Odbojka

Čilenci kot 'predjed', že Turki bodo precej težji zalogaj

Ljubljana, 04. 07. 2019 08.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./E.Č.
Komentarji
2

Kot ogrevanje na poti k velikemu cilju – uvrstitvi v elitno skupino Lige narodov, so slovenski odbojkarji zanesljivo ugnali Čilence (3 : 0) in naredili pričakovan prvi korak. Že naslednji bo precej težji, v drugem krogu izziva v Stožicah jih čaka kakovostna reprezentanca Turčije. "Če želimo realizirati veliki cilj, moramo premagati vse," sporočajo slovenski odbojkarji.

Več videovsebin
  • Jan Kozamernik po tekmi s Čilom
    00:58
    Jan Kozamernik po tekmi s Čilom
  • Tonček Štern po prvi tekmi turnirja
    00:55
    Tonček Štern po prvi tekmi turnirja
  • Jani Kovačič o prvi tekmi na turnirju v Stožicah
    00:43
    Jani Kovačič o prvi tekmi na turnirju v Stožicah
Tine Urnaut
Tine Urnaut FOTO: Damjan Žibert
Slovenci so do zmage prišli brez kakršnih koli težav. Pokazalo se je, da so vsaj za razred boljši od južnoameriške reprezentance, ki je imela veliko težav s slovenskim blokom. Gostitelji turnirja so tudi dobro servirali, dosegli so osem asov, bili zanesljivi v napadu, z atraktivnimi potezami so nekajkrat poskrbeli tudi za gledalce. Je pa res, da je Čile preslab tekmec, da bi se lahko konkretno ocenila trenutna vrednost slovenske ekipe.

Bolj jasen pokazatelj bo petkova druga tekma, na kateri se bo Slovenija pomerila s Turčijo, ki naj bi bila na papirju najnevarnejši tekmec za prvo mesto na turnirju.

Izjave:
Alberto Giuliani, selektor Slovenije: "Dober začetek, saj je za uvod vedno težko igrati sproščeno. Na prvi tekmi turnirja smo denimo videli veliko napak. A bili smo kar zbrani, skušal pa sem dati priložnost vsem, saj nismo vajeni tekem. Videlo se je, da smo v igri hitro napredovali, da so se igralci dobro ujeli in s tem sem zadovoljen. Seveda pa moramo izboljšati igro na vseh položajih in pri vseh igralcih, saj je to šele začetek."

Tonček Štern, reprezentant Slovenije: "Resda smo dobili tekmo, začeli turnir s tremi točkami, vendar tekmec vendarle ni bil na naši ravni. Moramo pa še veliko stvari v igri izboljšati, kar danes sicer ni bilo treba, a proti Turčiji bomo že morali biti boljši."

Alberto Giuliani
Alberto Giuliani FOTO: Damjan Žibert

Jani Kovačič, reprezentant Slovenije: "Nismo pričakovali tako gladke zmage, saj Čila nismo poznali in nismo vedeli, kako močni so. Vemo, da so na zadnjem tekmovanju v Ameriki izgubili samo eno tekmo. Doslej smo sploh prvič igrali z njimi in nismo vedeli, kakšni so. Se je pa danes pokazalo, da so mogoče dve ravni slabši kot mi, ampak vseeno ne smemo gledati na to. Imamo še Turčijo in potem upam, da zmagamo še polfinale in pridemo v finale."

Daniel Nejamkin, selektor Čila: "Igrali smo proti ekipi, ki je bila v vseh elementih igre boljša. Slovenija je pač superiorna, nimam kaj dodati. Na tem turnirju smo najmanj izkušena ekipa, tu se predvsem učimo, na mednarodni ravni imamo najmanj težkih tekem in upam, da nam bodo izkušnje prišle prav kasneje."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uporabnica1
04. 07. 2019 12.09
+6
Gremo naši🇸🇮💪
RUBEŽ
04. 07. 2019 11.58
+15
Ok, fantje. Čestitke za zmago, ki pa je roko na srce bila pričakovana. Že juti se bo pokazala vaša vrednost. V katero pa jaz ne dvomim. Uspešno naprej in mislim da je mogoče vse. Prav tako tudi na EP. Se vidimo v Stožicah.