25°C

Češki kapetan: Po takšni tekmi s Francijo nas tudi Slovenci težko zaustavijo

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
Marko Juvan /
KOMENTARJI
26
Češka odbojkarska reprezentanca je veliki hit evropskega prvenstva. Čehi so s kar 3:0 nadigrali olimpijske prvake Francoze in bodo slovenski nasprotnik v četrtfinalu prvenstva v Ostravi. Okrepljeni s fanatičnimi navijači češki odbojkarji napovedujejo nov podvig na EP. Spomnimo, v uvodu v prvenstvo so Čehi Slovence že premagali. A izločilni boji so druga zgodba, naši odbojkarji pa so precej bolj izkušeni od nasprotnikov. Za Slovence je to četrta zaporedna uvrstitev med osem v Evropi. Prenos četrtfinala v sredo na Kanalu A in VOYO. Začnemo ob 18.35. Za ogrevanje še prenos današnje četrtfinalne tekme Srbija - Nizozemska. Ob 17.30.

VEČ VIDEOVSEBIN

02:11

Iz 24UR: Slovenci proti čehom

01:50

Iz 24UR: Slovenski odbojkarji v četrtfinalu

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Na zadnjem obračunu osmine finala evropskega odbojkarskega prvenstva je v Ostravi prišlo do velikega presenečenja. Olimpijski prvaki Francozi so morali priznati premoč češki reprezentanci, ki bo tako tekmica Slovenije v četrtfinalu. Čehi so zmagali s 3:0. 

Četrtfinale EP v odbojki med Češko in Slovenijo v sredo od 18.35 na Kanalu A in VOYO.

Posebno dramatičen je bil tretji niz, v katerem so Francozi vodili s 24:22, domači pa so s tremi zaporednimi točkami prešli v vodstvo. Nikakor pa niso mogli izkoristiti zaključne žoge, to jim je uspelo šele pri izidu 33:32. Pri Čehih, ki so bili od Francozov boljši tako v napadu kot v bloku, je bil z 18 točkami najučinkovitejši Jan Hadrava. Slovenci so se s Čehi merili že v predtekmovanju, prvo tekmo prvenstva so izgubili z 1:3. Zagotovo pa niso nezadovoljni z rezultatom, saj so pred prvenstvom Francoze izpostavili kot ekipo, ki se bi ji najraje izognili, saj jim nikakor ne ustreza. "Imeli smo dobro pripravljeno strategijo. Francoze smo želeli od prve točke pritisniti, jim ne dati dihati, mislim, da je dvoboj odločil prav naš odločen začetek, ko smo Francoze dobili na levi nogi. Mislim, da so nas tudi malce podcenjevali. A ko padeš v mlin, ki smo ga pripravili skupaj z našimi odlični navijači, je bilo tekmecem zelo težko. Po zaostanku z 0:2 se je pač težko vrniti. Mislim, da je obračun odločila naša odlična taktična priprava, ob fanatični borbenosti," je bil po zmagoslavju v osmini finala odbojkarskega EP izčrpen češki kapetan Jakub Janouch, ki bo tudi proti Sloveniji eno glavnih orožij naših tekmecev. 

Gasilska fotografija po senzacionalni uvrstitvi češke reprezentance med osem v Evropi.
Gasilska fotografija po senzacionalni uvrstitvi češke reprezentance med osem v Evropi.FOTO: CEV

"S Slovenci se dobro poznamo, saj smo se srečali že v uvodu v prvenstvo. Vem, da takrat Slovenija ni odigrala najboljše tekme, po drugi strani pa imamo tudi mi še nekaj rezerv. Spremljamo Slovence, rastejo iz tekme v tekmo, zato nas čaka zahteven dvoboj," je prepričan prvi med enakimi v reprezentanci, ki postaja pravi hit prvenstva.

Kot ogrevanje za slovensko četrtfinalno tekmo EP ponujamo današnji dvoboj Srbije in Nizozemske. Ob 17.30 na Kanalu A in VOYO.

"Tekme četrtfinala so na turnirskem sistemu ključne. Zmaga te pelje v boj za medalje, poraz te pošilja domov. Težko bo, a verjamemo vase." Češka je po zmagoslavju proti odličnim Francozom okrepila ambicije in močno povečala apetite. Na Češkem že odkrito govorijo o medalji ... "Če nam je uspel veliki met proti olimpijskim prvakom, potem smo pripravljeni iti do konca. Odličje je na dosegu roke, a boj bo še neizprosen. Najprej Slovenija, ki jo zelo spoštujemo, vendar jo lahko premagamo. Pravzaprav pričakujem našo uvrstitev med štiri v Evropi. Jadramo na evforiji, ki je zadela vse nas," sporoča kapetan Čehov.

Nizozemska vs Srbija
Nizozemska vs SrbijaFOTO: poptv