Odbojka

ACH in Calcit zanesljivo do prve finalne zmage

Ljubljana, 15. 04. 2023 21.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odbojkarji ACH Volleyja so dobili prvo finalno tekmo državnega prvenstva. V Ljubljani so brez težav s 3:0 (20, 16, 19) premagali Calcit Volley in lahko mirno pričakujejo drugo tekmo, ki bo na sporedu v sredo v Kamniku. Odbojkarice Calcit Volleyja pa so na prvi tekmi finala državnega prvenstva premagale GEN-I Volley s 3:0 (13, 16, 16).

ACH Volley je uspešno začel finalno serijo, po kateri želi ubraniti naslov državnega prvaka. V petih medsebojnih tekmah te sezone je Kamničane vselej premagal, a nikoli brez težav, prvo tekmo finala pa je dobil najlažje doslej. Tekmecem ni dopustil nobene možnosti za presenečenje, od začetka do konca je držal vse niti v svojih rokah.

Z odlični sprejemom je zlahka organiziral napade in jih v večji meri tudi uspešno zaključeval. S 16 točkami je bil najučinkovitejši Nikola Gjorgiev, izkazala pa sta se tudi mladi Klemen Šen in reprezentančni bloker Danijel Koncilja, med drugim sta dosegla vsak po tri ase.

Gosti so v prvem nizu vodili le s 3:2, Koncilja je takoj zatem pokazal nekaj odličnih servisov, Ljubljančani so vknjižili štiri zaporedne točke, malo pozneje pa vodili že z 12:5. V samem zaključku so po vodstvo z osmimi točkami razlike malo popustili, toda tekmec se ni resno približal.

Velika premoč oranžnih zmajev se je nadaljevala tudi v drugem nizu, spet so imeli za to največ zaslug dobrih servisi. Tokrat sta jih nizala Šen in Matic Videčnik, že pri izidu 15:8 je bilo jasno, da bodo gostitelji povedli z 2:0.

Tretji niz je bil še najbolj izenačen. Gosti so vodili z 10:9, a nato domačim spet dovolili serijo šestih zaporednih točk. To še ni bil njihov dokončni padec, poskušali so se boriti, v končnici prišli do zaostanka štirih točk, a realnih možnosti za preobrat niso imeli.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kamničanke ugnale Novogoričanke

Novogoriške odbojkarice, ki so v polfinalu presenetljivo premagale pokalne prvakinje iz Maribora, so na prvi finalni tekmi pokazale drugo lice. Kot da bi se zadovoljile že s samo uvrstitvijo v finale, se branilkam naslova niso resneje upirale. 

Zatajile so v vseh elementih, dosegle niso niti enega asa, en sam blok , v napadu so bile povsem nerazpoložene. Kamničankam, ki so tekmo vzele resno, niti ni bilo potrebno pokazati vsega znanja, tako ali tako so vse nize dobili več kot prepričljivo.

S 23 točkami je bila najučinkovitejša igralka Fatoumatta Sillah, nekdanja igralka goriške ekipe, v napadu je imela dobro pomoč pri Maši Pucelj, ki je k zmagi prispevala 14 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.