Nogomet

Žreb ponudil evropske tekmece za Maribor, Olimpijo in Muro

Nyon, 10. 08. 2020 13.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
1

Na sedežu Evropske nogometne zveze v Nyonu so izžrebali pare 1. kroga kvalifikacij za Ligo Evropa. V bobnu so bili tudi trije slovenski klubi, Maribor, Olimpija in Mura. Mariborčani še čakajo na zmagovalca dvoboja, Ljubljančane čaka islandski tekmec, Muraše pa estonska zasedba.

Uefin žreb 1. kroga kvalifikacij za Ligo Evropa je prinesel naslednje tekmece slovenskim moštvom: slovenski podprvak Maribor se bo meril z zmagovalcem med Corelainom (Severna Irska) in La Fiorito (San Marino), tretjeuvrščena Olimpija z Vikungurjem iz Reykjavika, pokalni prvak Slovenije Mura pa z estonsko ekipo Nomme Kalju. Tekme bodo na sporedu predvidoma 27. avgusta.

V Mariboru so z žrebom zagotovo zadovoljni, saj ne severnoirski ne sanmarinski predstavnik ne bi smela povzročati preglavic klubu, ki je v Evropi prišel celo do izločilnih bojev v evropski ligi in igral v Ligi prvakov. "Prvi vtis je pozitiven. Igramo doma, ni nam treba na potovanje ob vseh omejitvah, ki veljajo. To je dobra plat žreba, verjamem pa, da ob organizacijskem imamo razlog tudi za tekmovalno zadovoljstvo," je za spletno stran kluba dejal trener Maribora Sergej Jakirović. Poudaril je, da je še treba počakati na razplet dvoboja med predstavnikoma Severne Irske in San Marina, "moramo pa upravičiti status favorita ter se lotiti dvoboja z najvišjo stopnjo resnosti, zbranosti, saj gre le za eno tekmo, ko obstaja večja možnost za presenečenje".

Tekma med Olimpijo in Vikingurjem bo na nevtralnem igrišču, kot so zapisali v ljubljanskem klubu. Vikingur kakšnih posebnih uspehov v evropskih tekmovanjih nima, je pa v sezoni 2015/16 že igral proti Kopru in izpadel v prvem kvalifikacijskem krogu s skupnim izidom 2:3.

V vlogi favorita bi morala biti tudi Mura proti Nommeju Kaljuju, ki sicer še nikoli ni izpadel iz elitne estonske lige, a velikih uspehov nima.

Sicer pa se bo Žalgiris Klemena Bolhe v 1. krogu meril z estonskim Paidejem Linnameeskondom, Dinamo Minsk Mihe Goropevška bo igral proti poljskemu Piastu Gliwice, RFS Žige Lipuščka pa bo gostoval pri beograjskem Partizanu. Že v nedeljo pa so izžrebali pare predkvalifikacij za evropsko ligo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorist_mb
10. 08. 2020 18.16
+5
Vsi trije lahko napredujejo!