Odbojka

Alen Šket se po osmih letih vrača v Ljubljano

Ljubljana, 27. 05. 2021 09.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dolgoletni slovenski odbojkarski reprezentant Alen Šket se po osmih letih vrača v zmajevo gnezdo. Triintridesetletni Bistričan je za ACH Volley Ljubljana nastopal že med sezonama 2008 in 2013, ko je v klubu pustil neizbrisen pečat, so sporočili iz kluba ACH Volley Ljubljana.

Alen Šket (na fotografiji) v dresu slovenske članske izbrane vrste.
Alen Šket (na fotografiji) v dresu slovenske članske izbrane vrste. FOTO: OZS

Alen Šket se je po dolgih letih igranja v tujini lani vrnil v Slovenijo in zaigral za ekipo Merkur Maribor, s katero je osvojil tudi naslov državnega prvaka. Kar 205 centimetrov visoki reprezentant, ki je nepogrešljiv član slovenske izbrane vrste že od leta 2006, je za klubsko spletno stran dejal: "Na ACH Volley me vežejo resnično lepi spomini. Vesel sem, da sem dobil priložnost, da se vrnem v klub, v katerem se je pravzaprav začela moja kariera."

Motivacije v prihajajoči sezoni mu ne bo manjkalo, saj, kot pravi sam, še ni rekel zadnje besede v odbojki in si želi za ACH Volley znova osvajati lovorike, kar je tudi njegov glavni cilj naslednje sezone. Ob tem je še dodal: "Res si želim, da bi ekipa delovala homogeno in da bi pokazali svojo kakovost na igrišču, kajti mislim, da bo prvenstvo še kakovostnejše, kot je bilo lani."

Oderlap: Prepričan sem, da se bomo skupaj z njim vrnili na vrh slovenske odbojke
Šket se je ob 13 osvojenih lovorikah z ACH Volleyjem veselil tudi zgodovinske uvrstitve na zaključni turnir lige prvakov. Predsednik ACH Volleyja Rasto Oderlap je ob sklenitvi sodelovanja s Šketom povedal, da gre za igralca, ki bo "igral zelo pomembno vlogo tako na igrišču kakor tudi v slačilnici".

"Z Alenom smo skupaj že preživeli res lepo ter uspešno obdobje, ko smo se med drugim uvrstili na zaključni turnir lige prvakov. Alen je tip igralca, ki bo s svojim bogatim odbojkarskim znanjem in z izkušnjami igral zelo pomembno vlogo tako na igrišču kakor tudi v slačilnici. Prepričan sem, da se bomo skupaj z njim vrnili tja, kjer se počutimo najbolje ‒ na vrh slovenske odbojke," je dejal Oderlap

Šket se z reprezentanco Slovenije trenutno mudi na prizorišču Lige narodov v Riminiju, kjer slovenske odbojkarje že ta konec tedna čaka zgodovinski nastop proti reprezentanci Srbije.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.