Odbojka

ACH v odbojkarskem finalu vodi z 2:0

Ljubljana, 17. 04. 2021 20.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odbojkarji ACH Volleyja so še korak bližje 18. naslovu državnega prvaka. Po odmoru zaradi zaprtja športa so dobili še drugo finalno tekmo, tudi tokrat so Merkur Maribor, najboljšo ekipo rednega dela, premagali s 3:1 (22, -21, 15, 22). Tretja tekma bo v torek v Mariboru.

Tekma v Tivoliju je bila podobna prvi, le da je bil četrti niz bolj izenačen kot v Mariboru. Gosti so spet pokazali borbenost, a Ljubljančani so vendarle nekoliko bolj kakovostna ekipa, še posebno, ker Štajerci ne morejo računati na poškodovanega Ahmeda Ihbajrija.

ACH Volley
ACH Volley FOTO: Ervin Čurlič

Mariborčani so verjeli, da lahko izid v zmagah izenačijo in s tako miselnostjo so tudi začeli dvoboj. V prvem nizu so bili vse do končnice v prednosti, nekajkrat vodili za tri točke, toda odločilni so bili trenutki pred samo končnico. Po zaostanku 17:19 so domači, pri katerih je manjkal libero Kyle Dagostino, dosegli štiri zaporedne točke, zadnji dve z blokom. Gosti so nato še prišli do točke zaostanka, toda po novem bloku Amirja Touhteha so oranžni zmaji povedli s 23:20, tri točke razlike so bile tudi ob koncu niza.

Mariborčani po zaostanku niso izobesili bele zastave, tudi v drugem nizu so prevladovali, za razliko od prvega pa so bili v končnici bolj zbrani. Na 18. točki sta bili ekipi še izenačeni, nato pa je Maribor z blokom Mihe Cafute povedel za dve točki, prednost pa je do konca niza le še povišal.

Merkur Maribor
Merkur Maribor FOTO: Ervin Čurlič

Po slabo odigranem tretjem nizu je bilo videti, da je varovancem Sebastijana Škorca zmanjkalo moči, tudi četrtega niso odprli najbolje, toda nato so vendarle pokazali zobe. ACH-ju so ves čas dihali za ovratnik, a to je bilo tudi vse, kar so jim zanesljivi Ljubljančani dovolili.

Božidar Vučičević je bil z 22 točkami najučinkovitejši igralec tekme, dve točki je dosegel s servisom, tri z blokom in 17 z napadom. Touhteh jih je prispeval 15, tri z blokom, pri gostih sta jih Alen Šket in Rok Možič dosegla 18.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.