Odbojka

Cretu objavil seznam za (razburljivo) reprezentančno poletje

Ljubljana, 09. 04. 2024 12.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred slovensko moško člansko odbojkarsko izbrano vrsto je s tekmovalnega vidika znova razburljivo poletje, ko si bodo varovanci selektorja Gheorgheja Cretuja pred domačimi navijači skušali priigrati premierni nastop na olimpijskih igrah v Parizu. Romunski strokovnjak je objavil seznam reprezentančnih kandidatov, na katerem pa po pričakovanjih ni presenečenj.

Slovenski odbojkarji se bodo na pripravah za Ligo narodov (VNL) zbrali v ponedeljek, 6. maja, in v Ljubljani ostali vse do odhoda v Turčijo, kjer jih med 22. in 26. majem čaka nastop na uvodnem turnirju VNL. Iz Antalyje bo reprezentanca odpotovala na Japonsko, ki bo med 5. in 9. junijem prizorišče drugega turnirja, nato pa Slovence čaka še nastop pred svojimi navijači, saj bomo tretji turnir rednega dela VNL med 18. in 23. junijem spremljali v ljubljanskih Stožicah.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Letošnja VNL ima za slovensko reprezentanco velik pomen, saj si bodo naši odbojkarji skozi tekmovanje skušali priigrati še svoj prvi nastop na olimpijskih igrah. Selektor Gheorghe Cretu na pripravah pričakuje 17 igralcev, in sicer podajalce Dejana Vinčića, Gregorja Ropreta in Uroša Planinšiča, korektorja Nika Mujanovića in Tončka Šterna, na katerega zaradi poškodbe ni mogel računati v lanski sezoni, ter srednje blokerje Alena Pajenka, Jana Kozamernika, Saša Štalekarja in Janža Janeza Kržiča. Na sprejemalskem mestu bodo v izbrani vrsti igrali Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Rok Možič, Matej Kök, Žiga Štern in Rok Bračko, v vlogi prostih igralcev bosta Jani Kovačič in Urban Toman.  

Romunskemu strategu, ki je reprezentanco Slovenije prevzel pred svetovnim prvenstvom leta 2022, bodo tako tudi tokrat na voljo vsi najboljši igralci. Ti bodo, kot kaže, na priprave prišli v dobri formi, saj v svojih klubih v tujini in doma igrajo na visoki ravni.  

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
09. 04. 2024 14.36
+1
Fantje, želim vam veliko uspehov.