Odbojka

Bonitta: Igra še ni na želeni ravni, toda verjamem v naša dekleta

Ljubljana, 11. 08. 2022 13.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovensko žensko člansko odbojkarsko izbrano vrsto že čez dober teden dni čaka začetek novega kvalifikacijskega cikla za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Belgiji, Italiji, Estoniji in Nemčiji. Pred tem bodo naša dekleta opravila še sklepni del priprav, v katerem bodo skušala odpraviti napake s predhodnih prijateljskih tekem z Grčijo.

Varovanke selektorja Marca Bonitte so z grško reprezentanco v minulih dneh odigrale kar šest pripravljalnih dvobojev, po tri v Kranjski Gori in Solunu.

Na grških tleh so slovenske odbojkarice sicer pokazale napredek v igri - enkrat so zmagale z izidom 3:0, dvakrat pa remizirale z 2:2 - toda prekaljeni italijanski strateg verjame, da so naša dekleta zmožna še veliko boljših predstav, kot jih trenutno kažejo. "Rezultat je bil na vseh tekmah približno enak, ekipi sta precej izenačeni. Na zadnji tekmi smo imeli nekaj težav z zbranostjo, dekleta so se težko osredotočala na igro. Glede na to je rezultat 2:2 za nas kar dober. Moramo se še izboljšati, še posebej igro v protinapadu. Tokrat smo se v veliki meri posvetili bloku in obrambi, tudi protinapadom, na drugi strani pa je bila Grčija zelo dobra, predvsem pri začetnem udarcu. Pri sprejemu še imamo težave. Čaka nas še kar nekaj dela, ostati pa moramo prava ekipa, torej držati skupaj in se pripraviti na začetek kvalifikacij," za uradno spletno stran Odbojkarske zveze Slovenije dober teden dni pred začetkom kvalifikacij za EP poudarja Marco Bonitta. 

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca začenja s sklepnim delom priprav na bližajoče se kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo na sporedu prihodnje leto.
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca začenja s sklepnim delom priprav na bližajoče se kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo na sporedu prihodnje leto. FOTO: Aleš Oblak (OZS)

Kvalifikacije za Eurovolley 2023 bodo potekale v zelo strnjenem sporedu, med 20. avgustom in 10. septembrom. Slovenke so v skupini s severnimi sosedami Avstrijkami ter izbranima vrstama Gruzije in Azerbajdžana. Na prvenstvo stare celine se bosta uvrstili najboljši dve reprezentanci iz vsake kvalifikacijske skupine.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.