Odbojka

Darja Eržen namesto v Italijo odhaja v Nemčijo

Ljubljana, 18. 11. 2020 13.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska odbojkarica Darja Eržen bo kariero nadaljevala v Nemčiji, kjer bo igrala v dresu SC Potsdama, trenutno druge najuspešnejše ekipe v tamkajšnjem prvenstvu. Naša reprezentančna korektorica bo priložnost za dokazovanje najverjetneje dobila že ta vikend, in sicer na tekmi proti Muensterju.

Darja Eržen, ki je v lanski sezoni zelo dobro igrala za grški PAOK, se je že veselila prestopa v italijansko ligo A2, kjer bi morala igrati za Volley Soverato, a na koncu do dogovora ni prišlo, za našo korektorico pa se je nato začelo precej težko obdobje. "V tekmovalnem ritmu nisem bila že vse od 1. marca, sem pa na srečo lahko vsaj normalno trenirala, za kar se moram iskreno zahvaliti Odbojkarskemu klubu Formis. Zavedam se, da me zdaj čaka izredno naporen prvi del sezone v Nemčiji, tu mislim tako na telesno kot na psihološko obremenitev. Resnično upam, da bom čim prej prišla nazaj v formo in da bom lahko v klubu in potem tudi v reprezentanci odigrala na čim višji ravni," je za uradno spletno stran OZS dejala 23-letna odbojkarica.

Darja Eržen odhaja v Nemčijo.
Darja Eržen odhaja v Nemčijo. FOTO: CEV

Erženova je s prestopom v SC Potsdam zelo zadovoljna, saj gre za zelo dobro organiziran klub z visokimi cilji, ob tem pa se tudi ne podaja v neznano, saj ima o nemškem prvoligašu informacije iz prve roke: "Ponudbe iz Potsdama sem bila zelo vesela, saj vem, da gre za odlično organiziran klub z visokimi ambicijami in kakovostno ekipo. Ta v letošnji sezoni meri visoko, kar kaže tudi trenutno drugo mesto na lestvici, in prepričana sem, da se bomo do konca sezone borili za najvišja mesta v vseh tekmovanjih. S podajalko Ano Takagui sva bili predlansko sezono soigralki v Budimpešti, pri Vasas Obudi, kar je zame zelo dobrodošlo, seznanjena pa sem tudi z načinom dela trenerja Guillerma Hernandeza, saj vodi grško reprezentanco, s katero smo se samo lani pomerile trikrat. Priznati moram, da že komaj čakam prve uradne tekme."

Erženova bo, kot piše na uradni spletni strani OZS, priložnost za igro verjetno dobila že v nedeljo, na tekmi proti Muensterju, saj si je Brittany Abercrombie, ki prav tako igra na mestu korektorice, poškodovala koleno.

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.