Nogomet

Inter si mane roke: Lautaro potrdil, da ostaja tudi po tej sezoni

Milano, 28. 02. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dobrim novicam za navijače Interja v zadnjem času ni videti konca. Po tem, ko so njihovi ljubljenci z nekaj pomembnimi zmagami prišli na vrh lestvice Serie A, je Lautaro Martinez v intervjuju za La Gazzetto dello Sport razkril, da bo s klubom v kratkem podaljšal sodelovanje, čeprav so ga močno povezovali z Barcelono.

Lautaro Martinez je pred tednom dni z dvema zadetkoma potopil Milan.
Lautaro Martinez je pred tednom dni z dvema zadetkoma potopil Milan. FOTO: AP

"Poleti ne bom zapustil Interja. Kmalu bom namreč podaljšal pogodbo, moj načrt je, da bom tu ostal še dolgo časa. V Milanu mi ustreza tako rekoč vse – hrana, ekipa, naš odnos z navijači. Samo pozitivne stvari lahko povem o tem mestu," je za najbolj znani italijanski športni dnevnik med drugim povedal Lautaro Martinez

23-letni Argentinec je v tej sezoni na 33 tekmah dosegel 15 zadetkov in dodal še sedem asistenc. Pravo formo pa je ujel prav v prejšnjih tednih – na zadnjih štirih tekmah v Serie A je namreč vpisal štiri gole. "Res je, da si me je Barcelona želela. Pogovarjali smo se, a vam ne morem povedati, kako podrobno. Z Antoniem Contejem pa sem bil zelo jasen. Dejal sem mu, da sem z glavo stoodstotno pri Interju, da je Barca preteklost in naj ne skrbi, saj bom ostal v klubu." 

Črno-modri imajo po 23 krogih v italijanskem prvenstvu štiri točke prednosti pred drugim Milanom, ki so ga v mestnem derbiju ugnali prejšnji konec tedna, ko je dvakrat v polno meril prav Lautaro, zadetek za končnih 3:0 pa je pristavil Romelu Lukaku. Argentinski napadalec pa kljub vodstvu ne želi razpredati o tem, ali je s soigralci glavni favorit za končni naslov. "Favoriti? Ne vem, to ni beseda, ki bi mi bila všeč. Zagotovo nam dejstvo, da vodimo, vliva dobre občutke. Lepo je, ker do tega ni prišlo naključno, ampak je to odraz našega trdega dela s trenerjem. Kot nam Conte vedno pravi, skupaj garamo zato, da Inter popeljemo na najvišji možni položaj." 

Prav trener Conte je po mnenju mnogih glavni razlog za Interjeve uspešne predstave v letošnji sezoni, pa čeprav je bil še pred nekaj meseci na izhodnih vratih, potem ko so Nerazzurri v svoji skupini Lige prvakov končali kot četrti. "Veliko se je spremenilo, odkar je sedel na našo klop. Zahteva, da smo pozorni na vsako malenkost – ko smo na igrišču in ko nismo. Samo tako lahko zmaguješ na najvišji ravni. Njegove besede si vsak dan ponavljamo. So kot naše zapovedi. Naša največja odlika je to, da se znamo prilagoditi. Proti Juventusu smo igrali na drugačen način kot proti Laziu, proti Milanu pa spet na čisto drug. Veliko časa porabimo za analizo nasprotnikov, kar skušamo čim bolj izkoristiti na igrišču," je o nekdanjemu trenerju Juventusa in Chelseaja povedal 23-letnik iz Bahie Blance.

Lautaro je sicer k Interju prišel poleti 2018, ko so z njegovo prodajo pri Racing Clubu zaslužili 25 milijonov evrov. Za Milančane je doslej nastopil 117-krat in dosegel 45 zadetkov in 16 asistenc. V Serie A je na 85 tekmah 33-krat meril v polno. Za argentinsko reprezentanco je nastopil 19-krat, ima pa okroglih deset zadetkov. Po podatkih Transfermarkta je ocenjen na 70 milijonov evrov, njegova odkupna klavzula pa naj bi bojda znašala 111 milijonov.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zavetnik baleta
28. 02. 2021 15.50
+2
Ne znam si predstavljati, kako bi bilo, če bi Bartomeu "uspel" še s tem 111 milijonskim. Drugače pa dobra novica za Inter in še bolj za Barcelono
Vladimir.Krutov
28. 02. 2021 18.50
+1