Šport

Oblak se ne bo predal

Ljubljana, 12. 10. 2006 15.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Selektor slovenske nogometne reprezentance, Brane Oblak, ne razmišlja o odstopu.

Brane Oblak ne razmišlja o odstopu
Brane Oblak ne razmišlja o odstopu FOTO: POP TV

Slovenska nogometna reprezentanca tako na lestvici skupine G kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2008 kot tudi v očeh javnosti tone vse globlje. Zadnji tekmovalni udarec je doživela v sredo v Belorusiji (2:4). Vnovič je razočarala z igro in nekateri so (celo že pred tekmo v Minsku) ob takšnem razpletu zahtevali slovo selektorja Braneta Oblaka. Toda najboljši slovenski nogometaš vseh časov, pa čeprav s svojimi varovanci ne dosega uspehov iz svojih igralnih časov, ne razmišlja o odstopu.

"Noben pravi vojskovodja se ne preda kar tako," je po prespani noči na novinarski konferenci v Ljubljani dejal 59-letni strateg na klopi slovenske vrste, ki ocenjuje, da je bilo v zadnjem letu storjenega tako nekaj dobrega kot slabega. V letu 2006 je slovenska vrsta odigrala osem tekem in zabeležila tri zmage, neodločen izid in štiri poraze. "Dokončnih zaključkov še nisem naredil. Najprej je treba vse podrobno analizirati, je pa dejstvo, da je bilo tako nekaj dobrih kot tudi slabih strani. Treba se je zavedati, da je naša ekipa že v začetku v zaostanku, saj nogometaši nimajo dovolj rutine. Trenutno lahko računamo le na 18 igralcev in še mogoče tri, morali pa bi imeti vsaj 25 nogometašev. Kar se rezultatov tiče vsekakor nismo bili tako uspešni kot lani, ko so igrali še nekateri starejši igralci. Zdaj pa smo še pomladili vrsto in to je pač najboljše, kar imamo," meni Oblak.

Naši nogometaši nimajo dovolj rutine, pravi Oblak
Naši nogometaši nimajo dovolj rutine, pravi Oblak FOTO: POP TV


Začeli dobro ...

Slovencem je na zadnji tekmi po prvem polčasu kazalo zelo dobro, saj je vodila z 2:1. "Dogovor pred nadaljevanjem je bil, da ne prejmemo zadetka v prvih petih minutah. Nato pa smo dobili dva v šestih. To je vplivalo na igralce, morala je padla ... Fantom ne morem zameriti ničesar, Belorusi so bili pač boljši. Ekipa z Miletom Ačimovičem je boljša kot brez njega, toda sam je dejal, da je pripravljen le za dober polčas. Njegova menjava Andrej Komac je moral pokriti Aleksandra Hleba, kar pa mu je nekako uspevalo šele ob koncu tekme. Povsem sta me zadovoljila Klemen Lavrič in Robert Koren, medtem ko je bil Miran Burgič v napadu preveč statičen," pravi Oblak, ki se hkrati zaveda tudi vrzeli na bočnih položajih.

Branko Ilič je po dobri predstavi proti Luksemburgu tokrat odigral slabše, Bojan Jokič pa se je solidno "boksal z njimi", kot se je izrazil Oblak, a je bil na začetku malce preplašen. "Jokiča vidim kot perspektivnega bočnega igralca, medtem ko bo Ilič sčasoma spet zasedel mesto v zadnji vrsti, kjer tudi ponavadi igra. Po drugi strani pa ustreznih rešitev ne predstavljata niti Mišo Brečko, ker je prelahek za to igralno mesto, in Komac. Slednji niti noče igrati na tem položaju," je pojasnil prvi mož stroke v slovenski izbrani vrsti. V oči je bodla tudi precej prepustna zadnja vrsta, toda selektor, ki na primer zaenkrat ne računa na vpoklic branilca Sturma Mitje Moereca, meni, da "je to najboljše, kar imamo". "Slovenija niti ne more več igrati s štirimi možmi v zadnji liniji, ampak s tremi, z liberom. Tu bi lahko svojo vlogo odigral na primer tudi Igor Lazič," še meni Oblak, ki tudi zavrača očitke, da ni pravega vodje, saj naj bi Ačimovič svojo vlogo opravljal povsem korektno.

