Odbojka

Chiappini pred začetkom EP dekletom sporoča: Uživajte v igri

Ljubljana, 21. 08. 2019 12.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pred slovensko žensko člansko odbojkarsko izbrano vrsto je debitantski nastop na velikih tekmovanjih. V tem primeru na evropskem prvenstvu, ki ga bodo gostile štiri države, Slovenke na čelu z izstopajočo korektorico Izo Mlakar pa bodo srečo za preboj v izločilne boje izzivale v predtekmovalni skupini B v poljskem Lodžu. Selektor Alessandro Chiappini si od 'svojih' deklet želi le eno stvar.

Spored tekem slovenskih odbojkaric v skupini B evropskega prvenstva v Lodžu: 23. 8. (20.20): Slovenija - Poljska 24. 8. (17.50): Slovenija - Belgija 25. 8. (17.50): Slovenija - Portugalska 27. 8. (20.20): Slovenija - Italija 28. 8. (19.50): Slovenija - Ukrajina
"Že nekaj časa ponavljam dekletom, da so naredile velik korak naprej že s samo uvrstitvijo na evropsko prvenstvo, zdaj pa morajo storiti vse, da bodo na vsaki tekmi maksimalno uživale in prikazale svojo najboljšo mogočo igro. To bo edinstvena preizkušnja za njih, saj dobro poznam vzdušje v poljskih dvoranah. Imeli bomo odlično priložnost prikazati se v pozitivni luči. Ne smemo pa pozabiti, da se nahajamo v zelo močni predtekmovalni skupini B, kjer bomo igrali proti zelo kakovostnim nasprotnicam. To, da nas čaka debitantski nastop na velikih tekmovanjih, ne more in ne sme biti izgovor za morebitne slabše igre na prvenstvu," je pred odhodom slovenske ženske članske odbojkarske izbrane vrste na evropsko prvenstvo v pogovoru za naš spletni portal 24ur.com uvodoma dejal selektor Alessandro Chiappini.

Izločilni boji velika želja
Cilji in želje odbojkaric sovpadajo s selektorjevimi, ki sežejo vse do drugega kroga tekmovanja. "Želimo si napredovanja v izločilne boje. Zavedamo se, da so v naši skupini reprezentance, s katerimi se lahko lažje spopademo za zmago, z drugimi pa malce težje, a v športu je možno prav vse. Vsaka dobljena točka bo velika motivacija za naše moštvo, in verjamem, da so naša dekleta dovolj dobro pripravljena, da se bodo enakovredno kosala s tekmicami v skupini," je optimističen italijanski strokovnjak na začasnem delu v Sloveniji, ki je skozi pripravljalno obdobje in prijateljske tekme videl veliko dobrih in tudi tistih manj dobrih stvari.

Slovenske odbojkarice čaka v naslednjih dneh debitantski nastop na velikih tekmovanjih v članski konkurenci.
Slovenske odbojkarice čaka v naslednjih dneh debitantski nastop na velikih tekmovanjih v članski konkurenci. FOTO: Miro Majcen

"V prvi vrsti sem videl visoko motivirane reprezentantke, ki si že na prvem članskem velikem tekmovanju želijo pustiti dober vtis. Nismo imeli veliko časa za temeljitejšo pripravo, a smo skozi pripravljalne tekme sproti odpravljali pomanjkljivosti v naši igri. Vse igralke so dobile priložnost za dokazovanje, saj menim, da je to zelo pomembno za boljšo oziroma večjo homogenost moštva. Tudi zadnji dve prijateljski tekmi proti močni azerbajdžanski izbrani vrsti sta pokazali, da smo na pravi poti. Do petkove uvodne tekma EP-ja z močno Poljsko imamo še nekaj časa, da odpravimo napake pri sprejemu, začetnemu udarcu in v bloku," se rezerv v igri slovenskih odbojkaric zaveda Chiappini in ob koncu pogovora dodaja:

Vse tekme si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali na Kanalu A in VOYO! Podprite naše odbojkarice na poti do novega uspeha ...

Nihanja v igri največja težava
"Znova bom poudaril, da smo mlada in precej neizkušena ekipa na članski tekmovalni ravni. Dogajajo se nam precejšnja nihanja v igri, kar je povsem razumljivo, a v isti sapi se zavedamo, da moramo taista nihanja spraviti na najnižjo mogočo raven, če želimo računati na kaj več. Vsekakor moramo biti boljši pri sprejemu kot tudi v bloku, saj ko nam začetni udarec ponagaja, je prav odlična obramba najboljše izhodišče za kakovosten protinapad. Želim si, da bi se dekleta do prve tekme z domačinkami prvenstva uspela sprostiti do te mere, da pokažejo vso svojo kakovost."  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gullit
22. 08. 2019 12.39
+4
Srečno punce po prvo zmago na EP
RUBEŽ
21. 08. 2019 20.09
+7
Srečno, punce. Pa hrabro.