Odbojka

ACH Volley namučil večkratnega evropskega prvaka, tretji poraz Calcita v Trevisu

Berlin, 10. 12. 2020 19.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odbojkarji ACH Volleyja so na drugi tekmi turnirja skupine C lige prvakov v Berlinu pokazali zelo dobro predstavo, ki pa ni bila dovolj, da bi ugnali večkratnega evropskega prvaka in najboljšo ekipo zadnjih let, Zenit iz Kazana. Rusi so bili po ogorčenem boju boljši s 3:1 (16, -19, 23, 26) in na drugi turnir odhajajo z maksimalnim izkupičkom. Odbojkarice Calcita Volleyja pa so na turnirju skupine B evropske lige prvakinj v Trevisu izgubile še tretje srečanje. Po Coneglianu in Fenerbahceju jih je premagal še francoski Nantes, izid je bil 3:0 (22, 19, 20).

Več videovsebin
  • Matija Pleško po tekmi ACH Volley - Zenit Kazan (2. del)
    00:32
    Matija Pleško po tekmi ACH Volley - Zenit Kazan (2. del)
  • Matija Pleško po tekmi ACH Volley - Zenit Kazan (1. del)
    00:33
    Matija Pleško po tekmi ACH Volley - Zenit Kazan (1. del)

 

Ljubljančani bodo v Kazan, ki bo februarja gostil drugi turnir, odšli s tremi točkami, ki so jih dobili, ker poljska ekipa Jastrzebski Wiegel zaradi okužb z novim koronavirusom v Berlin ni dopotovala. Šest točk je na domačem turnirju zbrala ekipa Recycling Berlin, ki je premagala slovenske prvake, proti Rusom pa pokazala precej slabši odpor, kot so ga nudili varovanci Matije Pleška.

Ti so imeli le en slab trenutek. To je bila druga polovica prvega niza, ko jim je nekoliko popustil sprejem, kar je moštvo s kopico ruskih reprezentantov in francoskim zvezdnikom Earwinom Ngapethom znalo izkoristiti. Drugi niz so nato Ljubljančani zanesljivo dobili, v tretjem in četrtem pa se je odvijal ogorčen boj za vsako točko, obakrat so oranžni zmaji klonili predvsem v končnici.

Najučinkovitejši igralec ljubljanske vrste je bil z 21 točkami Mitar Djurić, na drugi strani jih je Maksim Mihajlov dosegel 20.

Kapetan Ljubljančanov Gregor Ropret je po tekmi povedal: "S samo igro in bojem smo danes res lahko zelo zadovoljni. Škoda, da mogoče tega nismo pokazali že v torek proti Berlinu, ker sem prepričan, da bi bil rezultat povsem drugačen. Vemo, kaj ACH zmore, igrali smo proti eni izmed najboljših ekip v Evropi in res jih držali ves čas. Dobra predstava in popotnica za naprej. Kljub vsemu mislim, da jim nismo nič podarili, tudi v končnicah ne. To so igralci svetovnega kova, ki ravno kadar potrebujejo, najdejo tisto potezo več. To se je videlo v obeh zadnjih nizih. V tretjem z odličnim servisom, na koncu pa z napadom Ngapetha. Težko si je karkoli očitati, na nas je, da to raven zdaj vzdržujemo vsak trening, vsako tekmo in poskusimo s takšno formo iti v Kazan."

Matija Pleško je lahko zadovoljen s tem, kar so proti Kazanu prikazali njegovi varovanci.
Matija Pleško je lahko zadovoljen s tem, kar so proti Kazanu prikazali njegovi varovanci. FOTO: Alen Hadžić

Calcit brez možnosti
Kamničanke so po osvojenemu zgodovinskemu nizu v ligi proti Fenerbahceju dobile upanje, da bi lahko proti Francozinjam prišle tudi do prve zmage, a se je to izkazalo za račun brez krčmarja. Olivera Kostić Brulec tokrat ni bila tako razpoložena kot proti Turkinjam, nasploh je pri Calcitu šepala igra v napadu, v katerem so pogrešale Ano Marijo Vovk, ki se je poškodovala dan prej. V prvih dveh nizih so Slovenke zaostale že na začetku, najdlje pa so se upirale v tretjem.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.