Odbojka

Bonitta ne bo več vodil slovenskih odbojkaric

Ljubljana, 15. 01. 2024 11.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Marco Bonitta ne bo več vodil slovenske ženske izbrane vrste. Vodstvo Odbojkarske zveze Slovenije in italijanski odbojkarski strokovnjak sta se dogovorila, da pogodbe, ki se je iztekla s koncem sezone 2023, ne bosta podaljšala. Kdo bo novi selektor, bo znano v kratkem.

Marco Bonitta je slovensko reprezentanco prevzel leta 2022 in se z njo prvič predstavil v srebrni evropski ligi, v kateri so naša dekleta osvojila bronasto odličje. Slovenke so nato uspešno igrale še v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo in se tretjič doslej prebile na EuroVolley. V sezoni 2023 smo naše odbojkarice najprej spremljali v boju za evropski prestol, nato pa so premierno nastopile še v kvalifikacijah za olimpijske igre ter se ob koncu sezone vidno povzpele tako na svetovni kot na evropski lestvici.

Po dogovoru med vodstvom Odbojkarske zveze Slovenije in italijanskim strokovnjakom se ta po dveh sezonah poslavlja od slovenske klopi. "Zdaj, ko tudi uradno nisem več selektor slovenske ženske reprezentance, bi se rad vsem zahvalil za dve intenzivni in zares lepi leti. Hvala predsedniku zveze Metodu Ropretu za priložnost, ki mi jo je ponudil. Hvala tudi vsem ostalim predstavnikom zveze, ki so me sprejeli medse, hvala pa tudi vsem mojim sodelavcem v štabu, s katerimi sem sodeloval v teh dveh letih. Predvsem pa hvala dekletom, ki so mi sledila in me "prenašala". Doživeli smo nekaj razočaranj, a tudi nekaj nepozabnih zmag. Zelo sem ponosen na to, kako je ekipa igrala. Še posebej v zadnjem obdobju, ko je igralke na igrišču krasila izjemna odločnost. Dekleta, želim vam najlepšo možno prihodnost. Vedno bom vaš navijač. Hvala še enkrat," je dejal Bonitta.

Sloviti italijanski odbojkarski strokovnjak Marco Bonitta se po slabih dveh letih sodelovanja z odbojkarsko zvezo Slovenije poslavlja s selektorskega položaja.
Sloviti italijanski odbojkarski strokovnjak Marco Bonitta se po slabih dveh letih sodelovanja z odbojkarsko zvezo Slovenije poslavlja s selektorskega položaja. FOTO: OZS

"Hvaležni smo, da smo imeli zadnji dve leti na klopi naše ženske izbrane vrste tako vrhunskega strokovnjaka, kot je Marco. V imenu Odbojkarske zveze Slovenije bi se mu rad zahvalil za ves trud in delo, ki ju je vložil v našo reprezentanco. Dekleta so pod njegovim vodstvom vidno napredovala in svojo kakovost večkrat dokazala na mednarodnem parketu. Marco je vsekakor postavil trdne temelje za nadaljnje delo in prepričani smo, da bo enako uspešen tudi pri svojem prihodnjem delu," se je Bonitti zahvalil generalni sekretar OZS Gregor Humerca.

Slovensko žensko reprezentanco, ki bo novega selektorja dobila v kratkem, v letu 2024 čakata dva izziva. Najprej jo bomo spremljali v zlati evropski ligi, v drugem delu sezone pa še v prvem delu kvalifikacij za EuroVolley 2026.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.