Šport

Nova zvezdica za Jesenice

Jesenica, 16. 04. 2006 09.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Jesenicah praznujejo. Železarji so si s četrto zmago nad Slavijo priborili naslov državnih prvakov.

Novi stari slovenski prvaki
Novi stari slovenski prvaki FOTO: POP TV

Hokejisti Acroni Jesenic, branilci naslova, si lahko že na današnji peti finalni tekmi državnega prvenstva priborijo novo lovoriko, peto v samostojni Sloveniji. Po prvih štirih tekmah z Založani vodijo s 3:1 v zmagah in za končni uspeh potrebujejo le še eno zmago.

Kopitar za začetek

Tekma, ki jo spremlja kar 4000 večinoma navijačev Jesenic, se je začela v velikem slogu. Prvi strel je pripadel mlademu Anžetu Kopitarju, na čigar pomoč v končnici so Gorenjci dolgo računali. Nazadnje mu njegov nov delodajalec v prihodnji sezoni - klub iz ameriške lige NHL, Los Angeles Kings - nastopa v slovenski končnici ni dovolil, kljub temu pa je mladi zvezdnik na Jesenicah požel huronski aplavz.

Pokal za zmagovalno moštvo je, po dolgem času v domači dvorani, dvignil kapetan starih in novih državnih prvakov Dejan Varl, ki je dobil tudi nagrado domačega kluba za "MVP" finala.

Junak zadnje finalne tekme je bil jeseniški vratar Gaber Glavič.

Prva tretjina je minila v znamenju Železarjev, ki so ves čas nadzorovali potek igre. Tik pred zaključkom prvih dvajsetih minut pa jim je uspelo tudi doseči vodilni zadetek. Plošček je za hrbet vratarja Slavije Anžeta Ulčarja spravil Dejan Varl. Jeseniški hokejist se je znašel sam pred golom, saj je obramba gostov popolnoma odpovedala.

Trije zadetki v minuti

Slavje na jeseniški tribuni se je začelo že sredi druge tretjine
Slavje na jeseniški tribuni se je začelo že sredi druge tretjine FOTO: POP TV

Točno na polovici igre se je začela Slavija, ki se je na dosedanjih tekmah uspešno upirala Jesenicam, potapljati. V samo nekaj minutah so namreč padli kar štirje goli.

Jeseničani so petič v samostojni Sloveniji osvojili zvezdico: doslej so bili prvi v letih 1992, 1993 in 1994 ter lani. Za Slavijo pa letošnji finale pomeni tretji nastop v zaključnih bojih v klubski zgodovini, najbolj cenjene lovorike pa v Zalogu še nimajo.

V nekdanjem jugoslovanskem prvenstvu so si Jesenice med leti 1957 in 1988 priborile kar 23 naslovov državnih prvakov in bile tako daleč najuspešnejše moštvo v nekdanji skupni državi.

V 30. minuti je Luka Žagar lepo poiskal Petra Rožiča, ki je plošček neoviran spravil v gol. Tri minute kasneje pa se je že začelo slavje jeseniških navijačev. Najprej je ob dveh igralcih prednosti na 3:0 povišal Aleš Kranjc, nato pa sta še pred iztekom minute v razmaku le nekaj sekund akciji uspešno zaključila še Luka Žagar in Rumun Ndur. Peti gol je ob takrat že izenačenih močen na igrišču padel natančno 59 sekund po tretjem.

Acroni Jesenice - VTZ Slavija 7:0

V zadnji tretjini sta obe moštvi pokazali manj borbeno igro, saj je bilo jasno, da je vse že odločeno. Kljub temu so Jeseničani uspeli še dvakrat premagati utrujene Založane. V 51. minuti je Dejan Varl dosegel drugi gol na tekmi in povišal na 6:0, v 57. minuti pa je bil ob podaji Tomaža Razingarja za končnih 7:0 uspešen še Marcel Rodman.

Dvorana Podmežakla, gledalcev 4500, sodniki: Dremelj, Kamšek (oba Jesenice), Lešnjak (Ljubljana).
Strelci: 1:0 Varl (Pretnar, Goličič, 20.), 2:0 Rožič (Polončič, Goličič, 30.), 3:0 Krajnc (Rebolj, Razingar, 33.), 4:0 Žagar (Dervarič, Goličič, 34.), 5:0 Ndur (Naumenko, Hafner, 34.), 6:0 Varl (Pretnar, Rebolj, 51.), 7:0 M. Rodman (Razingar, 57.).
Kazenske minute: Acroni Jesenice 20, VTZ Slavija 16.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stafordcic@email.si
17. 04. 2006 19.38
kdor zna zna ni kj
pav@jesenice.net
16. 04. 2006 19.48
Čestitke Jeseničanom za zmago ! Zmotilo pa me je komentiranje Andreja Stareta.Ta človek enostavno ne ve kaj govori.
Ve?niAteist
16. 04. 2006 19.14
Rajši nisem gledal, kako so ljubljanski navijači trpeli :-)