Odbojka

Eva Mori okrepila vrste poljskega prvaka

Lodž, 18. 06. 2019 15.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Odbojkarica Eva Mori po dveh sezonah zapušča Francijo. Prvič v karieri se bo preizkusila v močni poljski ligi, kjer bo branila barve poljskega prvaka, ekipe LKS Commercecon, so za poljsko tiskovno agencijo potrdili pri klubu iz Lodža.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Eva Mori
Eva Mori FOTO: Aljoša Kravanja

Eva Mori je kot kapetanka slovensko reprezentanco popeljala v finale srebrne evropske lige, po kakovosti nižjerangiranemu tekmovanju. Triindvajsetletna Kanalka bo zaigrala tudi v elitni ligi prvakinj, kjer bodo prvič v skupinskem delu nastopile tudi odbojkarice slovenskega prvaka iz Maribora Nove KBM Branik. Morijeva se je odbojkarskih veščin najprej učila v domačem Neptunu, kasneje se je preizkusila v Novi Gorici in Kamniku. Pred štirimi leti se je odločila za selitev v Bergamo. Visoka podajalka se je pred dvema letoma odločila za selitev v Francijo, kjer je igrala za Beziers, s katerim se je lani kot prva podajalka ekipe veselila naslova prvakinj Francije za sezono 2017/18. V minuli sezoni je v Franciji igrala za Le Cannet in ostala brez lovorike. Z mlado reprezentanco Slovenije do 23 let se je na svetovnem prvenstvu v Ljubljani veselila srebrnega odličja in priznanja za najboljšo podajalko turnirja, nepogrešljiva pa je tudi v najboljši slovenski izbrani vrsti. Izhaja iz odbojkarske družine, v kateri je bila tej igri najprej zavezana njena starejša sestra Nika.

S 186 centimetri je Eva Mori med višjimi slovenskimi odbojkaricami, pa kljub temu igra na položaju podajalke, ki je običajno rezerviran za nižje igralke.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.