Odbojka

Čebulj na Poljskem skupaj z Giulianijem: Všeč mi je njegov način dela

Varšava, 05. 09. 2020 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski reprezentant Klemen Čebulj jutri začenja sezono na Poljskem, kamor se je preselil iz italijanskega Trenta oziroma tamkajšnjega prvoligaša Trentina. Z Asseco Resovio iz Rzeszowa si bo skušal priigrati prvo lovoriko v letošnji sezoni.

Klemen Čebulj se bo prvič dokazoval na poljskih tleh, pred tem je namreč kar šest sezon igral v italijanskem prvenstvu in eno na Kitajskem. Težav s prilagajanjem na novo okolje 28-letni sprejemalec ni imel: "Na Poljsko sem se odlično privadil in dejansko mi je tu zelo všeč. Ekipa je super, s soigralci smo se hitro ujeli in povezali. Zelo sem zadovoljen, da sem se preselil v poljsko Plus ligo in za zdaj je vse v najlepšem redu in ničesar ne pogrešam." V Resovii bo Čebulj sodeloval s selektorjem slovenske izbrane vrste, Albertom Giulianijem, kar je še nekoliko olajšalo selitev: "Giulianija poznam že iz reprezentance, tako da se mi ni treba kaj preveč prilagajati na sistem igre. Všeč mi je njegov način dela in ni mi težko slediti njegovim navodilom. Naša igra bo temeljila na dobrem bloku in obrambi, a po drugi strani brez dobrega servisa in napada ne bo šlo. Vse te elemente moramo čim bolj izpopolniti in nadgraditi. Seveda pa bo najbolj pomembno, da se bomo dobro ujeli z novim podajalcem, s katerim praktično vsi v ekipi sodelujemo prvič."

Klemen Čebulj
Klemen Čebulj FOTO: Damjan Žibert

Resovia, ki je še pred leti veljala za eno najboljših poljskih ekip, med letoma 2012 in 2015 je trikrat osvojila prvenstvo in v elitni Ligi prvakov leta 2015 prišla do srebra, v zadnjih letih rezultatsko ni bila zelo uspešna, a v klubu zdaj upajo, da se bodo spet vrnili med najboljše. "Doslej smo odigrali štiri pripravljalne tekme in zaenkrat še ni bilo tistih pravih nasprotnikov, med katere menimo, da letos po kakovosti sodimo. A že ta vikend nas čaka prva prava preizkušnja, saj bomo odigrali turnir poljskega superpokala in se uvodoma srečali z Zakso. Klub nam sicer ni zadal nobenih določenih ciljev, saj se ekipa v preteklih sezonah ni najbolje odrezala. A mislim, da bomo s tem, ko bomo vsakodnevno stoodstotno usmerjeni v delo in s tem, ko bomo dajali vse od sebe, lahko prišli tudi do vidnejšega rezultata. A tak pristop bo potreben od začetka pa do konca sezone," je za uradno spletno stran OZS še pojasnil slovenski odbojkar z Raven na Koroškem.

V predčasno zaključeni lanski sezoni pa je bila najuspešnejša Grupa Azoty Zaksa, pred Vervo Warszawa in PGE Skra Belchatowim. Resovia je zasedla predzadnje, 13. mesto.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.