Odbojka

Đurđevićeva dočakala epilog rasističnega incidenta

Rimini, 09. 06. 2021 13.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po burnih odzivih, ki jih je z nepremišljeno rasistično opazko na račun tajskih odbojkaric pred dnevi povzročila srbska odbojkarska reprezentantka Sanja Đurđević, se je Mednarodna odbojkarska zveza odločila za denarno kazen v vrednosti 22.000 ameriških dolarjev, ki jo bo morala poravnati Odbojkarska zveza Srbije.

Sanja Đurđević, ki je po eni od osvojenih točk svoje reprezentance na tekmi Lige narodov proti tajski izbrani vrsti s prsti nakazala poševne oči, s čimer ni le ujezila tekmic, temveč je hkrati šokirala svetovno športno javnost, je od Mednarodne odbojkarske zveze prejela dve tekmi prepovedi igranja.

Z odsotnostjo bo Đurđevićeva zagotovo oslabila srbsko izbrano vrsto in čeprav se je takoj po omenjeni tekmi opravičila tajskim nasprotnicam, se še kako dobro zaveda, da je za svojo gesto morala plačati visoko ceno. Obenem pa se je krovna odbojkarska organizacija odločila, da bo morala srbska zveza poravnati še denarno kazen v višini 22.000 ameriških dolarjev.

"S to potezo nisem želela nikomur škodovati, kaj šele norčevati se iz nekoga. Zavedam se, da sem storila napako, a kljub vsemu upam, da mi bodo tisti, ki sem jih najbolj prizadela, nekoč odpustili," je pred dnevi v izjavi za javnost poudarila srbska odbojkarska reprezentantka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nace Štremljasti
09. 06. 2021 16.56
+4
latkolba lahko jim poveš samo ne bojo razumeli sploh tazadnji
lotkolba
09. 06. 2021 15.34
+6
Hja crncu pac ne smes povedat da je crn. Ali azijcu, da ima posevne oci. Ali ciganu, da je cigan. Ali clanu SDS, da je ovca.