Oblak pravi, da lahko trenutno računa le na 18 igralcev
Oblak pravi, da lahko trenutno računa le na 18 igralcev FOTO: POP TV


Kljub temu je slovenska reprezentanca na Dinamovem stadionu v Minsku na trenutke izgledala povsem nebogljeno. Belorusi so bili tehnično boljši, prehitri, po Oblakovem mnenju pa sta izstopala predvsem Aleksander Hleb in Sergej Kornilenko.

"Računamo lahko še na Daliborja Stevanoviča, Zlatana Ljubijankiča, Boruta Semlerja, Aleksandra Radosavljeviča in Dareta Vršiča. Toda to so spet počasni igralci. Manjkajo pa hitri. V Minsku bi rad videl na primer Džonija Novaka ali Mladena Rudonjo," je zaključil Oblak in dodal, da bi njegovi varovanci morali že v začetku tudi s kakšnim bolj "moškim" prekrškom ustaviti najnevarnejše beloruske može.

Sicer pa je bila to zadnja letošnja tekma članske vrste. Naslednjo kvalifikacijsko tekmo bo odigrala 24. marca prihodnje leto v Albaniji. Igralni termin mednarodnih tekem je še 15. novembra, toda zaradi neustreznih ponudb so se na Nogometni zvezi Slovenije odločili, da bodo ta datum izkoristili le za prijateljsko tekmo mlade slovenske vrste do 21 let in Švice. NZS naj bi dobila ponudbe le za igranje tekem v Sloveniji, kar pa za NZS v novembru ni sprejemljivo, saj naj bi bilo preveč tvegano glede vremena. "Pa tudi obisk na zadnji tekmi v Celju ni bil najboljši, tako da bi tekma gotovo pomenila kar zajeten deficit," je pojasnil generalni sekretar NZS Dane Jošt. Gostovanje je Sloveniji ponudil le Egipt, a na NZS bodo še preverili, ali ta ponudba sploh še obstaja.

