Odbojka

Evropska odbojkarska liga: Slovenke spet pred domačimi navijači

Ljubljana, 11. 06. 2019 15.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ženska odbojkarska reprezentanca bo igrala že peto tekmo evropske lige. Slovenke so doslej iztržile tri zmage in en poraz in ostajajo na vrhu lestvice skupine B. Po treh zaporednih gostovanjih se bodo znova predstavile domačim navijačem, najprej na tekmi s Portugalsko, v soboto pa na tekmi z Grčijo.

Alessandro Chiappini
Alessandro Chiappini FOTO: Aljoša Kravanja

Za slovenskimi odbojkaricami je naporen prvi del lige, saj so doma odigrale le prvo tekmo proti Estoniji, nato pa so si v le enajstih dneh sledila gostovanja v Grčiji, Estoniji in na Portugalskem. Prav tam so naša dekleta prvič klonila, potem ko v precej oslabljeni zasedbi niso bila kos gostiteljicam. A že jutri bodo varovanke Alessandra Chiappinija imele priložnost, da se portugalski izbrani vrsti oddolžijo za poraz. "S pripravami na tekmo s Portugalsko smo začeli. Najprej smo preučili, kaj na prvi tekmi ni bilo dobro in to bomo skušali popraviti, čeprav nimamo veliko časa. Pripravljeni moramo biti veliko bolj, kot smo bili na tekmi na Portugalskem, saj raven naše igre ni bila na dovolj visoki ravni in tudi pri vseh odbojkarskih elementih bomo morali biti bolj zanesljivi. Danes bomo prvič trenirali v novi dvorani in vsa ekipa si želi, da se pokažemo v dobri luči, saj nihče od nas ni dobro sprejel poraza na Portugalskem. Za nas je bila to pomembna lekcija in zagotovo bomo igrali bolje," je v pogovoru za krovno slovensko odbojkarsko zvezo dejal selektor.

Eva Mori
Eva Mori FOTO: Aljoša Kravanja

Odbojkarice se bodo po dolgih letih na uradni tekmi predstavile na Koroškem, obračuna proti Portugalski in Grčiji bodo odigrale v novi športni dvorani v Mislinji. Kapetanka reprezentance Eva Mori se zaveda, da pred njo in soigralkami ni lahka naloga: "Pričakujem težko tekmo, ampak upam, da bomo popravile napake, ki smo jih naredile na Portugalskem. Mislim, da če igramo svojo igro in pokažemo to, kar znamo, bi morala zmaga ostati doma. Borba z naše strani bo, saj moramo Portugalkam vrniti za tisto, kar smo pustile na Portugalskem," je za OZS povedala "prva med enakimi" v naši reprezentanci.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.