Odbojka

Čebulj zablestel takoj po vrnitvi

Varšava, 17. 11. 2020 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novi koronavirus vpliva na državna odbojkarska prvenstva drugod po Evropi in na nastope slovenskih reprezentantov. Zaradi okužbe je bilo tri tedne prisiljeno počivati tudi moštvo Klemna Čebulja, ki pa se je takoj po vrnitvi na igrišča izkazal z nazivom najkoristnejšega igralca tekme.

Klemen Čebulj
Klemen Čebulj FOTO: Aljoša Kravanja

Klemen Čebulj je ob zmagi svoje ekipe Asseco Resovia Rzeszow s 3:1 proti Indykpol AZS Olsztyn v 13. krogu poljskega državnega prvenstva dosegel 19 točk ob 48-odstotni uspešnosti v napadu. Slovenski reprezentančni sprejemalec je z začetnim udarcem dosegel štiri točke in bil enkrat uspešen v bloku, s soigralci pa zdaj zaseda sedmo mesto prvenstvene lestvice. Na Poljskem igra tudi Žana Zdovc Sporer, ki se ob porazu DPD Legionovie proti LKS Commercecon Lodž ni vpisala v statistiko. Moštvo slovenskega selektorja Alessandra Chiappinija na lestvici s tremi zmagami in petimi porazi zaseda osmo mesto.

Sara Najdič
Sara Najdič FOTO: Miro Majcen

Do nove zmage je prišel Dejan Vinčić v Nemčiji, kjer je bil njegov Friedrichshafen s 3:1 boljši od Unterhachinga. To je bila tretja zmaga v štirih tekmah za ekipo slovenskega podajalca, ki je doslej izgubila le proti Dürenu. V madžarski prvi ligi sta bili tokrat na delu obe Slovenki, ki si kruh služita pri naših vzhodnih sosedih. Sara Najdič je s Fatum-Nyiregyhazo premagala MTK Budapest, slovenska podajalka je ob tem dosegla en as. Druga Slovenka na Madžarskem, Tina Grudina, pa je z BRSE s 3:2 ugnala MCM-Diamant Kaposvar. Grudina je, kot piše na uradni splet ni strani OZS, ob 44-odstotni uspešnosti v napadu prispevala 8 točk, ob tem je bila naša srednja blokerka štirikrat uspešna v bloku. BRSE zaseda vrh lestvice s 16 točkami, Fatum pa je drugi s 15.

Pri naših zahodnih sosedih igrajo tri reprezentanti Jan Kozamernik (Allianz Milano), Jani Kovačič (Consar Ravenna) in Tonček Štern (Kioene Padova), vendar pretekli konec tedna nihče izmed njih ni stopil na igrišče, saj so bili vsi dvoboji 10. kroga, z izjemo obračuna med Piacenzo in Monzo, prestavljeni. V omenjenem krogu bi sicer, kot piše na uradni spletni strani Zveze, morali spremljati slovenski derbi med Kovačičem in Šternom.

Eva Mori, Lana Ščuka, Tina Grudina in Monika Potokar
Eva Mori, Lana Ščuka, Tina Grudina in Monika Potokar FOTO: CEV

Prav tako pretekli konec tedna v francoskem državnem prvenstvu ni zaigral Alenk Pajenk s Poitiersom. Ekipo, ki je v petih tekmah zmagala trikrat, prihodnja tekma čaka predvidoma v petek. Tudi v Grčiji, kjer igrata Žiga Štern (Foinikas Syros) in Monika Potokar (PAOK), pretekli konec tedna ni bilo novih tekem, niti še ni jasno, kdaj se bo državno prvenstvo nadaljevalo. V Turčiji Lano Ščuko z AtlasGlobal Yesilyurt in Evo Mori s soigralkami pri Ilbanku tekmi 17. kroga čakata v torek oziroma sredo, 17. in 18. novembra. Obe ekipi slovenskih odbojkaric se sicer nahajata v spodnji polovici lestvice.

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
17. 11. 2020 12.02
+0
Je res potrebno venomer objavljati, namesto normalnih, slike športnikov... kot da trpijo neznosne bolečine pri iztrebljanju?