Odbojka

EP: Slovenskim odbojkaricam žreb ni bil naklonjen

Carigrad, 23. 01. 2019 20.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska ženska odbojkarska izbrana vrsta si je z uspešnimi igrami v kvalifikacijah zagotovila nastop na svojem drugem evropskem prvenstvu, ki ga bodo gostile štiri države - Turčija, Poljska, Madžarska in Slovaška. A žreb skupinskega dela EP, ki je potekal v Carigradu, Slovenkam ni bil naklonjen.

Varovanke Alessandra Chiappinija bodo igrale v skupini B z gostiteljicami Poljakinjami, Italijankami, Ukrajinkami, Portugalkami in starimi znankami iz kvalifikacij Belgijkami, ki so Slovenke dvakrat brez večjih težav tudi premagale.

Drugi nastop slovenskih odbojkaric na EP sovpada s premierno organizacijo tekmovanja štirih različnih evropskih držav, kar prvenstvu stare celine daje posebno draž. Čeprav imajo Iza Mlakar, Anita Sobočan, Lana Ščuka in druščina v svoji predtekmovalni skupini tri zelo kakovostne tekmice, verjamemo, da se bodo na vsako kakovostno pripravile in storile vse, da se prebijejo v drugi del tekmovanja.  

Slovenske odbojkarice bodo imele na letošnjem evropskem prvenstvu zahtevno delo.
Slovenske odbojkarice bodo imele na letošnjem evropskem prvenstvu zahtevno delo. FOTO: Miro Majcen

Čeprav Ukrajinke in Portugalke na papirju delujejo manj atraktivno, pa bo potrebno še kako paziti, saj v Lodžu slabih nasprotnic ne bo. Ob že omenjenem Lodžu bodo skupinski del EP-ja gostile še turška Ankara, madžarska Budimpešta in slovaška Bratislava. Slednja bo gostila tudi tekme osmine finala, medtem ko bodo četrtfinalni dvoboji potekali v Lodžu in Ankari. Slednja bo nato prizorišče odločilnih dvobojev za kolajne - polfinale in finale.

Naslov evropskih prvakinj bo branila srbska izbrana vrsta.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.