Odbojka

Bo Srbe reševal nekdanji slovenski selektor?

Beograd, 17. 08. 2019 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodstvo srbske odbojkarske zveze je manj kot mesec dni pred evropskim prvenstvom sporazumno prekinilo sodelovanje z uspešnim selektorjem Nikolo Grbićem. Najresnejši kandidat za njegovo mesto naj bi bil nekdanji slovenski selektor Slobodan Kovač.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca začenja s pripravami na evropsko prvenstvo, po tem ko sta za njo že dva poletna vrhunca. Uspešna Liga narodov in premierne olimpijske kvalifikacije, kjer so v zadnji tekmi turnirja ostali brez olimpijske vozovnice. Kot srbska izbrana vrsta, ki je ciljala na olimpijske igre, a ostala praznih rok. Nastop v Tokiu jim je (zaenkrat) preprečila Italija, ki jih je nadigrala v vseh elementih odbojkarske igre. Pred evropskim prvenstvom nič kaj spodbudno, zato se je vodstvo tamkajšnje krovne organizacije sporazumno razšlo z uspešnim trenerjem Nikolo Grbićem.

Slobodan Kovač naj bi v odbojkarskih krogih veljal za glavnega kandidata za srbsko klop.
Slobodan Kovač naj bi v odbojkarskih krogih veljal za glavnega kandidata za srbsko klop. FOTO: Miro Majcen

Manj kot mesec dni pred začetkom eurovolleyja – Srbija bo igrala v belgijski skupini – se je tako zgodilo nekaj neprčiakovanega, v naslednjih dneh pa bo jasno, s pomočjo koga bo izbrana vrsta lovila medaljo. Na zadnjem eurovolleyju na Poljskem so po senzacionalnem polfinalnem porazu z Nemci igrali za 3. mesto in ga po hudem boju z Belgijci osvojili. Najresnejši kandidat za mesto selektorja naj bi bil nihče drug kot Slobodan Kovač, predhodnik Alberta Giulianija na slovenski klopi.

Za nameček iz ruskega Belgoroda prihajajo informacije, da naj ne bi ostal na klopi kluba, kar pomeni, da bi se lahko v popolnosti posvetil srbski izbrani vrsti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.