Odbojka

Pajenk z Olympiacosom v boj za Ligo prvakov

Atene, 01. 10. 2021 11.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ta konec tedna se s tekmami 1. kroga začenja slovensko odbojkarsko prvenstvo, počivali pa ne bodo niti nekateri slovenski reprezentanti in reprezentantke, ki jih bomo lahko v letošnji sezoni spremljali v klubih po vsej Evropi.

Alen Pajenk
Alen Pajenk FOTO: Aljoša Kravanja

Alen Pajenk bo, kot je znano že nekaj mesecev, kariero nadaljeval v Grčiji, pri najuspešnejšem grškem klubu. "Vesel sem, da sem podpisal pogodbo z Olympiacosom, klubom z dolgo in bogato zgodovino. Prepričal me je dober projekt z visokimi ambicijami. Želim si zmagovati in upam, da bomo skupaj dosegli veliko dobrih rezultatov," je ob selitvi iz Francije, kjer je nastopal za Stade Poitevin Poitiers, v Grčijo, kjer bo igral prvič, pred dnevi povedal srednji bloker slovenskih srebrnih odbojkarjev. V grškem prvenstvu mu bosta družbo delala Žiga Štern in Sašo Štalekar. Pajenka bomo lahko v moštvu Olympiacos iz Pireja spremljali že v sredo, ko bodo na sporedu kvalifikacije za Ligo prvakov, prve tekme grškega prvenstva s Sašem Štalekarjem pri Panathinaikosu in Žigo Šternom pri Foinikas Syrosu pa bodo 16. oktobra.

Na Poljskem sezono v soboto začenjata Klemen Čebulj in Jan Kozamernik, ki bosta branila barve tamkajšnjega prvoligaša Asseco Resovia Rzeszow in prvi prvenstveni obračun odigrala proti AZS Olsztynu. Sredi prihodnjega tedna se bodo tekmovanja začela v Franciji, kjer se bo na gostovanju pri Toulousu v dresu Cambraia prvič predstavil Gregor Ropret. V sredo prvi obračun nemškega prvenstva čaka Friedrichshafen, za katerega bo tudi v letošnji sezoni igral Dejan Vinčić, prvi tekmec bo Lueneburg. Friedrichshafen bo nastopal še v Ligi prvakov, v kateri bo z Zenitom iz St. Peterburga igral Tine Urnaut. Slovenskega kapetana uvodna prvenstvena tekma čaka že to soboto proti Neftjaniku. Italijanska Serie A, v kateri bosta naše barve zastopala Tonček Štern in Rok Možič, se bo začela v nedeljo, 10. oktobra. Štern bo z Gas Sales Bluenergy Piacenzo gostil Consar Ravenno, Možičeva Verona Volley bo gostovala pri Itas Trentinu.

Saša Planinšec
Saša Planinšec FOTO: Aljoša Kravanja

V tujini bo letos igralo tudi precej slovenskih reprezentantk, kar tri v Franciji, kjer se bo prvenstvo začelo 8. oktobra. RC Cannes Eve Zatković bo v 1. krogu gostil ekipo France Avenir 2024, v nadaljevanju sezone pa nastopal še v evropskem pokalu CEV Challenge, Vandoeuvre Nancy Nike Markovič in Mojce Pene pa v okviru 1. kroga prvenstva odhaja v goste k St-Raphaelu. Saša Planinšec je pred letošnjo sezono okrepila vrste turškega prvoligaša Galatasaraya HDI Sigorta, prva prvenstvena tekma jo čaka 9. oktobra proti PTT-ju. V drugi turški ligi bo za Ilbank igrala še Lana Ščuka. Na parket bo že jutri prvič stopila Žana Zdovc Sporer, ki bo v belgijskem prvenstvu zastopala barve Tchalou Volleyja in se v uvodnem krogu srečala z ekipo VDK Gent. Nemško prvenstvo s Saro Đukić v dresu Muensterja, ki bo prvi obračun igral s Straubingom, bomo lahko spremljali od 6. oktobra naprej, kmalu pa bomo v vrstah romunskih prvakinj CSM Targoviste priča nastopom Darje Eržen, ki jo bomo videli tudi na tekmah evropskega pokala CEV.

Za evropsko lovoriko se bo z madžarskim moštvom BRSE potegovala Sara Najdič, za katero se bo madžarsko prvenstvo s tekmo proti ekipi MTK Budapest začelo 15. oktobra. V evropskem pokalu CEV Challenge bo igrala še ena slovenska reprezentantka, Monika Potokar, in sicer v vrstah ciprskega prvaka AEL Limassola.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.