Odbojka

Calcitovke brez možnosti tudi proti Fenerbahčeju

Kamnik, 27. 01. 2021 18.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odbojkarice Calcita Volleyja so v Ligi prvakov zabeležile še peti poraz. Na drugem turnirju so jih v Nantesu še drugič premagale igralke Fenerbahčeja iz Istanbula. Če so varovanke Aljoše Jemca na prvem turnirju novembra v Trevisu proti njim osvojile prvi niz v Ligi prvakov, jim tokrat tega ni uspelo, izid tekme je bil 3:0. Slovenske prvakinje, ki se bodo v četrtek nastope v ligi zaključile z obračunom proti Nantesu, so bile proti močnim Turkinjam najbližje presenečenju v tretjem nizu, v katerem so v prvem delu celo vodile, v končnici pa bile spet nemočne.

Kamničanke so še vedno brez zmage v Ligi prvakinj.
Kamničanke so še vedno brez zmage v Ligi prvakinj. FOTO: Damjan Žibert

Če so varovanke Aljoše Jemca na prvem turnirju novembra v Trevisu proti Turkinjam osvojile prvi niz v Ligi prvakov, jim tokrat tega ni uspelo. Po močni prevladi favoritinj v prvem, spodobnem odporu v drugem, so bile Kamničanke temu najbližje v tretjem, v katerem so v prvem delu celo vodile, sredi niza tudi 15:12, v končnici pa bile spet nemočne. Kamničanke so tekmo začele s prevelikim spoštovanjem do tekmic, veliko število napak pa je Fenerbahče, ki tudi tokrat ni igral v najboljši zasedbi, tokrat je manjkala najučinkovitejša igralka prve medsebojne tekme, srbska reprezentantka Brankica Mihajlović, znal izkoristiti, povedel z 10:2 in niz mirno pripeljal do konca. Zato pa so Slovenke začele bolje igrati v drugem nizu, ko so na začetku vodile, se držale do izida 11:13, nato pa tekmicam dovolile tri zaporedne točke, Turkinje pa prednosti niso več izpustile iz rok. V tretjem nizu so Slovenke dolgo časa vodile, kar nekajkrat za tri točke, po izidu 18:18 pa so osvojile še vsega dve točki.

Tokrat je bila s 24 točkami najučinkovitejša igralka obračuna Kubanka Melissa Vargas Abreu (v Trevisu proti Kamničankam ni igrala), v kamniški vrsti pa se je s 13 točkami najbolj izkazala Eva Zatković.

Calcit bo nastope v Ligi prvakov sklenil v četrtek, ko se bo meril z Nantesom.

Izid, Liga prvakinj, skupina B, 5. krog:                
Fenerbahče - Calcit Volley 3:0 (25:13, 25:18, 25:20)

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.