Odbojka

Čebulj vnovič do naziva MVP

Ravenna, 06. 04. 2021 14.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Slovenski odbojkarski reprezentant Klemen Čebulj si je v končnici poljskega prvenstva prislužil nov naziv najkoristnejšega igralca srečanja. V italijanskem prvenstvu Tine Urnaut in Jan Kozamernik z Milanom ostajata v boju za mesto, ki vodi v evropska tekmovanja.

Klemen Čebulj
Klemen Čebulj FOTO: Aljoša Kravanja

Dobro kaže tudi ekipi Ravenne, za katero pa Jani Kovačič v tej sezoni ne bo več igral. V sklepni fazi so tudi tekmovanja v ostalih državah. Pri dekletih je slovenski dvoboj v boju za naslov madžarskih prvakinj preprečila bolezen v ekipi BRSE. Asseco Resovii, katere barve brani Klemen Čebulj, dobro kaže v boju za peto mesto v poljskem prvenstvu. Na prvi tekmi so odbojkarji Resovie namreč premagali Trefl Gdansk. Varovanci Alberta Giulianija, sicer tudi selektorja slovenske moške reprezentance, so zmagali po štirih nizih. Naš sprejemalec je dosegel 19 točk (en as), na sprejemu je bil polovično uspešen, znova pa si je z odlično predstavo prislužil naziv najkoristnejšega igralca.

Ljubitelji italijanske odbojke lahko poleg zaključnih bojev za naslov prvaka spremljajo tudi obračune za preostala mesta med osmimi moštvi, ki se niso prebila v polfinale. Klubi so odigrali tri od sedmih krogov skupinskega dela. Jan Kozamernik in Tine Urnaut z moštvom iz Milana ostajata v boju za 5. mesto, ki še vodi v evropska tekmovanja. Allianz Milano je namreč dva od treh dvobojev dobil po petih nizih, enega pa po štirih. Najprej je tesno premagal Kioenno Padovo, pri kateri se je Tonček Štern izkazal z 20 točkami (dva asa) ob skoraj polovični uspešnosti v napadu. Jan Kozamernik je za Milančane dosegel sedem točk (en as, dva bloka), Tine Urnaut pa tri. Na tekmi proti Top Volley Cisterni je srednji bloker Kozamernik nanizal kar 12 točk ob 64-odstotni uspešnosti v napadu. Naš reprezentant je bil trikrat nezaustavljiv na servisu, dvakrat pa je bil uspešen v bloku. Sprejemalec Urnaut se je ob 40-odstotni uspešnosti na sprejemu in 58-odstotni uspešnosti v napadu ustavil pri 11 točkah. V 3. krogu proti ekipi Leo Shoes Modena je reprezentančni kapetan prispeval točko, Kozamernik pa jih je dosegel 11 (75-odstoten v napadu), od tega je v statistiko kar pet točk vpisal z blokom.

Kioenna Padova je v 2. krogu doživela poraz proti še eni slovensko obarvani ekipi v Italiji – Consar Ravenni, katere član je bil v tej sezoni Jani Kovačič. Tonček Štern je v igro vstopil le kot menjava v prvem nizu, celotne tekme pa ni odigral niti Kovačič, ki je na igrišče stopil v prvem in drugem nizu ter bil na sprejemu 43-odstotno uspešen. Štern je veliko več priložnosti za igro dobil na tretji tekmi, ko je ob zmagi Padove nad ekipo Tonno Calippo Calabria Vibo Valentia dosegel 12 točk (en as). Consar Ravenna je poleg Padove premagala še Leo Shoes Modeno in tesno izgubila z NBV Verono. Slovenski reprezentant Kovačič se je ob zmagi izkazal z 72-odstotnim sprejemom (popolni sprejem 44-odstoten), medtem pa že zaključil nastope za ekipo iz Ravenne. Reprezentančni libero, ki je redni del prvenstva končal kot najboljši v posebnem točkovanju igralcev na sprejemu, se je namreč po dogovoru s klubom zaradi veselega dogodka v družini, Jani Kovačič je namreč še drugič postal očka, vrnil domov in bo izpustil zaključek prvenstva. V tem se bodo najboljša štiri moštva skupinskega dela pomerila na dveh tekmah polfinala, zmagovalca polfinalnih obračunov pa nato čaka še finale, ki prinaša končno peto mesto v prvenstvu.

