Odbojka

Calcit gladko ugnal Novo KBM Branik

, 10. 10. 2021 20.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Odbojkarice Calcita Volleyja so na derbiju 3. kroga državnega prvenstva v Kamniku s 3:0 (17, 27, 13) premagale Novo KBM Branik in se kljub tekmi manj zavihtele na prvo mesto prvenstvene razpredelnice.

Odbojkarice Calcita Volleyja, branilke naslova prvaka, so upravičile status favoritinj in gladko premagale večne tekmice iz Maribora. Gostje, ki jih letos vnovič vodi prekaljena dvojka Bruno Najdič/Matjaž Hafner, in ki na začetku sezone računajo le na domače, mlade sile, so bile enakovredne le v drugem nizu. In še to po prepričljivem vodstvu Kamničank, ki so se očitno prehitro zadovoljile z visoko prednostjo.

Tekmice so jih v končnici ujele, imele tudi zaključno žogo za zmago, niso je izkoristile, kar so izkušenejše gostiteljice znale kaznovati. Ko je bilo najbolj potrebno, sta odgovornost prevzeli Olivera Kostić in Lucy Charuk, bili sta najbolj zaslužni, da se tekma ni podaljšala. Po porazu v drugem nizu so nato Štajerke povsem popustile, tako da je lahko domači trener Gregor Rozman ponudil priložnost za igro tudi mlajšim igralkam.

Calcit gladko nad Novo KBM Branik
Calcit gladko nad Novo KBM Branik FOTO: Nova KBM Branik

"Tekma je bila natančno takšna, kot smo pričakovali. Mariborčankam preprosto ne smeš pustiti dihati, o čemer smo se lahko prepričali v drugem nizu. Ko nam je samo nekoliko popustila zbranost, ko nismo šli dovolj agresivno v napadu na žogo, so nas ulovile. Na koncu je bilo nekaj bravuroznih potez z naše strani, ki so prevesile ta niz v našo korist in da smo lahko tretjega mirno pripeljali do konca. Pomembno je tudi, da smo s tem nekoliko prihranili moči za sredino tekmo proti Prometeju. Vsekakor je bila to dobra popotnica za to tekmo. Sicer še nismo tam, kjer bi želeli biti, smo pa vse bližje," je dejal trener Calcita Rozman.

"Po dobri igri v drugem nizu, ko smo bili do zadnjega v igri, sem pričakoval, da bomo podobno začeli tudi tretjega. Žal smo se že v začetku niza predali. Zdaj, ali je to odraz naše neizkušenosti, težko rečem, v glavnem pa nismo imeli dovolj znanja, da bi proti tej odlični ekipi Calcit Volleyja iztržili kaj več. Skozi vso tekmo smo bili premalo dobri v napadu, da bi se lahko nadejali česa več, hkrati pa so Kamničanke dokazale, zakaj se zdaj borijo za igranje v Ligi prvakinj. V tem trenutku so premočne za nas, nam pa ne preostane drugega, kot da se osredotočimo na slovensko prvenstvo, skušamo tam dvigovati svojo formo, predvsem pa veliko trenirati," pa je odkrito priznal Najdič.

* Izidi, 3. krog:

- danes:

Calcit Volley - Nova KBM Branik   3:0 (17, 27, 13)

- sobota, 9. 10.:

ATK Grosuplje - Luka Koper        3:1 (-26, 20, 18, 19)

GEN-I Volley - Krim               1:3 (-23, 20, -12, -22)

Sip Šempeter - Ankaran            2:3 (22, 20, -16, -14, -13)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.