Odbojka

Eva Mori in Alen Pajenk spet opozorila nase

Ankara, 14. 12. 2020 16.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Slovenski odbojkarji po Evropi še naprej nadaljujejo z dobrimi predstavami. Še posebej sta nase opozorila Eva Mori v dresu turškega Ilbanka in Alen Pajenk s predstavami pri francoskem Poitiersu.

Za Ilbankom Eve Mori je izjemno uspešen teden na turškem prvenstvu, saj je dvakrat zmagal, najprej v zaostali tekmi 16. kroga, potem pa še v rednem 22. krogu. K uspehu proti ekipi Çan Gençlik Kale Spor je slovenska reprezentančna podajalka prispevala osem točk (en as in en blok) ter bila pri varanjih 67-odstotno uspešna. Slovenska podajalka je osem točk, od tega dve v bloku in dve z asom, ob 50-odstotni uspešnosti v napadu dosegla tudi v tesni zmagi proti Sariyerju ter bila uvrščena v najboljšo zasedbo tega kroga prvenstva. Druga Slovenka v Turčiji, Lana Ščuka, pa je s soigralkami pri AtlasGlobal Yesilyurt v 22. krogu tesno izgubila s Türk Hava Yollarijem. Naša sprejemalka je prispevala 11 točk (en blok in en as), na sprejemu je bila 70-odstotno uspešna, v napadu pa 27. Yesilyurt ima po novem 27 točk, Ilbank pa 14 ob petih zmagah.

Eva Mori
Eva Mori FOTO: OZS

V Franciji so klubi v preteklem tednu odigrali dvoboje 12. in 13. kroga. Alen Pajenk je s Poitiersem na dveh tekmah zbral štiri točke. Najprej je s soigralci na gostovanju pri Parisu tesno izgubil, potem pa doma premagal Narbonne. Naš izkušeni reprezentančni bloker se je še posebno izkazal v prvem obračunu, ko se je v Parizu ustavil šele pri 16 točkah. Tri je dosegel z neubranljivim servisom, štiri pa neposredno iz bloka, ob 47-odstotni uspešnosti v napadu. Na drugi tekmi je Pajenk zbral 11 točk (en as) ob 71-odstotni uspešnosti v napadu. Poitiers s 16 točkami zaseda osmo mesto na prvenstvu.

Na madžarskem državnem prvenstvu smo v nedeljo videli derbi slovensko obarvanih ekip, in če je bil v prvem medsebojnem obračunu letos na koncu bolj vesel BRSE Tine Grudina, se je tokrat zmage veselil Fatum Nyiregyhaza Sare Najdič. Grudina je na srečanju dosegla en blok in dva asa, skupno pa deset točk ob 47-odstotni uspešnosti v napadu. Pri zmagovalkah se je z dobro igro izkazala podajalka Najdičeva, ki se je vrnila po več kot enomesečni odsotnosti. Fatum se je po tej zmagi vodilnemu BRSE-ju približal na štiri točke zaostanka, ima pa dve odigrani tekmi manj.

Oba slovenska odbojkarja na Poljskem sta v preteklem tednu odigrala zaostali dvoboj 8. kroga, nova prvenstvena tekma pa ju čaka danes. V moškem delu je Klemen Čebulj z ekipo Asseco Resovia Rzeszow, ki jo vodi slovenski selektor Alberto Giuliani, izgubil proti Cuprum Lubinu. Slovenski sprejemalec je dosegel 19 točk (eno v bloku) ter bil na sprejemu 44-odstotno uspešen, v napadu pa 55. V 17. krogu Čebulja in soigralce čaka še eno gostovanje, tokrat pri Slepsk Malow Suwałski. V ženskem delu je DPD Legionovia Žane Zdovc Sporer v srečanju 8. kroga prav tako doživela poraz. Boljša je bila ekipa BKS Bostik, Zdovc Sporerjeva pa je dosegla eno točko v napadu. Ekipo selektorja Alessandra Chiappinija v 13. krogu danes čaka Volley Wrocław.

Na italijanskem prvenstvu sta bila pretekli konec tedna v okviru 3. kroga povratnih tekem odigrana le dva dvoboja. Od štirih Slovencev je na parket stopil le Jani Kovačič, ki je s Consar Ravenno izgubil na gostovanju pri Leo Shoes Modena. Slovenski reprezentančni prosti igralec, ki letos igra odlično, je bil na sprejemu 54-odstotno uspešen. Obračun Kioene Padove (Tonček Štern) s Sir Safety Conad Perugia bo danes, Allianz Milano (Jan Kozamernik, Tine Urnaut) pa bo s Tonno Calipo Calabrio Vibo Valentio igral v nadaljevanju sezone.

V Nemčiji je Friedrichshafen, za katerega je naš podajalec Dejan Vinčić dosegel dve točki (eno v bloku, 50-odstotna uspešnost v napadu), premagal United Volleys. Klub slovenskega reprezentanta ob šestih zmagah v sedmih tekmah ostaja pri vrhu prvenstvene lestvice, nov obračun pa ga čaka že danes. V ženskem delu je reprezentančna korektorica Darja Eržen, ki je prejšnji teden vendarle lahko odpotovala v Nemčijo, prvič oblekla dres Potsdama, a v igro še ni vstopila. Potsdam na prvenstvu sicer zaseda četrto mesto.

V Grčiji stanje ostaja nespremenjeno, še vedno ni znano, kaj bo z letošnjim prvenstvom. Monika Potokar (PAOK) in Žiga Štern (Foinikas Syros) še naprej trenirata po prilagojenem programu izven športnih dvoran.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.