Eva Mori, Lana Ščuka, Tina Grudina in Monika Potokar
Eva Mori, Lana Ščuka, Tina Grudina in Monika Potokar FOTO: CEV

V Nemčiji vodilna ekipa rednega dela, VfB Friedrichshafen, za katero igra tudi slovenski reprezentant Dejan Vinčić, čaka na začetek finala prvenstva. Prva tekma bo 8. aprila, tekmec Friedrichshafna pa bo Berlin. V ženskem delu prvenstva je Darja Eržen s Potsdamom izgubila še drugi polfinalni obračun z Dresdnom.

V madžarskem državnem prvenstvu je veliki finale slovensko obarvan. Potem ko si je Fatum Nyiregyhaza Sare Najdič boj za naslov prvaka zagotovil že po treh tekmah, je na četrtem medsebojnem dvoboju v preteklem tednu BRSE Tine Grudine še tretjič premagal 1. MCM-Diamant Kaposvar. Slovenska srednja blokerka je k tesni zmagi skupno prispevala sedem točk. Fatum in BRSE bi v ponedeljek morala začeti finalno serijo, a je bolezen odbojkaricam BRSA to preprečila. Fatum je tako za zeleno  mizo prišel do vodstva z 1 : 0 v zmagah. Ekipo tretje Slovenke na Madžarskem, Mojce Pene, čaka še obračun za sedmo mesto.

V Franciji se je v moškem delu prvenstva začel četrtfinale, v katerem se Poitiers, katerega barve brani Alen Pajenk, meri z Montpellierem, najboljšo ekipo rednega dela. Prvi dvoboj je Montpellier dobil brez izgubljenega niza, naš srednji bloker pa je dosegel pet točk, od tega dve neposredno iz bloka. V ženskem delu francoske prve lige sta bila v preteklem tednu na sporedu dva kroga. Vandoeuvre Nancy Eve Mori je sicer odigral eno tekmo, v 26. krogu je tesno izgubil z Nantesom. Naša podajalka, ki se je izkazala tudi z varanji v napadu, je v statistiko svoje ekipe prispevala osem točk, eno je dosegla s servisom in eno z blokom. Do konca rednega dela so še štirje krogi, Nancy pa je trenutno na devetem mestu.

Končnica se je začela tudi v moškem delu grškega prvenstva, žal neuspešno za Foinikas Sirou in Žigo Šterna, saj jih je na domačem igrišču zanesljivo ugnal Olympiacos S.F.P. Slovenski sprejemalec, ki je bil na sprejemu 71-odstotno, v napadu pa 42-odstotno uspešen, je dosegel osem točk. Ženski del prvenstva, v katerem Monika Potokar igra za PAOK, je še vedno prekinjen, so pa dekleta nadaljevala tekmovanje v pokalu, jutrišnje srečanje z Lamio bo odločalo, ali bo slovenska sprejemalka s svojo ekipo zaigrala v polfinalu.

V turškem prvenstvu AtlasGlobal Yesilyurt Lane Ščuka igra za razvrstitev med 5. in 8. mestom. Zaradi pozitivnih primerov na koronavirus je Yesilyurt avtomatsko izgubil še dve srečanji. Potem ko jo je to najprej stalo boja za peto mesto, tako ekipa slovenske sprejemalke zdaj tudi v boju za sedmo mesto zaostaja z 0 : 1 v zmagah.

Koronavirus pasica nova
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.