Odbojka

Čebulj po uspešni generalki: Držati se dogovora je ključna stvar

Ljubljana, 24. 08. 2022 07.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V., M.F.
Komentarji
8

V slovenski moški odbojkarski izbrani vrsti so povečini zadovoljni s prikazanim na zadnji pripravljalni tekmi pred petkovim uvodnim dvobojem svetovnega prvenstva, ko se bodo izbranci selektorja Gheorgheja Cretuja pomerili z reprezentanco Kameruna (ob 20.00 z neposrednim prenosom na POP TV in VOYO). Eden od nosilcev igre Klemen Čebulj verjame, da je v igri trikratnih evropskih podprvakov še kar nekaj prostora za napredek.

Odlični sprejemalec in v zadnjih letih nepogrešljivi član slovenske moške odbojkarske izbrane vrste je po zmagi nad Iranom (3:0 v nizih) v generalki pred petkovo otvoritvijo mundiala v ljubljanskih Stožicah razpredal predvsem o taktični disciplini kot enem od ključnih postulatov za rezultatsko uspešnost.

Slovenski odbojkarji so z odliko opravili zadnji preizkus pred uvodno tekmo svetovnega prvenstva s Kamerunom.
Slovenski odbojkarji so z odliko opravili zadnji preizkus pred uvodno tekmo svetovnega prvenstva s Kamerunom. FOTO: Aljoša Kravanja

"Ko se držimo dogovora iz garderobe, je naša igra prepoznavna, kakovostna in učinkovita. Tokrat smo se pomerili proti osmi reprezentanci sveta, ki nas je pred mesecem dni ugnala v skupinskem delu lige narodov. Zdaj je bilo razmerje moči precej drugačno, a ne gre pozabiti, da je šlo za srečanje pripravljalne narave. Prepričan sem, da imamo v naši igri še kar nekaj rezerv, ki jih bomo morali aktivirati do uvodne tekme SP-ja s Kamerunom," je po zadnji zmagi v lepo obiskanih Stožicah dejal Klemen Čebulj. Slovenska reprezentanca je torej po Egiptu in Turčiji v torek zvečer ugnala kakovostno reprezentanco Irana, zdaj pa bo šlo zares. Najprej Kamerun, ki bo po Čebuljevih besedah vse prej kot naiven nasprotnik, nato pa nedeljska poslastica z aktualnimi svetovnimi in olimpijskimi prvaki Francozi.

"Če kdo misli, da bomo zlahka opravili s Kamerunom, se močno moti. Gre za dobro reprezentanco, ki ne bo kar tako nastopila na svetovnem prvenstvu. Če želimo otvoriti mundial tako, kot si želimo, torej z zmago, moramo od prve do zadnje točke igrati z največjo možno zbranostjo. To je eden od dejavnikov, ki nam je v preteklem obdobju povzročal določene preglavice. Ne želimo preskakovati stopnic, v naših glavah je samo Kamerun," je še dodal Čebulj, ki bo ob kapetanu Tinetu Urnautu, Roku Možiču in Žigi Šternu tvoril izjemno močno sprejemalsko linijo.

Svetovno prvenstvo v odbojki
Svetovno prvenstvo v odbojki FOTO: 24UR
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

buhibatina
24. 08. 2022 08.46
+7
Samo še malo bolj sprejem in blok poštimat, pa so med top 4. Ali bo medalja je pa odvisno od dnevne forme. Tako pač je v vrhunskem športu. Je pa odbojka edini šport v Sloveniji, kjer se panožna zveza resnično trudi. To je pač dejstvo. Tako, da pohvala Ropretu.
Septična jama vseh jam
24. 08. 2022 08.39
-7
to bodo še dolgo nosovi... kmalu.
slovenka62
24. 08. 2022 08.59
+4
madridista07
24. 08. 2022 09.24
+5
Ker drugega ne zna.. Verjetno njega tudi samo kritizirajo in mu je to blizu. Saj si ni sam kriv. ...
Septična jama vseh jam
24. 08. 2022 10.07
+0
Slovenka..., daj si košarkarsko olimpijsko medaljo okoli vratu in proslavljaj... pa Severino vključi. na kasetofonu.
slovenka62
24. 08. 2022 10.20
+1
Ne sodi po sebi.Če ti ta šport ni všeč ne kritiziraj.Kdo pa je severina??Tko da ne bluzi a imaš kakšne travme kr neki!!
Suna darms
24. 08. 2022 12.08
+0
slovenka... demenca. res imas kratek spomin. se dobro, da ne boli, sicer bi tiluliluli resevalec bil potrenen.
slovenka62
24. 08. 2022 15.06
Nauči se pravilno pisati potem se pa oglašaj.!!!!