Odbojka

Oranžni zmaji turnir v Berlinu začeli s porazom

Berlin, 08. 12. 2020 18.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
0

Odbojkarji ACH Volleyja so Ligo prvakov začeli s porazom. Tako kot na uvodnem dvoboju lanskega tekmovanja je bil tudi tokrat od slovenskih prvakov boljši Recycling Berlin, v domačem mehurčku je na tekmi predtekmovalne skupine C zmagal s 3:0. Nemci so bili boljši tekmec, a slovenskih prvakov niso nadigrali.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nemci, ki so imeli tako kot tekmeci nekaj težav s poškodbami - pri obeh sta poškodovana prva podajalca, za razliko od Gregorja Ropreta pri domačih Rus Sergej Grankin ni igral, so bili boljši tekmec, a slovenskih prvakov niso nadigrali. ACH je svojo priložnost zapravil v drugem nizu, ko je vodil z 21:19, nato pa dovolil, da so gostitelji osvojili tri zaporedne točke, pozneje pa izkoristili že prvo zaključno žogo. Berlinčani so v prvem nizu pokazali odlično igro, Ljubljančanom prave priložnosti niso ponudili, pa čeprav so ti izvajali dober pritisk s servisom, dosegli tudi tri ase. Toda domači so bili nezaustavljivi v napadu, v katerem je blestel predvsem ameriški korektor Benjamin Patch. Američan je svoj strelski šov nadaljeval tudi v drugem nizu. A v njem so tudi Ljubljančani dobro odgovarjali. Zmajem se je ponudila priložnost, ki pa je niso izkoristili. Posledica je bil tudi slab začetek tretjega niza, v katerem so Nemci, pri katerih je Patch stopil s "plina", pri nabiranju točk pa sta ga zamenjala Francoza Samuel Tuia in Timothee Carle, ušli, toda slovenski prvaki so se jim približali, jim ves čas dihali za ovratnik, v končnici pa so bili spet premalo zbrani.

Ljubljančani bodo na berlinskem turnirju, enemu od dveh v predtekmovanju - turnirski sistem je zamenjal običajni sistem s tekmo doma in v gosteh, v sredo prosti, saj je Jastrzebski Wegiel, s katerim bi se morali meriti, zaradi okužb s covidom-19 nastop odpovedal. V četrtek bodo izbranci Matije Pleška igrali proti Zenitu Kazanu, najboljši evropski ekipi zadnjega desetletja.

Ljubljančani so turnir v Berlinu odprli s porazom.
Ljubljančani so turnir v Berlinu odprli s porazom. FOTO: OZS

Izjavi po tekmi:
Matija Pleško, trener ACH Volleyja:
"Danes nismo bili na naši ravni, razen mogoče dveh, treh igralcev. Vučićević je odigral, kot zna, tudi Djurić je na sredini, ne na svojem igralnem mestu, naredil svoje, druge pa sem pogrešal. Zakaj, ne vem, ampak rezultat je, kakršen je. Počitka po takšni tekmi ne potrebujemo. Verjamem, da noben od igralcev ni utrujen, ker tole je šlo zelo hitro. Kazan smo prav tako predelali tako kot Berlin, žal pa nisem optimist. Seveda se bo treba sestaviti, konkretno pogovoriti in v četrtek resnično bolje zastopati barve ACH-ja."

Gregor Ropret, kapetan ACH Volleyja Ljubljana:
"Absolutno se nismo nadejali tako gladkega poraza. Mislim, da nismo bili toliko slabši nasprotnik, kot na koncu kaže rezultat. Na servisu in sprejemu so bili Nemci mnogo boljši in začetni udarec so zadeli takrat, ko so ga najbolj potrebovali. Prepričan sem, da če bi uspeli dobiti drugi niz, bi se lahko tekma končala precej drugače, v tretjem nizu, ko so se sprostili, pa jih je bilo res težko zaustaviti. Mi smo poskušali slediti ves čas, ampak na koncu ni šlo."

Berlin, turnir lige prvakov, skupina C,  1. krog:  
ACH Volley - Berlin Recycling Volleys 0:3 (20:25, 23:25, 21:25)

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.