Odbojka

Bo selektor Slovenije reševal težave italijanskega giganta?

Perugia, 07. 04. 2023 16.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovo italijanskih odbojkarskih gigantov Perugie v polfinalu Lige prvakov utegne biti usodno za prekaljenega italijanskega stratega Andreo Anastasija. Med kandidati za njegovega naslednika naj bi se znašel tudi slovenski selektor Gheorghe Cretu.

Nad Perugio so se zgrnili črni oblaki. Ena najboljših odbojkarskih zasedb na stari celini je mlela tekmece pred seboj, po rednem delu superlige imela na računu neverjetnih 26 zmag na prav toliko odigranih tekmah, a na zaključnem turnirju pokala se jim je prvič v sezoni resneje zalomilo. Slovenski reprezentančni organizator igre Gregor Ropret je skupaj s soigralci izgubil polfinalni obračun proti Piacenzi, zdaj so nepričakovano ostali še brez finala Lige prvakov, kjer jih je sinoči v polfinalu tekmovanja drugič na dveh tekmah ugnala poljska ZAKSA. Poskrbela, da bo na superfinalu najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja v Torinu poljski finale (drugi finalist je Jastrzebski Wgiel).

Gheorghe Cretu naj bi bil v ožjem izboru za novega trenerja Perugie, v kolikor bo do menjave na klopi italijanskega giganta prišlo.
Gheorghe Cretu naj bi bil v ožjem izboru za novega trenerja Perugie, v kolikor bo do menjave na klopi italijanskega giganta prišlo. FOTO: Damjan Žibert

Predsednik Perugie Gino Sirci velja za neizprosnega, ko ni rezultatov, strategu Andrei Anastasiju naj bi se po evropskem izpadu močno zatresel stolček, dobro obveščeni poljski in italijanski mediji že pišejo o skorajšnji spremembi na klopi. Novica, ki v svetu vrhunskega športa ne bi bila nič posebnega za Slovenijo, če se ne bi na seznamu najresnejših kandidatov za novega trenerja ob poljskemu selektorju Nikoli Grbiću znašel še selektor slovenske izbrane vrste Gheorghe Cretu. Romun, ki je ZAKSO popeljal do naslova zmagovalcev Lige prvakov, človek, ki je bil neuradno pred začetkom tekmovalnega leta celo prvi kandidat za klop Perugie.

A vprašanje, če bo zdaj dosegljiv za italijanskega giganta, ko je jasno, da ima pred sabo ambiciozno zastavljen projekt s slovensko izbrano vrsto, ki jo čakajo Liga narodov, evropsko prvenstvo in še olimpijske kvalifikacije. Morda pa po koncu tekmovalnega leta znova zazvoni njegov telefon in bo Sirci poizkusil znova. Zagotavljanje pogojev za bogatega predsednika Perugie ni nikakršna težava, vprašanje pa je, ali bi Cretu sploh želel opravljati dvojno funkcijo oz. če bi bili pri Odbojkarski zvezi Slovenije pripravljeni strategu, ki je slovensko izbrano vrsto popeljal do 4. mesta na svetovnem prvenstvu v Sloveniji in na Poljskem, dovoliti opravljanje dvojne funkcije. Zaenkrat do menjave na klopi italijanskega giganta še ni prišlo ... A eksperta poljskega Polsat Sporta Jakub Bednaruk in Tomasz Swedrowski sta ob koncu prenosa že omenila temo sestanka predsednika Perugie z Anastasijem, tako, da bi bilo lahko že v kratkem drugače. Sploh, če Perugia ostane brez lovorike v tekmovalnem letu, ki ga je začela tako izjemno.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

punkracij
08. 04. 2023 19.25
-1
Zanesimo se na domače znanje.
Klonraje
07. 04. 2023 17.07
-5
če je selektor naj bo selektor.....saj je dovolj plačan.....ne pa da bo sam kasiral treniral pa špagetarje