Odbojka

Kamničanke drago prodale svojo kožo v Ukrajini

Kamnik, 07. 10. 2021 20.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij Lige prvakinj v Dnepru izgubile proti domači ekipi Prometej Dnipro s 3:1. Povratna tekma bo na sporedu v sredo v športni dvorani Kamnik.

Slovenske državne prvakinje so zelo dobro začele prvo tekmo drugega kroga kvalifikacij Lige prvakinj, ko so bile večinoma v vodstvu, v končnici pa so izkoristile tretjo zaključno žogo. Nadaljevanje za kamniško ekipo ni bilo tako uspešno. 

Pri Kamničankah je bila z 22 točkami najučinkovitejša Olivera Kostić Brulec, Lucie Charuk se je izkazala z 19 točkami in s petimi bloki.

V domači ekipi so se razigrale njihovi sprejemalki Katerina Dudnikova in Bogdana Anisova ter korektorica Heidy Casanova Alvarez, ki so predstavljale največjo težavo za Calcit Volley. Ob tem so Kamničanke naredile tudi preveliko število napak. Naredile so jih kar 32, domačinke le 20, v vsakem primeru pa varovanke Gregorja Rozmana na povratni tekmi niso brez možnosti za napredovanje v tretji krog. Čeprav so domače odbojkarice po asu Diane Meljuškine povedle s 6:3, se niso dolgo veselile visokega vodstva. Za izenačenje je že na šesti točki poskrbela Lucille Charuk, po napaki domače ekipe pa so Kamničanke tudi prvič povedle (7:6). S tremi zaporednimi točkami so slovenske državne prvakinje domačinkam pobegnile na 11:8, z dvema zaporednima blokoma Charukove pa je Calcit Volley vodil s 15:11. Kamničanke so ob dobri igri vodile še z 18:14, toda pred vstopom v končnico je Prometej po dveh zaporednih kamniških napakah izid izenačil. Toda šele17-letna Naja Boisa je s tremi zaporednimi točkami Calcitovkam zagotovila tri zaključne žoge za vodstvo z 1:0 v nizih, dve so domačinke ubranile, po polminutnem odmoru pa je s svojo sedmo točko v prvem nizu Charukova poskrbela za vodstvo Calcit Volleyja z 1:0 v nizih.

Gregor Rozman
Gregor Rozman FOTO: Damjan Žibert

Drugi niz se ni začel po željah kamniške ekipe, ki je po štirih zaporednih točkah Ukrajink zaostajala za tri točke (5:2), v še večjih težavah pa so bile po, kot piše na uradni klubski spletni strani, dveh "sumljivih" odločitvah bolgarskega sodnika Konstantina Jovčeva (12:6). Gregor Rozman je, kot piše na uradni spletni strani kamniškega kluba, vzel še svoj drugi polminutni odmor. Vendar se Calcitvoke niso predale, s serijo uspešnih servisov Andjelke Radišković, z zadnjim je dosegla tudi as, so se domačinka približale na točko zaostanka (14:15). Pred vstopom v končnico niza je Charukova izid na 17. točki izenačila. Obetala se je še ena zanimiva, napeta končnica, v kateri je kamniškim odbojkaricam nekoliko popustila zbranost. Ukrajinke so prišle do treh zaključnih žog, že prvo je izkoristila Bogdana Anisova. Slabo odigrana končnica drugega niza v začetku tretjega ni vplivala na igro Calcitovk, ki so z asom Charukove povedle s 7:5. Po točki Boise je bilo 10:7, vendar so na servis Kubanke Heidy Alvarez Casanov, ki se je v drugem nizu razigrala, domače odbojkarice na enajsti točki izenačile, po še eni lastni napaki gostij in točki Dudnikove pa je Prometej povedel s 16:14. Bogdana Anisova je poskrbela za domače vodstvo z 20:16, ki ga slovenske državne prvakinje niso več ulovile.

Tudi začetek četrtega niza, podobno kot drugega, je pripadel Ukrajinkam, ki so v prvih treh nizih naredile veliko manj lastnih napak od kamniške ekipe. Na servis Alvarez Casanove so si priigrale tri točke prednosti (5:2), po uspešnem napadu Dudnikove pa že štiri (9:5). Visoko vodstvo pa domačinkam še ni zagotavljalo mirnega nadaljevanja, kajti po točkah Boise in bloku Charukove so do vodstva s 14:13 prišle Kamničanke, ki so z dvema asoma Mance Lenart vodile tudi s 17:14. Žal veselje kamniških odbojkaric ni dolgo trajalo, kajti s petimi zaporednimi točkami so Ukrajinke na servis Dudnikove pripravile preobrat za 20:18. Katja Mihevc je z asom izenačila na 22:22, končnica pa je po še eni lastni napaki Calcitovk pripadla ukrajinskim državnim prvakinjam.

Izid, Liga prvakinj, kvalifikacije, 1. tekma:              
Prometej Dnipro - Calcit Volley 3:1 (23:25, 25:21, 25:21, 25:23)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.