SORODNI ČLANKI

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rijad Proši?
13. 10. 2006 18.26
Oblak ne bo odstopil, ker ga v tem primeru ne čaka odpravnina.Če pa ga nogometna zveza skensla, mu je dolžna izplačati ne tako majhno odpravnino. Zato ga je treba pritiskati, da odstopi.
fafl
13. 10. 2006 07.21
Vsak časten general, ki ne vidi več izhoda brez poraza, se preda in prihrani številna življenja. Oblak bi pa še kar žrtvoval nedolžne. Očitno nas morajo še Albanci dol dat ene 2:0...sad
marko.kozuh@siol.net
12. 10. 2006 22.40
Ne bo se predal, ker mogoče hoče še kakšen poraz. Srečko VRNI SE !!!!!!!!!!!!!
lebdim@email.si
12. 10. 2006 19.28
Tko, kot je jasno, so bila najboljša leta slovenskega nogometa, ko je bil Srečko Katanec ... še danes mislim, da je odstopil zaradi prepotentnega Zlatka Zahoviča, čeprav je on najboljši strelec slovenske reprezentance ... kar se pa tiče Oblaka, ne vem ... se strinjam z vami, kaj on dela med odmori? samo to: naši igralci imajo kondicijo, verjemite!
zavedni@hotmail.com
12. 10. 2006 18.51
Mislim, da je vse jasno, če povem samo podatek o skupnem rezultatu odigranih drugih polčasov v zadnjih nekaj tekmah. 0:6. Le kaj Oblak dela med odmorom oziroma ali naši igralci sploh imajo kaj kondicije?!!
Damjan Brulc
12. 10. 2006 18.14
oblak odstop ker to je sramota
ferrari
12. 10. 2006 18.08
Čas je,da se ljudje,ki predstavljajo slovenski nogomet malo zamislijo glede vsega kar se dogaja z nogometom zadnje čase. Zaenkrat bi morala odstopiti vsaj dva človeka to sta Rudi zavrl ter Brane Oblak,ker oba delata veliko škodu tako reprezentančnem kot klubskem nogometu.
babibon12@hotmail.com
12. 10. 2006 18.04
Krona pa je: "Najprej je treba vse podrobno analizirati, je pa dejstvo, da je bilo tako nekaj dobrih kot tudi slabih strani. Treba se je zavedati, da je naša ekipa že v začetku v zaostanku, saj nogometaši nimajo dovolj rutine." Saj zato ne bodo izkoristili novemberskega termina, ker so vsi že "izkušeni".
babibon12@hotmail.com
12. 10. 2006 18.01
Zanimivi komentarji: "...je zaključil Oblak in dodal, da bi njegovi varovanci morali že v začetku tudi s kakšnim bolj "moškim" prekrškom ustaviti najnevarnejše beloruske može." In to potem, ko je tako nahitro vrgel ven Kariča iz Repke. ;) Kdo sestavlja ekipo?
515481
12. 10. 2006 17.53
Oblak nehaj filozofirati in ODSTOPI, da ne boš še bol zafural ogleda slo. repr.Ne znaš motivirati fantov,ni zmagovalnega duha,tvoje strategije so popolnoma mimo. P.s. Srečko vrni se!!!!!!
s_slovenec@hotmail.com
12. 10. 2006 17.47
Dokazuje, da ima dosti več v nogah kot pa v glavi. Njegovo mesto pa zahteva predvsem glavo :)))
Melita Gaber
12. 10. 2006 17.40
Genijalec... Je bil pač dober fuzbaler... ampak tole delo mu pa ne gre... in naj ne govori kozlarij v stilu, da lahko računa na 10 igralcev, ker jih ekipo sestavlja več - in tisti niso oblečene žabe... Bedak...
mperko1@siol.net
12. 10. 2006 17.11
sramota za slovenski fuzbal.poglejte katanca in njegovo makedonijo k je remizirala z angleži in včeraj zmagala s 3-0 proti andori.če bi še mel katanca bi sigurn pršli na EP.Oblak-dol z njim!!!
spasku@email.si
12. 10. 2006 16.54
Oblak lepo te prosim odstopi že enkrat ker si totalno nesposoben,nimaš pojma o nogometu.isto velja za ostale v nzs sama maf....
kista
12. 10. 2006 16.54
doki007 STRINJAM SE! drugače pa mislim, da je odstop obvezen.
doki007@email.si
12. 10. 2006 16.38
puste ta fuzbal vidte da ni vse skp nč,...eno velko skropucalo raj se posvetite bolj intelegentnim športom..... _ekonomista_
fafl
12. 10. 2006 15.42
Dej oblak, pejt se h Katancu mal naučit. On je znal iz fantov, pa kakršni so že bli , potegnt maksimum. Trenutno je slovenski nogomet v totalnem razpadu in ti imaš največ zaslug za to! Za božjo voljo, ODSTOP, a te bodo mogl odnest s tega stolčka? Mafija v vrhu NZS pa tud!!
zavedni@hotmail.com
12. 10. 2006 15.28
A ta človek skupaj z Zavrlom še ne misli odstopiti? Ni rojen za trenerja, ker poleg čudnih taktik tudi ne zna narediti nikakršnega pravega vzdušja v reprezentanci. In potem še take pozitivne ven strelja, da se ti kozla. Sram naj bo vse v NZS. Hočemo odstop Oblaka, Zavrla in njegovih "satelitov!"