester united pa ro ko si rekel
Armando
14. 12. 2020 14.31
+6
Najbolsi par je Zvezda: Milano
Konan
14. 12. 2020 14.08
+2
Bayern , real pa juve gladko ostalo je pa tak tak, mogoče Liverpool se ampak ne gladko, seveda odvisno od poškodb v ekipah tudi vse
Quercus
14. 12. 2020 14.22
+0
No, real proti Atalanti nikakor ne bo šel gladko mimo, prej bi rekel, da ima Atalanta večje možnosti za napredovanje.
motorist_mb
14. 12. 2020 14.32
+9
V Atalanti vre,trener vs Gomez in Iličič!
D0c
14. 12. 2020 14.05
-1
Noben nenosilec nima lih velikih moznosti za napredovanje...razen mogoce Sevilla...
AS1983
14. 12. 2020 14.02
+6
Obeta se pestra liga prvakov v februarju
mptour
14. 12. 2020 13.46
-4
Ajde kavč strokovnjaki. Navalite.
Kritika4
14. 12. 2020 14.03
+8
In kaj je v tem narobe, če nekdo zapiše kar misli? Kavč selektorji nismo nevarni, nevarni so mediji, ki imajo vpliv, moč, ki lahko spreminjajo stvari. Tega kar mi tukaj kracamo bere relativno malo ljudi in temu kar mi tukaj pišemo se lahko nasmejete, čuditi, jezite ali pa preprosto tega sploh ne berete, najmanj kar pa pričakujem, je da dajete vtis, kot da je to nekaj slabega, neumnega ali nepotrebnega. Če bi se malo poglobili bi ugotovili, da smo v nekem virtualnem kafiču, kjer modrujemo in se pri tem zabavamo, marsikdo postreže s kako dobro vestjo, nekdo pač samo malo pokritizira, ampak dojemite vendarle, to je zabava za vse nas, ki visimo tu na spletu in pišemo, ker nam je v tem času to kar dobra sprostitev. Vidite, ne kršimo predpisov, se ne družimo, pa še zaščitnih mask ni treba imeti pa se vseeno lahko zabavamo, premlevamo ... , vam pa se to zdi čudno, saj ne zamerite.
Trend01
14. 12. 2020 13.41
+7
Dobri pari so tudi v Liga Evropa: Benfica v Arsenal, Crvena Zvezda v Milan, Dynamo Kiev v Club Brugge, Granada v Napoli, Krasnodar v Dinamo Zagreb, Lille v Ajax, RB Salzburg v Villarreal, Real Sociedad v Manchester United, Wolfsberger v Tottenham. Pa še kakšen bi se našel.
glavni Baja
14. 12. 2020 14.17
-2
če nav igrov Ibrahimović, pol ma Crvena Zvezda velik šans 🔴⚪🇷🇸
motorist_mb
14. 12. 2020 14.21
+0
motorist_mb
14. 12. 2020 13.31
+3
Upam da Ibra vrže vun Zvezdo 😁
motorist_mb
14. 12. 2020 13.34
-3
Lock Down
14. 12. 2020 14.21
+1
motorist_mb
14. 12. 2020 14.33
+1
glavni Baja
14. 12. 2020 14.55
-1
metallica-one
14. 12. 2020 13.29
+7
Mislim da so klubi vedno bolj izenaceni. Ni nekih hudih favoritov ko vcasih ko so se v polfinalu praviloma udarili titani. Zdaj po igri zna presenetiti Leipzig kateri je moj tihi favorit. Ostali dvoboji bodo dnevna forma ceprav Bayern po moči in Real po izkušnjah v izlocilnih bojih verjetno napredujeta za ostale pa ne bi dal roke v ogenj.
Kritika4
14. 12. 2020 14.08
+3
Kar dobro ste zadeli, bo pa to zagotovo zrelostni izpit za PSG in Barcelono. PSG bo z morebitno izločitvijo Barcelone dokazal, da je resen kandidat za naslov in Barcelona, če ji uspe, da je premagala zelo globoko krizo, oboji imajo časa dovolj, da strnejo vrste. Leipzig ima zelo dopadljivo igro, je borben .. in je dokazal, da res sodi med boljše ekipe v tem prvem delu. Malo težje je komentirati, ker nekateri, ki nimamo pravega operaterja nismo mogli spremljati tudi drugih ekip rezen tistih, ki so nam jih prodali kot neke derbije, pa to pogosto sploh niso bili! V zadnjem krogu je bil prenos Barcelone in Juventusa brezvezen, samo nek namišljen dvoboj Messija in Ronalda, na drugi strani pa je bila izjemno zanimiva tekma MU ...