Odbojka

Makedonski reprezentant v taboru oranžnih zmajev

Ljubljana, 21. 06. 2021 10.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

ACH Volley Ljubljana po prihodu dveh slovenskih in dveh srbskih odbojkarskih reprezentantov nadaljuje s kadrovanjem. Tokrat v zmajevem oranžnem gnezdu pozdravljajo kapetana makedonske reprezentance Nikolo Gjorgieva.

Alen Šket (levo) je pred dnevi okrepil Ljubljančane, po novem je novi član oranžnih zmajev tudi kapetan makedonske reprezentance.
Alen Šket (levo) je pred dnevi okrepil Ljubljančane, po novem je novi član oranžnih zmajev tudi kapetan makedonske reprezentance. FOTO: Damjan Žibert

Nikola Gjorgiev, ki igra na položaju korektorja, je v svoji dosedanji karieri zastopal barve številnih evropskih velikanov, med katerimi najbolj izstopajo Paris Volley, VfB Friedrichshafen ter İnegöl Belediyesi, od koder tudi prestopa v Ljubljano. Pot ga je ponesla tudi v deželo vzhajajočega sonca, kjer se je v sezoni 2016/2017 s Toray Arrows veselil naslova japonskega prvaka. Klub ACH Volley Ljubljana bo tako enajsti klub v bogati karieri Gjorgieva. 196 centimetrov visoki Gjorgiev je že nemalokrat opozoril nase z vrhunskimi predstavami tako v dresu reprezentance kot tudi v klubskih barvah. Kar tri leta zapored je bil izbran za najboljšega napadalca v drugorazrednem reprezentančnem tekmovanju – evropski srebrni ligi. Gjorgiev je sicer tudi stari znanec slovenskega občinstva, saj je leta 2019 na Evropskem prvenstvu slovenski reprezentanci prizadejal enega izmed dveh porazov v skupinskem delu tekmovanju. Ob podpisu sodelovanja je Gjorgiev za klubsko spletno stran dejal: "Sem zelo vesel in počaščen, da prihajam v tako organiziran klub. Že od malih nog spremljam ACH in vedno je bil moj cilj, da nekoč tukaj tudi zaigram. Na Ljubljano me vežejo lepi spomini, saj smo tukaj z makedonsko reprezentanco zmagali tekmo Evropskega prvenstva leta 2019 ravno proti domači zasedbi." Gjorgiev prav tako ni skrival veselja nad sestavo ekipe v prihodnji sezoni in ob tem dodal: "Ekipa, ki se sestavlja za bodočo sezono, je zelo močna in sposobna klub popeljati do vseh domačih lovorik ter do odmevnega rezultata v evropskih tekmovanjih. Hvala klubu ACH Volley za zaupanje."

Nova okrepitev oranžnih zmajev je trenutno na zasluženem odmoru do 11. julija, ko ga z reprezentanco Severne Makedonije čaka začetek priprav na prihajajoče Evropsko prvenstvo, ki bo potekalo v mesecu septembru.

Koronavirus pasica nova
Koronavirus pasica nova FOTO: 24ur.com
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blackkesi
22. 06. 2021 12.24
Koga briga za ta ženski šport.