Odbojka

Četrti tekmec na SP bo Argentina: zmaga prinaša najmanj drugo mesto v skupini

Firence, 17. 09. 2018 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odbojkarska reprezentanca se bo v četrti tekmi svetovnega prvenstva pomerila z Argentino, tekma bo odločala o najvišjih mestih predtekmovalne skupine A. Če bi izbranci Slobodana Kovača zmagali, bi si zagotovili najmanj drugo mesto, obdržali pa bi možnosti tudi za prvo, o katerem bi nato odločal obračun z Italijo.

V primeru poraza bi bila Slovenija ob pričakovanih rezultatih na drugih tekmah celo četrta in bi se morala v nadaljevanju prvenstva preseliti v Bolgarijo, česar pa si v slovenskem taboru ne želi nihče. "Dvoboj bo pomemben za uvrstitev, še bolj pa za točke, saj vemo, da v nadaljevanje prvenstva nosimo vse. Močno si želimo zmagati, če bi nam to uspelo, bi bili proti Italiji povsem sproščeni in bi bilo mogoče vse," napoveduje slovenski organizator igre Gregor Ropret, ki bo tudi proti Argentini čakal na svojo priložnost za igro, povsem možno je, da bo tudi tekmo začel, tako kot naj bi tekmo začel drugi slovenski junak tekme proti Belgiji Alen Šket, ki je v soboto navdušil selektorja. Argentino, ki jo vodi legendarni Julio Velasco in za katero igra Cristian Poglajen, odbojkar slovenskega rodu, so imeli po nekaterih uspehih v svetovni ligi in tudi pripravljalnih obračunih nekateri strokovnjaki za ene od skritih favoritov prvenstva, a zaenkrat tega ne dokazujejo.

Tine Urnaut
Tine Urnaut FOTO: Aleš Oblak

Proti Belgijcem so izgubili, da pa so vendarle nevarni, so občutili Italijani, ki so se pred bučnimi navijači morali za zmago močno potruditi. Pa ne samo to. Poleg občinstva so jim pomagali tudi sodniki. "Argentina je ena najboljših reprezentanc na svetu. Ima deset vrhunskih igralcev, tudi rezervisti igrajo odlično, kar je pokazala tudi tekma z Italijo. So ekipa, ki se bori, nikoli ne odneha, nikoli se ne preda. Ima odličnega trenerja, ki je v bistvu oče moderne odbojke. Ima enega najboljših podajalcev na svetu Luciana De Cecca, odličnega napadalca Facunda Conteja, imajo odlične srednje blokerje in pa tudi sprejem. Nujno bo treba dobro servirati, da jih oddaljimo od mreže, nato pa z blok obrambo priti do protinapadov, ki jih moramo uspešno zaključevati," je način, kako priti do dragocene zmage, opisal kapetan slovenske reprezentance Tine Urnaut.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

srebrnibreg
17. 09. 2018 15.06
+4
Samo hrabro in želim vam uspešno tekmo.