Odbojka

ACH Volley še tretjič poražen v ligi prvakov

Ljubljana, 13. 12. 2023 20.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Odbojkarji ACH Volleyja so v ligi prvakov vpisali še tretji poraz. V Ljubljani jih je s 3:1 (-22, 23, 23, 18) premagal francoski Tours, ki je tako drugič v skupini B zmagal.

Ljubljanska ekipa je dobro ocenila, proti komu ima največ možnosti za zmago. Francoski prvaki so se pokazali kot premagljiva ekipa, a je mladim gostiteljem, ki so sicer dobili prvi niz, v izenačenem boju zmanjkalo nekaj izkušenj. Predvsem v končnicah drugega in tretjega niza, ki so jih gosti dobili s tesnim izidom.

"Čas je za prvo zmago. To lahko dosežemo z dobrimi servisi in agresivnostjo," je pred tekmo s francoskimi prvaki dejal domači trener Radovan Gačič. Njegovi varovanci so potrebovali nekaj časa, da so začeli uresničevati njegove napotke, začetek namreč ni bil zanesljiv. Sredi prvega niza so gosti po bloku Maticu Videčniku vodili s 13:9, toda nato so prišli trenutki domače ekipe.

Razpoložen je bil predvsem nov up slovenske odbojke, 18-letni Luka Marovt, ki je z dvema zaporednima asoma ekipo povedel v vodstvo z 18:17, z blokom Jana Pokeršnika pa so oranžni zmaji povedli z 20:18. Prednosti v nizu pa niso več izpustili iz rok. Marovt jim je zagotovil prvo zaključno žogo, ki jo je izkoristil kapetan Nikola Gjorgiev.

Še več preobratov je ponudil drugi niz. Ljubljanska ekipa je nadaljevala dobro serviranje, Gjorgiev je bil neusmiljen v napadu, a tudi gosti so igrali dobro. Nekajkrat so zaostali za dve točki, nazadnje po dveh zaporednih asih Danijela Koncilje za 15:13. Gosti so prvi as dosegli šele pred končnico, Željko Čorić je z njim postavil izid 18:21. Domači so se še približali na točko zaostanka, a tekmecev niso ujeli.

ACH Volley - Tours
ACH Volley - Tours FOTO: Sofascore.com

Zato pa so prevzeli pobudo v tretjem nizu. Vodili so že s 13:9, toda na 16. točki sta bili ekipi spet izenačeni, serija zaporednih točk gostov, za katero so zaslužni predvsem začetni udarci Čorića, pa se je nadaljevala do izida 16:20. Po menjavah v ekipi, v igro sta vstopila Klemen Šen in Jošt Kržič, so Gačičevi varovanci s servisi Šena prišli do treh zaporednih točk, vendar jim izenačiti ni uspelo.

To je očitno na moštvu pustilo posledice, na začetku četrtega niza je zaostalo z 1:6. Gačiču ga je še uspelo prebuditi, dvakrat so se oranžni zmaji približali na točko zaostanka, pri izidu 13:14 pa imeli priložnost za izenačenje, a je po mnenju sodnikov Kržič storil napako na mreži. Takoj za tem so sodniki še en dvomljiv položaj dosodili v korist Toursa, kar je domačim vzelo nekaj zbranosti, posledica tega je bil gladek poraz.

Gačič: V drugem in tretjem nizu smo imeli svoje priložnosti

"Težka tekma je za nami, to je poraz, ki definitivno boli. Začeli smo odlično, imeli smo razigranega Marovta, prav tako pa smo odlično servirali. V drugem in tretjem nizu smo imeli svoje priložnosti, vendar se v končnici prebudili prepozno. Naši mladi igralci so ponovno dokazali, da lahko igrajo tekme na najvišji ravni, kar je dobra popotnica za nadaljevanje sezone," je zapravljeno priložnost obžaloval trener domačih Radovan Gačič.

Četrto tekmo v ligi bodo slovenski prvaki odigrali že naslednji četrtek, ko bodo gostovali v Rzeszowu pri Asseco Resovii.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.